De aanval op Stay Human

Freedom FlotillaDeze week zal Freedom Flotilla II uitvaren. Minister Rosenthal deed een beroep op de Nederlandse opvarenden om van de reis af te zien. Dat is de omgekeerde wereld. Hij moet een beroep doen op Israël om het internationaal recht te respecteren.
Dit meldt http://nederland-gaza.nl. (update: Minister Rosenthal vindt dat we ons niet moeten bezighouden met mensenrechtenschendingen van bevriende naties. Ook dat geeft Israel een steun in de rug om de boten aan te pakken. Hier. Wellicht heeft dat een rol gespeeld bij de ommekeer van de Nederlandse pers die de boot nu opeens niet meer vertrouwt: Pers vertrouwt Gazaboot niet.

Internationaal wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat de Palestijnen een gezicht krijgen, dat ze gezien worden als mensen van vlees en bloed en niet als ezels, kamelen, of kakkerlakken.
Ondanks de deelname van mensen als Hedy Epstein en Alice Walker probeert men koortsachtig het project te verkopen als een aanval op Israel, in plaats van als blijk van steun aan een bevolking die al een eeuw te lijden heeft onder de laatste stuiptrekkingen van het westerse kolonialisme. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat verklaart wellicht de angst van Hasna El Maroudi om toch mee te varen. Zie ook deze reactie op Hasna’s besluit. Joseph Dana zei al dat nu niet de militanten het doelwit zullen vormen van de IDF, maar juist de journalisten. Zeer herkenbaar aanwezig, omdat ze daarmee in het verleden vaak ontzien werden, zijn ze nu makkelijke slachtoffers voor de Israelische moordmachine. De hele voorbereiding is er op gericht om als eerste en enige het Israelische verhaal naar buiten te brengen van wat er zal gebeuren. Net als vorig jaar worden alle bewijzen van de tegenpartij vernietigd.

Irish Times: Irish ship will not sail to Gaza after ‘sabotage’

Hillary Clinton gives green light for Israeli attack on Gaza flotilla

Criminalising Palestinian solidarity

Israel steps up campaign to stop flotilla sailing to Gaza in defiance of blockade

U.S. Senate passes resolution threatening to suspend aid to Palestinians

Two ships from Sweden and Greece sabotaged over last two days

Flotilla: Even state officials say Netanyahu, IDF spread lies

Israeli Army can’t provide me evidence of flotilla’s violent plans, story unravels

Israel’s “pinkwash” makes cynical use of gays & gay rights

Gideon Levy: Israel has become a society of force and violence

Mya Guarnieri: The blockade on Gaza began long before Hamas came to power

Nederland erkent geen Palestijnse staat

Video: Fire on the Marmara
Video: Full Documentary: Peace, Propaganda And The Promised Land