Palestijnse baby levend verbrand

nablus_moord_kolonisten1

Wat er over is van het huis van de familie Dawabsha na de aanval afgelopen nacht.

Wanneer je een huis aanvalt met brandbommen lijkt de term brandstichting een eufemisme. Toch is dat het woord dat steeds gebruikt wordt voor de terroristische aanval van joodse kolonisten op een Palestijnse familie in de buurt van Nablus op de Westelijke Jordaanoever. In alle vroegte, toen de familie nog diep in slaap was, gooiden de kolonisten de ramen in en wierpen molotovcocktails naar binnen. De vader en de moeder konden zich met hun zoontje nog net redden, maar voor de baby was het te laat. Het kind van 1,5 jaar oud werd levend verbrand.

Beide ouders van de familie Dawabsha en hun zoontje van vier liggen met ernstige brandwonden in een ziekenhuis. Van hun huis is niets meer over.

Het baby’tje Ali is al het 19e dodelijke slachtoffer van politie-, leger- en kolonistengeweld dit jaar. De kolonisten hebben al meer dan 100 aanslagen gepleegd. De misdadigers maakten hun klus af door graffiti op de muren te spuiten als  “Wraak” en “Lang leve de Messias”. Dat is een oude traditie. Andere varianten die we hebben gezien zijn “Dood aan de Arabieren”, “Dood aan de christenen”, “Maria was een hoer”, “Dood aan de gojim (niet-joden)” etc. etc.

De afgelopen weken zagen we verschillende voorbeelden van het extreme geweld tegen Palestijnen. Helaas voor Israël is het niet langer mogelijk alles in de doofpot te stoppen of met een publicatieverbod te komen. Niet dat de daders bestraft zullen worden, maar heel langzaam krijgen toch steeds meer mensen een beter beeld van wat zich daar afspeelt.

Vrijdag 3 juli

Mohammed Sami al-Kasbah (17 jaar) werd met drie kogels, in zijn hoofd, zijn buik en zijn rug (!) doodgeschoten bij een checkpoint. Volgens ooggetuigen wilde hij over de Afscheidingsmuur klimmen om te kunnen bidden in de moskee. Nadat hij werd tegengehouden gooide hij een steen door de ruit van een dienstauto. De officier kwam uit de auto en schoot de vluchtende jongen dood.

Woensdag 22 juli

Mohammed Ahmed Alawneh (21 jaar) wordt in de buurt van Jenin doodgeschoten. Er waren onlusten uitgebroken nadat het Israëlische leger het dorpje Birqin bij Jenin was binnengevallen. Er werd met scherp geschoten en je vraagt je af welke munitie ze deze keer hebben uitgeprobeerd, aangezien het voor de artsen in het ziekenhuis onmogelijk bleek het bloeden te stoppen.

Donderdag 23 juli

Falah Abu Maria (53 jaar) wordt thuis geëxecuteerd wanneer Israëlische soldaten in het holst van de nacht zijn huis binnendringen op zijn zoons schieten. De man gooide uit woede een plastic bloempotje richting moordenaars.

Maandag 29 juli

Mohammed Abu Latifa (20 jaar) wordt vermoord door het Israëlische leger. Ze beweren dat hij van het dak gevallen is, maar dat wordt door alle getuigen tegengesproken. Een bloedspoor bewijst ook dat men zoals gewoonlijk probeert met leugens de werkelijke toedracht te verhullen.

Donderdag 30 juli

Een orthodoxe jood steekt zes mensen neer tijdens de Gay Pride Parade in Jeruzalem. Hij was net vrijgekomen na een gevangenisstraf die hij moest uitzitten vanwege een soortgelijke misdaad tien jaar geleden. Kennelijk kreeg hij alle ruimte voordat hij werd overmeesterd. Een Palestijn zou direct zijn doodgeschoten, zelfs voor veel minder (zie al-Kasbah hierboven).

nablus_moord_kolonisten2

En in die lijn ging het dus afgelopen nacht gewoon door. De terreur die al bijna 70 jaar duurt en waartegen maar niet opgetreden wordt. De media blaten de zionistische propagandamachine na en hebben het over Price Tags (prijskaartjes), waarmee gesuggereerd wordt dat het om vergelding gaat. In werkelijkheid gaat het net zo makkelijk om sporadische acties vanuit Israël tegen de kolonisten. Zo werden er deze week bij hoge uitzondering twee illegale huizen van kolonisten vernietigd, zeer tegen de zin van premier Netanyahu die dus direct extra bouwplannen aankondigde, maar zelfs dat is een reden voor de bezetters om zich uit te leven op weerloze Palestijnen. Wordt een daad van Palestijnse kant ooit een Price Tag genoemd?

En om met Netanyahu af te sluiten. De krokodillentranen die geplengd worden voor de internationale markt, om de imagoschade te beperken, maken je alleen nog maar misselijker. Zoals de Israëlische advocaat Michael Sfard opmerkte ligt het religieus zionisme aan de basis van deze joodse Ku Klux Klan. Waarop een andere kritische Israëliër, Ofer Neiman, zich afvroeg waarom daar zoveel aandacht naartoe gaat. Het laboratorium van de Gazastrook waar veel en veel meer baby’s zijn afgeslacht valt onder de verantwoordelijkheid van seculiere politici.

Voormalig journalist en lid van de extreem-rechtse partij Yisrael Beiteinu Sharon Gal riep onlangs nog op om de doodstraf in te stellen voor terroristen. Ik ben echter bang dat we ook hier te maken hebben met de semantiek van het judeocentrisch tribalisme: voor hen is een terrorist per definitie een Palestijn.

Engelbert Luitsz

1 comment for “Palestijnse baby levend verbrand

  1. Ada Ferrant
    August 3, 2015 at 12:45 pm

    Het blijft hier merkwaardig stil. Is dat omdat niemand meer woorden heeft om deze moorden te veroordelen, of omdat men dat gemoord moe wordt en de aandacht heeft bij vakantiegenoegens.

    Op de sites van de officiële media ontstond wel een discussie hierover, maar die is al weer weggeëbd.

Comments are closed.