Israël executeert zwangere vrouw

Maram_Ibrahim-e1461800901749

Het is betrekkelijk rustig in Israël de laatste weken. Als we tenminste alleen naar de extreme vormen van geweld kijken. Een bewusteloze Palestijnse man die op straat lag werd door zijn hoofd geschoten. De dader wordt door een deel van de Israëlische bevolking als een held vereerd. Er kwam een 12-jarig meisje vrij dat 75 dagen lang had vastgezeten in een Israëlische gevangenis. Ik ben niet op zoek gegaan naar een verslag van wat ze heeft meegemaakt, maar de lege blik in haar ogen zegt voldoende. Martelingen, ook van kinderen, en seksueel misbruik komen veel voor bij niet-joodse gevangenen.

gevangen_meisjeHet 12-jarige meisje Dima na haar vrijlating na 75 dagen in een Israëlische cel.

Een internationaal bekende Palestijnse astrofysicus werd opnieuw gearresteerd, om maar weer eens te laten zien dat men in Israël overal lak aan heeft. Een circusartiest, pedagoog en steun voor de getraumatiseerde Palestijnse kinderen zit nog steeds in hechtenis. Zonder aanklacht, zonder advocaat of proces.

En er werd een zwangere vrouw van 24, moeder van twee kinderen, met haar broer van 16 geëxecuteerd.

zwangere_moeder_vermoord_israel

Maram Salih Hassan Abu Ismail was op weg naar een ziekenhuis in Jeruzalem voor een test vanwege haar zwangerschap. Ze had een pasje ontvangen, want bewegingsvrijheid zit er niet in voor Palestijnen. Maar Maram was daar nieuw en liep op een weg waar ze niet behoorde te zijn volgens de bezetters. Bovendien sprak ze geen Hebreeuws, dus ze begreep niets van het geschreeuw van een paar soldaten. Ze werd daarop vanaf grote afstand neergeschoten. Toen haar broertje haar wilde helpen werd ook hij neergeschoten. Daarna kwamen de soldaten naderbij en vuurden volgens getuigen nog zo’n 15 kogels af op de twee hulpeloze mensen. Hier zullen de soldaten nog wel over berispt kunnen worden. Wanneer je iemand met kogels doorzeeft zijn de organen doorgaans niet meer verhandelbaar. De voorkeursprocedure is een schot door het hoofd, zodat de rest van het lichaam intact blijft. Maar wellicht waren dit beginnende fascisten die de executie als een oefening zagen.

377628C

Na de moorden werden er naar goed Israëlisch gebruik een paar messen neergelegd, waarmee de woordvoerder weer een passend verhaal kon maken. Dat er af en toe video’s opduiken die de leugens van de bezetter onderuit halen is geen belemmering om gewoon door te gaan met een beleid van liegen en bedriegen.

De arrogantie beperkt zich niet tot Palestina, ook in de Verenigde Staten en Engeland wordt iedereen die zich kritisch uitlaat over Israël belaagd en indien mogelijk uit zijn of haar functie gezet. En ook het plan van Frankrijk om opnieuw tot vredesbesprekingen te komen werd van de tafel geveegd. Maar ondertussen werd er wel weer meer geld geëist van de Amerikaanse belastingbetaler om precies die lobbygroepen in stand te houden die deze ellende mogelijk maken.

t-shirt israel twee voor de prijs van een

T-shirt van Israëlische sluipschutters met de opdruk “Twee voor de prijs van één”, met een afbeelding van een zwangere Palestijnse vrouw. Ze zijn er in ieder geval duidelijk over.

Er is al vaak gewaarschuwd voor het zionistische fascisme. De kiem van het ultra-nationalisme was al duidelijk geworden na het eerste Zionistische Congres in 1897, maar de ontwikkelingen in de 20e eeuw hebben het wezen van de beweging naar de achtergrond gedrongen, daarbij geholpen door een zeer efficiënte en machtige propagandamachine. Er is echter te weinig aandacht voor een simpel feit: wanneer iedereen het er uiteindelijk over eens is dat we hier met een vorm van fascisme te maken hebben is het veel te laat. Hoe langer er tijd wordt gerekt met semantische acrobatiek over wat termen als fascisme, Apartheid, bezetting, etnische zuivering, genocide, moord en oorlogsmisdaden precies betekenen, hoe kleiner de kans dat we nog kunnen terugkeren tot een menswaardige samenleving. Het menselijke vermogen tot het begaan van wreedheden is niet veranderd in de afgelopen duizenden jaren, de technologie van de dood echter wel.

Engelbert Luitsz

21 comments for “Israël executeert zwangere vrouw

 1. Herman
  April 29, 2016 at 5:10 am

  Het is erg – nee vreselijk – deze “never ending story”.
  Maar steengoed beschreven. Hoe je voor mij de juiste toon, de sfeer neerzet… Bedankt en complimenten Engelbert!

 2. saida
  April 29, 2016 at 9:01 am

  Bedankt om de realiteit van het confict Palestina/Israël juist neer te schrijven. Het komt veel te weinig voor in Westerse Media. Onrecht en satanische praktijken zijn hier nog zacht omschreven. Er is teveel gebeurd om nog te geloven in een 2- staten oplossing.

  • Erretje
   April 30, 2016 at 12:09 pm

   Vreselijk, als je dit weer leest. Maar n oplossing lijkt er niet te zijn. Als de Israeli’s nl omgekeerd de teugels laten vieren, krijg je weer de dagelijkse terreuraanslagen, om over het Hezbollah-tuig maar te zwijgen. 2 Partijen die elkaar naar het leven staan, recht tegen over elkaar blijven staan, met een onoplosbaar probleem tot gevolg.. Wij gaan in ons leven geen oplossing van dit probleem meemaken.

   ,

   M

   • Ada Mars
    April 30, 2016 at 1:01 pm

    Nee Erretje, het is juist de meedogenloze harde hand die Israël daar voert, die aanleiding geeft tot aanslagen , die trouwens niet gepleegd worden door Hezbollah. Het zijn ook niet twee gelijkwaardige partijen die tegenover elkaar staan, maar een staat die eerst begonnen is de autochtone bevolking voor een deel te verdrijven en de rest ook graag kwijt is en nog meer land heeft bezet met als doel dit zich toe te eigenen. Deze staat doet alles om de daar wonende mensen ook te verdrijven. Deze executie hoort daarbij.

    Als de mensen in Israël vrede en veiligheid willen, zullen ze toch echt bereid moeten zijn de ander ook veiligheid te bieden. Maar dat lijkt niet tot de harde koppen van de op macht beluste politici van die staat door te dringen.

    • Erretje
     April 30, 2016 at 1:27 pm

     Het zijn zeker geen gelijkwaardige partijen, nee. En even los van dit soort vreselijke taferelen erger ik mij flink aan de vernederingen, het landje-pikken, etc. En het grote machtsvertoon. Verder heeft de ‘harde kern’ van de Israeli’s gewoon n pleurishekel aan Palestijnen… Maar omgekeerd is dat net zo goed ‘t geval. Sterker, die wederzijdse haat is er al 1400 jaar. ‘Nee’ zeggen tegen de Islam kwam de Joodse stam toen duur te staan. Tis nooit meer goedgekomen. Achteraf moet je gewoon stellen dat de Israelische staat niet gesticht had moeten worden of in ieder geval direct met een betere verdeling, betere afspraken. Maar had er dan geen gedonder gekomen? Tuurlijk wel. Die lui haten elkaar, de splijtzwam is geloof en daar gaat nooit iets in veranderen. De diverse terreurclubs en landen in de regio zullen nu eenmaal nooit de staat Israel accepteren, de problemen blijven dus. Ik zie eerder de explosieve bevolkingsgroei van de Arabische bevolking in Israel de zaak in beweging krijgen. Maar dan echt niet richting vrede, maar richting de Dode Zee. Komt nooit goed, daar. Helaas maar waar. En dat ligt aan beide partijen. En terwijl ik dit zeg zijn er vast wel weer raketten afgevuurd op Israel, net over de grens…of heeft wéér n Palestijn met n mes n Israeli geprobeerd te vermoorden… Terwijl n wijk verder weer n deugdzame Palestijnse vrouw wordt heergeschoten omdat ze toevallig n verkeerde straat is ingelopen. Wat n onoplosbare typhusbende!!!!

 3. sjaak73
  April 29, 2016 at 10:01 pm

  De Talmoed definieert specifiek allen die niet joods zijn als onmenselijke dieren, en beschouwt speciaal niet-joden als niet afstammend van Adam. Hier zijn enkele Citaten uit de Talmoed die met dit onderwerp in verband staan:

  “De Joden worden mensen genoemd, maar niet-joden zijn geen mensen. Het zijn beesten.” (Talmoed: Baba mezia, 114b)

  “De akum (niet-jood) is als een hond. Ja, de geschriften leren ons aan de hond meer eer te betonen dan aan de niet-jood.” (Ereget Raschi Erod. 22 30.)

  “Zelfs hoewel God de niet-Jood schiep zijn het nog altijd dieren in menselijke gedaante. Het is niet gepast voor een Jood om te worden gediend door een dier. Daarom zal hij worden gediend door dieren in mensengedaante. ” (Midrasch Talpioth, p. 255, Warsaw 1855.)

  “Een zwangere niet-Jood is niet beter dan een zwanger dier.” (Coschen hamischpat 405.)

  “De zielen van niet-Joden komen van onzuivere geesten en worden varkens genoemd.” (Jalkut Rubeni gadol 12b.)

  “Hoewel de niet-Jood dezelfde lichaamsbouw heeft als de Jood, verhouden ze zich tot de Jood als een aap tot een mens.” (Schene luchoth haberith, p. 250 b.)

  “Als u eet met een niet-Jood, het is hetzelfde als eten met een hond. ” (Tosapoth, Jebamoth 94b.)

  “Als een Jood een niet-Joodse dienaar of dienstmeid heeft die sterft, moet men geen sympathie voor de Jood betonen. U behoort tegen de Jood te zeggen: “God zal ‘uw verlies’ vervangen, net zoals een van zijn ossen of ezels zou zijn gestorven”.” (Jore dea 377, 1.)

  “Geslachtsgemeenschap tussen Ongelovigen is als geslachtsgemeenschap tussen dieren.” (Talmud Sanhedrin 74b.)

  Met “Ongelovigen” (Engels: ‘Gentiles’, Hebreeuws: ‘Goyim of Goijim) wordt bedoeld: niet-Joden, met name Christenen en Moslims.

  “Het is toegestaan het lichaam en het leven van een Ongelovige te nemen.” (Sepher ikkarim III c 25.)

  “Het is de wet om iedereen te doden die de Torah ontkent. De Christenen behoren tot de ontkenners van de Torah. ” (Coschen hamischpat 425 Hagah 425. 5.)

  “Een ketterse Ongelovige mag u met uw eigen handen doden. ” (Talmud, Abodah Zara, 4b.)

  “Iedere Jood die het bloed verspilt van de goddelozen (niet-Joden), doet hetzelfde als het brengen van een offerande aan God.” (Talmud: Bammidber raba c 21 & Jalkut 772.)

  • Ada Mars
   April 30, 2016 at 12:52 pm

   Het probleem is dat ook joden de woorden uit hun heilige boeken aan hun laars lappen als zij menen dat dit hun beter uitkomt. ‘t Zijn net mensen!

  • Erretje
   April 30, 2016 at 1:31 pm

   Zo zie je maar weer, de Koran danwel de naleving ervan, is vergeven van Jodenhaat, maar omgekeerd is het net zo erg. De haat zit dus aan BEIDE kanten. Ik herhaal: het komt nooit meer goed. Moslims en Joden, naar elkaar zo intolerant als de pest.

   • Mohamed
    April 30, 2016 at 6:10 pm

    Aan de hand van je opmerkingen valt wel op te maken aan wiens zijde jij staat en doe niet alsof je een expert bent in dit soort situaties waarbij een vol wordt uitgemoord.

 4. Yassar
  April 30, 2016 at 1:24 am

  Vieze flikkers zijn het. Stelletje laffaards!!! Nu begrijp ik het verleden beter….

 5. Herman
  April 30, 2016 at 4:17 pm

  @ Erretje
  …Maar n oplossing lijkt er niet te zijn. Als de Israeli’s nl omgekeerd de teugels laten vieren…

  En gewoon de DEMOCRATISCHE EEN-STAAT oplossing dan? Met totaal GELIJKWAARDIGE bevolkingsgroepen !

 6. mensen praten en oordelen zonder kennis
  April 30, 2016 at 5:17 pm

  Joden mogen niet-Joden beroven en doden

  Als een Jood een Ongelovige vermoordt, zal er geen doodstraf zijn.
  Wat een Jood steelt van een Ongelovige, mag hij houden.
  Sanhedrin 57a .

  De Ongelovigen zijn buiten de bescherming van de wet en God heeft “hun geld aan Israël ter beschikking gesteld.”
  Baba Kamma 37b.

  Joden mogen liegen tegen niet-Joden

  Joden mogen gebruik maken van leugens (“uitvluchten”) om een Ongelovige te misleiden.
  Baba Kamma 113a.

  Niet-Joodse kinderen zijn sub-menselijk

  Alle kinderen van Ongelovigen zijn dieren.
  Yebamoth 98a.

  Ongelovigen-meisjes zijn in een staat van niddah (vuil, smerigheid) vanaf de geboorte.
  Abodah Zarah 36b.

  Ongelovigen verkiezen seks met koeien.
  Abodah Zarah 22a-22b .

  Beledigingen tegen de Heilige Maria

  Zegt dat Maria een hoer was: “Zij, die de afstammelinge was van vorsten en regeerders, deelde het bed met timmerlieden.” Ook in voetnoot no. 2 bij Shabbath 104b van de Soncino-uitgave, wordt gesteld dat in de “ongecensureerde” tekst van de Talmoed geschreven staat dat de moeder van Jezus, “Miriam de kapster,” seks bedreef met vele mannen.
  Sanhedrin 106a .

  Gruwelijke godslastering jegens Jezus Christus

  Zegt dat Jezus werd gekookt in “hete uitwerpselen.”
  Gittin 57a.

  Jezus verdiende terechtstelling: “Op de vooravond van het (Joodse) paasfeest, werd Yeshu (Jezus) opgehangen… Vermoed je dat hij iemand was die zou worden verdedigd? Was hij niet een Mesith (verleider)?”
  Sanhedrin 43a.

  Talmoed valt niet-Joodse geloofsvormen aan

  Christenen (minnim) en anderen die de Talmoed afwijzen, zullen naar de hel gaan en zullen daar gestraft worden voor alle generaties.
  Rosh Hashanah 17a.

  Joden moeten de boeken van de Christenen vernietigen, d.w.z. het Nieuwe Testament.
  Shabbath 116a.

  Dr. Israel Shahak van de Hebreeuwse Universiteit meldt dat de Israëliërs honderden Nieuwe Testament bijbels verbrandden in bezet Palestina op 23 maart 1980 (zie Jewish History, Jewish Religion, pag. 21).

  Ziekelijke en krankzinnige leerstellingen van de Talmoed

  Stelt dat Adam geslachtsgemeenschap had met alle dieren in de Tuin van Eden.
  Yebamoth 63a.

  Verklaart dat landbouw de laagste is van alle bezigheden.
  Yebamoth 63a.

  Een Jood mag een drie jaar oud meisje trouwen (specifiek, drie jaar “en een dag” oud).
  Sanhedrin 55b.

  Een Jood mag seks hebben met een kind, zolang als het kind jonger is dan negen jaar oud.
  Sanhedrin 54b.

  “Als een volwassen man geslachtsgemeenschap heeft met een klein meisje, is het niets.”
  Kethuboth 11b.

  Een vrouw die geslachtsgemeenschap had met een beest, komt in aanmerking om met een Joodse priester te trouwen. Een vrouw die seks heeft met een demon komt ook in aanmerking om met een Joodse priester te trouwen.
  Yebamoth 59b.

  Stelt dat er geen hoer in de wereld is waar de Talmoed-geleerde Rabbi Eleazar geen seks mee heeft gehad.
  Abodah Zarah 17a.

  Stelt dat geen rabbijn ooit naar de hel kan gaan.
  Hagigah 27a.

  Een rabbijn debatteert met God en verslaat Hem. God geeft toe dat de rabbijn het debat won.
  Baba Mezia 59b.

  Het is verboden voor honden, vrouwen of palmbomen om tussen twee mannen langs te gaan, noch mogen anderen lopen tussen honden, vrouwen of palmbomen. Speciale gevaren zijn erbij betrokken als de vrouwen menstrueren of op een wegkruising zitten.
  Pesahim 111a.

  Een Joodse man is verplicht om elke dag het volgende gebed te zeggen: Dank u, God, dat gij mij geen Ongelovige hebt gemaakt, een vrouw of een slaaf.
  Menahoth 43b-44a.

  Leugens van een Romeinse Holocaust

  Hier zijn twee “Holocaust” verhalen uit de Talmoed:

  Gittin 57b. Beweert dat vier miljard Joden gedood werden door de Romeinen in de stad Bethar.

  Gittin 58a Beweert dat 16 miljoen Joodse kinderen in (boek)rollen werden gewikkeld en levend verbrand werden door de Romeinen.

  Oude demografie wijst uit dat zelfs in de gehele wereld er geen 16 miljoen Joden waren in die tijd, laat staan 16 miljoen Joodse kinderen of vier miljard Joden… dat vertelt ons van de leugens van de moderne Joden van deze tijd over die 6 miljoen Joden die door de Nazi’s gedood zijn.

  Abodah Zarah 70a. De vraag werd gesteld door de rabbijn of wijn die gestolen was in Pumbeditha mocht worden gebruikt of dat die was ontheiligd, vanwege het feit dat de dieven mogelijk Ongelovigen konden zijn (een Ongelovige die wijn aanraakt maakt de wijn daarmee onrein). De rabbijn zegt niet bezorgd te zijn, dat de wijn toegestaan is voor Joods gebruik, omdat de meerderheid van de dieven in Pumbeditha, de plaats waar de wijn werd gestolen, Joden zijn. (Zie ook Gemara Rosh Hashanah 25b).

  De Talmoed pleit voor volkenmoord

  Kleine Traktaten. Soferim 15, Regel 10. Dit is het gezegde van Rabbi Simon ben Yohai: Tob shebe goyyim harog (“Zelfs de besten van de Ongelovigen moeten allemaal worden gedood”).

  Deze passage is uit het originele Hebreeuws van de Babylonische Talmoed zoals geciteerd door de Jewish Encyclopedia, van 1907, uitgegeven door Funk en Wagnalls, en samengevat door Isidore Singer, onder de aantekening “Ongelovige,” (p. 617).

  Deze originele Talmoed passage is verborgen in vertaling. De Joodse Encyclopedie stelt dat, “…in de verschillende versies de lezing is veranderd, ‘De besten onder de Egyptenaren’ wordt over het algemeen vervangen.” In de Soncino versie: “de besten van de heidenen” (Kleine Traktaten, Soferim 41a-b].

  Israëliërs nemen jaarlijks deel aan een nationale pelgrimstocht naar het graf van Simon ben Yohai, om deze rabbijn te eren die gepleit heeft voor de uitroeiing van niet-Joden.(Joodse Pers,9 juni 1989, pag. 56B).

  Op Poerim, 25 febr. 1954, heeft de Israëlische legerofficier Baruch Goldstein 40 Palestijnse burgers afgeslacht, inclusief kinderen, terwijl ze in gebed neergeknield zaten in een moskee. Goldstein was een discipel van wijlen Rabbi Meir Kahane uit Brooklyn, die CBS-News vertelde dat zijn leerstelling dat Arabieren “honden” zijn, is afgeleid “van de Talmoed” (CBS 60 Minutes, “Kahane”). Er is in Israël een cultus rond Goldstein wiens graf jaarlijks als een pelgrimsoord duizenden bezoekers telt.

  Prof. Ehud Sprinzak van de Universiteit van Jeruzalem beschreef Kahane en Goldstein’s filosofie: “Ze geloven dan het Gods wil is dat ze geweld plegen tegen goyim, een Hebreeuwse term voor niet-Joden.” (NY Daily News, Feb. 26, 1994, p. 5).

  Rabbi Yitzhak Ginsburg verklaarde: “Wij moeten erkennen dat Joods bloed en het bloed van een goy niet hetzelfde zijn.” (New York Times,6 juni 1989, pag.5).

  Rabbi Yaacov Perrin zei: “Een miljoen Arabieren zijn minder waard dan een vingernagel van een Jood.” (New York Daily News, 28 februari 1994, pag.6).

  Moses Maimonides: Voorspreker van Uitroeiing

  Moses Maimonides

  “Moses Maimonides wordt beschouwd als de belangrijkste die de Joodse leer in een systeem onderbracht, en grootste filosoof in de Joodse geschiedenis. Hij wordt vaak liefkozend aangeduid als de Rambam, naar de initialen van zijn naam en titel, Rabenu Moshe Ben Maimon, “Onze Rabbi, Mozes’ zoon van Maimon.” [Maimonides' Grondbeginselen, uitgegeven door Aryeh Kaplan, Vereniging van Orthodoxe Joodse Congregaties van Amerika, pag. 3].

  Hier is wat (Rambam) onderwees betreffende het redden van mensenlevens, speciaal betreffende het redden van levens van Ongelovigen en Christenen, of zelfs Joden die het waagden de “goddelijke inspiratie” van de Talmud af te wijzen:

  Maimonides, Mishnah Torah, (Moznaim Uitgeversmaatschappij, Brooklyn, New York, 1990, Hoofdstuk 10, Engelse vertaling), pag. 184: “Dienovereenkomstig, als we zien dat een afgodendienaar (Ongelovige) wordt meegesleurd of verdrinkt in de rivier, moeten we hem niet helpen. Als wij zien dat zijn leven in gevaar is, moeten we hem niet redden.” De Hebreeuwse tekst van de Feldheim 1981-uitgave van de Mishnah Torah stelt dat dit goed is.

  Onmiddellijk na Maimonides’ vermaning dat het een plicht is voor Joden niet een Ongelovige te redden die verdrinkt of om het leven komt, hij informeert ons over de Talmoedische plicht van Joden tegenover Goyim (Ongelovigen), en ook tegenover Joden die de Talmoed afwijzen.Maimonides, Mishnah Torah, (Hoofdstuk 10), p. 184:

  “Het is een mitzvah [religieuze plicht], echter, om Joodse verraders minnim en apikorsim uit te roeien, en hen te laten afdalen in de put van vernietiging, daar zij moeilijkheden veroorzaken voor Joden en de mensen van God wegslingeren, zoals Jezus van Nazareth en zijn leerlingen, en Tzadok, Baithos, en hun leerlingen. Moge de namen van de verdorvenen rotten.”

  Maimonides zegt ook, dat niet Joden slechts zo lang getolereerd zullen worden zo lang deze meer macht hebben.

 7. geloof het of niet
  April 30, 2016 at 5:27 pm

  • Talmoed
   May 1, 2016 at 4:45 pm

   en dat het legaal is in europese en amerikaanse landen zegt gewoon meer dan gennoeg smerige pedofielen

 8. Darren Gourley
  April 30, 2016 at 5:32 pm

  En wat ik de ergste vindt is dat joden al decennia roepen over hoe ze werden door de nazi’s behandeld. Maar die doen precies hetzelfde tegen de palestijnen. Misschien zelfs erger, want ze zeuren over hun geschiedenis, maar ze kopieeren het wel. En ik dacht dat de mens was slim genoeg om te leren van hun fouten. Schijnbaar niet!

 9. Bertus Z
  April 30, 2016 at 5:36 pm

  mensen hebben echt geen idee wat er allemaal gaande is op deze wereld
  het zijn vooral Nederlanders die veel foute oordelen maken, wat zo ongeloofelijk walgelijk dom is en juist julie vinden julie zelf zo geweldig en slim.
  De beste schippers staan altijd aan wal heel nederland staat aan wal

  • Ada Mars
   May 15, 2016 at 6:37 pm

   Weet u dan wel wat er gaande is in de wereld? Laat dat dan eens weten, want zo is uw bijdrage erg povertjes..

 10. Jean-Claude Van Soest
  May 1, 2016 at 12:04 am

  Net zoals indertijd in het Nazi Duitsland van ’33-’45 de meer bestiale type Duitser in Europa de dienst uitmaakte nam de dito Jood de overhand in het bezette Palestina. Dit kon alleen met de collaboratie van de USA, anders was het illegitieme Israel al 3 maal vernietigd. Hoelang nog vooraleer de beschaafde Jood terug het heft in handen neemt, de Zionistische beesten berecht en het land verdeelt zoals de UNO en de wereldgemeenschap al 68 jaar vraagt. Anders verdwijnt Israel vroeg of laat in de zoveelste nacht en nevel.

  • Mo
   May 1, 2016 at 8:58 am

   Zeer toepasselijk omschreven, JC.
   Dit is idd de oplossing.

   Hopelijk verschuift de macht nog van de Zionisten naar de gematigde en verstandige Israeli’s (en die zijn er ook genoeg) en van de radicale Palestijnen naar de rust- en vredezoekende Palestijnen (zijn er ook genoeg van).

   Arafat en Rabin…, we waren er ooit zo dichtbij…
   Jammer he… :-(

 11. henk
  May 1, 2016 at 4:43 pm

  o nederland waarom bestaat jouw volk alleen maar uit schapen

Comments are closed.