Plastic eilanden/plastic soep

Albatros kreeg plastic voeding

Restanten van een albatros die plastic voeding kreeg

Vorig jaar werden we opgeschrikt door het nieuws dat er op vijf plaatsen in de oceanen eilanden van plastic ronddrijven, ter grootte van de staat Texas. Hoewel er in deze gebieden inderdaad hoge concentraties plastic voorkomen, is de term ‘eiland’ niet van toepassing. Plastic soep lijkt een betere omschrijving. Hans van Weenen heeft in samenwerking met Partners for Innovation een onderzoek gedaan naar de aard en omvang van de problematiek van de plasticvervuiling, wie er betrokken zijn bij dit probleem en in wat mogelijke oplossingen zijn.

Het hele artikel: Wat te doen tegen de plastic soep? op SYNC
Het rapport “Plasticverontreiniging van de Oceanen”  van dr. Hans van Weenen et al.
Artikel “Great Pacific Garbage Patch” op WikiPedia
The Independent: The world’s rubbish dump: a tip that stretches from Hawaii to Japan
SYNC: Een plastic boot van plastic soep