Month: October 2013

Gebruik geen Struick

De zionistische propagandamachine bereikt een ongekende vorm van vunzigheid. Tom Struick van Bemmelen, voorzitter van Likoed Nederland en oud-lid van de Eerste Kamer, schreef een opiniestuk waarin hij de stichting Kinderpostzegels probeert te associëren met een gruwelijke moord van een…

“Vergeten verleden”

“Laat ons tenminste waardig sterven.” Dora Roth Dora Roth (83) strijdt nog steeds voor rechtvaardigheid. ‘Vergeten verleden‘ (begint bij 20:40) is de merkwaardige titel van een reportage van Brandpunt die gisteren werd uitgezonden. Van de naar schatting 240.000 joodse overlevenden…

Top 10 “anti-Israëlwebsites”

In tegenstelling tot wat veel mensen zullen denken is het niet de bedoeling van zionistische lobbygroepen om antisemitisme te bestrijden. Het is precies het tegenovergestelde: ze doen er alles aan om antisemitisme te creëren door te proberen zelfs de meest onnozele gebeurtenissen te koppelen aan vermeend antisemitisme.

Lydda en Lidice

Dat de nazi’s of de zionisten geen keuze zouden hebben of hebben gehad in hun manier om het land te ontdoen van ongewenste elementen, is natuurlijk te zot voor woorden. En zelfs al zouden er verzachtende omstandigheden bestaan hebben in 1948, dan hebben de afgelopen 65 jaar wel bewezen dat het zionisme nooit en te nimmer van zins is geweest zich te gedragen naar de morele maatstaven die ze pretenderen te hebben.

Apartheid in Israël

Israël heeft altijd een warme relaties onderhouden met het Apartheidsregime van Zuid-Afrika, behoudens enkele dipjes vanwege druk vanuit de internationale gemeenschap. In 1973 – het jaar waarin Steve Biko door het regime werd verbannen – kwam het tot een officieel verdrag tussen Israël en Zuid-Afrika. Er was zelfs samenwerking op het gebied van nucleaire wapens.

Angst als instrument voor propaganda

Niets kan uit niets ontstaan. Er zijn elementen aanwezig geweest die de tragische ontwikkeling van het zionisme mogelijk hebben gemaakt. De paranoïde idee van Theodor Herzl, dat de werkelijkheid een grotendeels statisch gegeven is waarin iedereen zijn plek heeft, behalve de joden die daar in hun diaspora verspreid doorheen wandelen, lijkt nog steeds de drijfveer te zijn voor het immorele en gevaarlijke gedrag van de joodse staat.

Goliath, Life and Loathing in Greater Israel

Peres heeft het onlangs nog eens duidelijk gemaakt: aan het imago van Israël mag niet getornd worden, anders komen er direct dreigementen. In de oudere en moderne geschiedenis zie je ook keer op keer die houding opduiken: het is niet immoreel wat de soldaten doen, het is alleen slecht voor het imago als het naar buiten komt. Niet een weerloze Palestijn aftuigen is verkeerd, het is verkeerd je te laten filmen terwijl je dat doe

Alfred Pijpers over Israël en de EU

Welke concessies de Palestijnen nog kunnen doen, nadat ze voor het overgrote deel na 65 jaar nog in vluchtelingenkampen zitten of ergens in de diaspora zijn beland, terwijl het beetje grond dat ze nog in beheer hebben elke dag kleiner wordt, maakt de heer Pijpers niet duidelijk.

Bezetting en moraal: 2 stemmen

De soldaten die in de bezette gebieden moeten dienen, hebben te maken met een Palestijnse burgerbevolking die toch al zwaar onder druk staat. Breaking the Silence heeft als doel, zoals de naam aangeeft, zaken naar buiten te brengen waar de Israëlische bevolking geen weet van heeft.