4 comments for “Israël in beeld 2015

 1. Ada Ferrant
  October 13, 2015 at 9:38 am

  Lekkere reacties op deze foto’s. Als iets me onpasselijk maakt is het dit soort taal. Ik wou dat ik ze niet gelezen had.

  • October 13, 2015 at 9:57 am

   Ik ben er ook niet blij mee. Maar af en toe lijkt het noodzakelijk eens de harde werkelijkheid te laten zien. Het lijkt wel of ze het vooral op schoolkinderen hebben gemunt. Sinds vorig jaar zijn er daadwerkelijk lynchpartijen aan de gang en nog steeds geen serieus tegengeluid. Burgers mogen moorden, soldaten mogen zich vermommen als burgers. En dit is niet het einde, dit is de aanloop naar nog veel meer ellende.

   • Ada Ferrant
    October 14, 2015 at 4:24 pm

    Israël heeft altijd geprobeerd Palestijnen daar weg te krijgen met net zo weinig geweld dat de wereld er niet over zou vallen, maar bedenkt niet dat geweld, hoe beperkt ook, altijd geweld oproept. En dat het verzet ertegen alleen maar sterker wordt. Vanuit de denkwijze waar Israël blijkbaar stijf aan vasthoudt, kan het dus niet anders dan steeds weer met nieuwe, dus brutere represaillemaatregelen komen die niet meer door de wereld genegeerd kunnen worden. Dat is de hoopgevende kant van deze steeds groter wordende ellende, waarvan het einde nog niet in zicht is. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat mensen die niet van intelligentie gespeend zijn, zo aartsdom kunnen handelen.

 2. Petra van Son
  October 13, 2015 at 11:04 am

  “neutralised”, het ergste woord ooit. Bij “shot dead” denk je nog aan een mensenleven.

Comments are closed.