About Alexandrina

 

The New Library of Alexandria, the New Bibliotheca Alexandrina is dedicated to recapture the spirit of openness and scholarship of the original Bibliotheca Alexandrina.
Bibliotheca Alexandrina

Before Irene Pepperberg’s work with Alex, it was widely believed in the scientific community that birds were not intelligent and could only use words by mimicking, but Alex’s accomplishments indicated that birds may be able to reason on a basic level and use words creatively.
The Alex Foundation

Alexandrina was created in may 2009 by Engelbert Luitsz.

Soms ben ik bang dat mensen zouden kunnen denken dat het fascisme zich aandient als groteske figuren en monsters in opzichtige kledij, in een eindeloze herhaling van de nazi’s. Het fascisme komt als je vriend. Het zal je je eergevoel teruggeven en je trots maken, je huis beschermen, je een baan bezorgen, de buurt veilig maken, je herinneren aan hoe groots je vroeger was, de corruptie en verdorvenheid doen verdwijnen, alles verwijderen wat je niet als het jouwe ervaart… Het bazuint niet rond: “Ons programma betekent milities, grootschalige opsluiting, transporten, oorlog en vervolgingen.”

Michael Rosen

Je kunt geen oorlog voeren tegen terrorisme, want dat is geen echte vijand, het is een abstractie. Het is zoiets als een oorlog tegen roos. Die oorlog zal oneindig en zinloos zijn. Het is idioot.

Dat is geen oorlog, het is een slogan. Het is een leugen. Het is reclame, de enige kunstvorm die wij in Amerika ooit bedacht hebben. En die we gebruiken om zeep, oorlogen en presidentskandidaten op dezelfde manier te verkopen.

Gore Vidal