Month: December 2013

Wat brengt Israël ons in 2014?

Dana zegt dat de grootste angst van Israël is dat hun verhaal niet langer klakkeloos geslikt wordt. Zo lang hij zich kan herinneren werd alles geframed in termen van veiligheid en strijd, maar nu ontkomt niemand er nog aan dat het gaat om de rechten van mensen die onderdrukt worden.

Engeland en het zionisme

tegen het middaguur, toen de kinderen van school terugkwamen en mensenmassa’s zich een weg baanden door het dichtbevolkte Gaza Stad. Er waren slechts enkele minuten nodig om meer dan 200 mensen te doden en er 700 te verwonden, een veelbelovende opmaat naar de massaslachting van weerloze burgers in een kleine kooi zonder uitweg.

Verboden bedevaart

2012, een klooster bij Jeruzalem ‘Forbidden Pelgrimage‘ is een documentaire van Ahmad Damen. Kerstmis is een mooie aanleiding om eens te kijken naar de behandeling van christenen in Israël. Van de ‘Kerstgroeten uit Bethlehem‘ van de EO, waarin Andries Knevel…

De mythen van het zionisme

De Britse socioloog John Rose publiceerde bijna tien jaar geleden een klein boekje met als titel The Myths of Zionism. Een mythe onderscheidt zich van een leugen door het feit dat er bij het geloof in mythen geen intentie is…

Een stem uit de Gazastrook

De pompen van de waterzuivering werken niet meer, het rioolwater stroomt de straten in. Ouders dragen hun kinderen naar school en het rioolwater trekt enorme hoeveelheden muggen aan. Er is de angst dat het water de drinkwatervoorziening zal verontreinigen. In het vluchtelingenkamp Al-Shati zijn al veel meldingen van maagklachten.