Het vernietigingskamp Gaza

gaza_children

Morgen herdenken we dat het een jaar geleden is dat Israël de meest recente grootschalige campagne van dood en verwoesting in de Gazastrook begon. In werkelijkheid was de operatie al een maand eerder in gang gezet met het arresteren en vermoorden van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Daarnaast kregen honderdduizenden mensen huisarrest en werden er pogroms georganiseerd. Ook in de periode voor het officiële begin van operatie Beschermende Rand (voor de internationale pers, de naam in Israël was operatie Machtige Klip, met een religieus-nationalistische connotatie).

Het excuus voor dat alles was de verdwijning van drie jonge kolonisten. De Israëlische regering was op de hoogte van het feit dat ze dood waren, maar hield die informatie verborgen om hun aanval op de Palestijnen te kunnen rechtvaardigen door middel van een “zoekactie”, die niets anders inhield dan een terreurcampagne tegen een burgerbevolking. De werkelijke reden was dat Hamas in de Gazastrook en Fatah op de Westelijke Jordaanoever toenadering hadden gezocht en dat zou een zware klap betekenen voor de Israëlische propaganda die altijd beweerde dat er geen zaken te doen waren met mensen die onderling zo verdeeld waren.

Ook in die periode werd de Gazastrook gebombardeerd, maar officieel ging operatie Machtige Klip pas op 8 juli van start.

Gedurende 50 dagen werden de 1,8 miljoen gevangenen in de Gazastrook onophoudelijk gebombardeerd met vliegtuigen en drones, en beschoten met tanks en vanaf schepen en niet veel later gevolgd door een grondoffensief. Hele woonwijken werden weggevaagd, honderden scholen, moskeeën, ziekenhuizen en klinieken werden verwoest, alsmede de elektriciteitscentrale en waterzuiveringsinstallaties. Tientallen complete familielijnen werden weggevaagd: ouders, kinderen, grootouders werden in een keer gereduceerd tot pijnlijke herinneringen. Meer dan 500 kinderen werden afgeslacht, veelal met experimentele wapens die Israël later met veel bravoure kon presenteren op wapenbeurzen als “field tested“. En dat drijft de prijs omhoog.

Het was voor de moslims de periode van ramadan en het Israëlische leger wachtte met veel genoegen tot de getraumatiseerde bevolking ‘s avonds eindelijk aan de maaltijd kon beginnen om dan toe te slaan. Families gingen in een kamer slapen, omdat ze liever allemaal samen ten onder gingen dan dat er een zou overblijven met een onherstelbaar leed. Vrouwen sliepen in hun kleren, omdat ze niet in hun pyjama gevonden wilden worden als ze ‘s nachts zouden worden vermoord.

Zo’n 50.000 ton aan diverse explosieven werd over dit dichtbevolkte stukje grond uitgeworpen. Dat betekent een enorme hoeveelheid chemicaliën die land en en water verontreinigen en daarnaast een voortdurend gevaar van nog niet geëxplodeerde explosieven (zoals overal zijn kinderen daar maar al te vaak de dupe van). De onbeschrijflijke verwoesting van de infrastructuur is door talloze ooggetuigen beschreven. Het psychische leed dat de bevolking is aangedaan kreeg in de pers veel minder aandacht.

Wanneer meer dan anderhalf miljoen mensen, waarvan 50% kinderen, gevangen zitten op een kleine strook grond en op deze manier voor de zoveelste keer worden blootgesteld aan het gewetenloze optreden van het Israëlische leger, kun je niet langer spreken van een gevangenis (want daar geniet men bescherming), of van een concentratiekamp (want welk land bombardeert z’n eigen concentratiekampen?). Nee, Gaza is een vernietigingskamp.

Het vernietigen van de infrastructuur, het vergiftigen van grond en water en het doelbewust traumatiseren van een burgerbevolking, wat naast de vele duizenden doden en (vaak voor het leven) gewonden leidt tot een toename van het aantal zelfmoorden, is het beleidsmatig vernietigen van een bevolkingsgroep. Dat dit is uitgespreid over decennia doet niets af aan de intentie. Dit is hoe een vernietigingskamp eruit ziet. Niet de holocaustkitsch van Hollywood, niet de verzonnen herinneringen, nee, dit is de realiteit van de vernietiging van een volk. We staan erbij en kijken ernaar. Laten we het beestje eindelijk eens bij de naam noemen: Gaza is een vernietigingskamp.

Als we alle speeches, artikelen en boeken die het zionisme heeft voortgebracht even opzij leggen en met onbevangen blik naar de realiteit kijken zien we het onontkoombare: de vernietiging van een volk uit naam van een ander volk dat zich superieur acht.

Engelbert Luitsz 

 

74 comments for “Het vernietigingskamp Gaza

 1. Y v. d. Tol
  July 8, 2015 at 10:49 am

  Gelogen en suggestief.
  De wereld zal dit echt nog wel inzien..

  • Souzan
   July 8, 2015 at 2:52 pm

   Geweldig inhoudelijk antwoord, Y v. d. Tol!

   De wereld is niet op z’n achterhoofd gevallen en heeft met eigen ogen gezien wat er gebeurd is. Daardoor gaat de wereld steeds meer de misdaden van het zionisme inzien.

   Free Palestine!

  • ECP
   July 8, 2015 at 8:17 pm

   Inderdaad, puur suggestief en geheel gelogen!

 2. July 8, 2015 at 10:59 am

  • ECP
   July 8, 2015 at 9:02 pm

   Cijfers aangevoerd door palestijnen zelf en dus volstrekt onbetrouwbaar. Heeft u trouwens ook cijfers van de hoeveelheid multi miljonairs in Gaza? Natuurlijk allemaal lid van de Hamas en rijk geworden door alle donaties vanuit de EU en de individuele landen zoals Nederland die ook honderden miljoenen heeft gestort om de Hamas financieel te steunen!

   • Anti-Fascist
    July 8, 2015 at 9:57 pm

    Je moeder zal wel trots op je zijn dat je de moorden op 630 kinderen ontkent.

   • Sytze Burgsma
    July 22, 2015 at 6:04 pm

    We wonen in een land dat meent om samen met de Polen een radiozender te moeten oprichten om de Russen van “objectieve”. informatie te voorzien, in plaats van de Nederlanders te voorzien van objectieve informatie over de genocide en volkerenmoord die Israel uitvoert in de bezette gebieden, net als 3000 jaar terug bij de errste staat Israel, maar nu in kleinere hoeveelheden, en de wetsrse wereld zwijgt, om ever objectieve informatie maar te zwijgen

    • Ada Ferrant
     July 22, 2015 at 7:02 pm

     Dat deugt m.i. ook niet en jaagt Poetin c.s. steeds verder in het harnas. Beangstigend!

   • Ada Ferrant
    July 22, 2015 at 7:00 pm

    U doet net of er alleen maar Palestijnen in Gaza wonen. Maar als u enigszins volgt wat daar plaats vindt en wie daarover schrijven, zoals o.a. Israëlische soldaten die ter plaatse waren en net als wij willen dat Israël stopt met z’n oorlogspolitiek, dan zoudt u beter weten. Helaas zijn er veel mensen die blindelings in die staat geloven, diens politiek steunen en daarmee zorgen dat de oorlog, waar beide kanten onder lijden, voort blijft duren. Hieruit blijkt dat zij noch u in wezen hart hebben voor allebei de bevolkingsgroepen.

 3. dahlia
  July 8, 2015 at 11:10 am

  Ja hoor….en natuuuuuuuuuuuuuuuurlijk wordt de grens met Egypte vooral niet benoemd. Nee zeg…wat een hysterisch geschreven van leugens en verdraaiingen doorwrocht artikel zeg.

  • Souzan
   July 8, 2015 at 1:57 pm

   Te zien aan jouw stijl van schrijven -’natuuuuuuuuuuuuuuuurlijk’- zou ik dat eerder omschrijven als hysterisch en van verdraaiingen doorwrocht. Engelbert Luitsz schrijft uitermate evenwichtig en onderbouwd en zonder enige hysterie.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:45 pm

    Uitermate evenwichtig maar wel gebaseerd op halve waarheden en hele leugens!

 4. Herman
  July 8, 2015 at 11:32 am

  Ramadan… Moment van bezinning… (!)

  Dank je wel Engelbert.

  • ECP
   July 8, 2015 at 8:44 pm

   Achja, de ramadan. Heel vroeger hielden de katholieken ook aan vasten maar vanwege de verlichting en het meegaan in de hedendaagse tijd zijn ze daar mee gestopt. De Islam wat dat betreft zal te allen tijde achter de wetenschappelijke feiten aan blijven lopen.

   • Anti-Fascist
    July 8, 2015 at 8:47 pm

    Waren de katholieken maar doorgegaan met vasten en waren ze maar gestopt met kindertjes te misbruiken. Dat was veel beter geweest. Een goed mens beoordeeld een mens niet naar zijn geloof, maar naar zijn daden.

    • ECP
     July 8, 2015 at 9:03 pm

     Gelukkig worden binnen de Islam geen kinderen misbruikt he……………oh wacht……………

     • Anti-Fascist
      July 8, 2015 at 9:34 pm

      Nogmaals ECP, een goed mens beoordeeld zijn medemens naar zijn daden. Door de zionisten en hun daden te verdedigen, ben je niks beter dan de mensen die de holocaust in de Tweede Wereldoorlog verdedigen.

 5. paultector
  July 8, 2015 at 11:46 am

  Als men echt meent wat hierboven geschreven staat dan is de organisatie zowel als deze website mijns inziens onwettig bezig. Zeker gezien de bovenstaande tekst met ontkenning van herinneringen en het bagatelliseren van de holocaust en Israël dit soort praktijken dan wel in de schoenen schuiven. Misdadig gewoon!
  Waarom zeggen jullie niets over de duizenden raketten die vanuit Gaza afgeschoten werden op israel? Lukraak ook nog want richten was er niet bij! Waarom wordt niet verteld dat die lanceerplekken en tunnel in- en uitgangen, in of bij scholen, moskeeen en woonhuizen gelegen waren? Waarom wordt niet verteld dat Israel altijd een omgeving waar men wilde gaan bombarderen, altijd ruim van tevoren waarschuwde? Dat men mensen dwong om er te blijven zodat Hamas later gruwelijke plaatjes de wereld in kon sturen met nare verhalen erbij? Ze offerden hun eigen mensen moedwillig op als “martelaren” voor de Palestijnse “zaak”!!
  Israel is de enige democratie in het M.O. met rechten ook voor de moslims!
  Waarom, oh waarom, worden deze dingen nooit verteld?

  Paul Jansen

  • Souzan
   July 8, 2015 at 2:19 pm

   Waar in bovenstaand stuk wordt de holocaust gebagatelliseerd, Paul Jansen? Of is dat gewoon jouw beleven? Maar laten we het eens hebben over de onwettigheid van wat Israël allemaal uitvoert en wat nog niet eens beschreven staat in bovenstaand artikel: het oneindig bezet houden van een land en daar steeds meer van inpikken.
   Gebruik maken van de producten van dat land voor eigen gewin en het terroriseren van de bevolking van dat land dat zich daartegen -geheel terecht- verzet (want dat is wel toegestaan volgens de internationale wetgeving).
   Wat hierboven ook niet eens beschreven staat, is dat ambulances tijdens de aanvallen die Israël tegen Gaza uitvoert, ambulances worden tegengehouden zodat burgers creperen op straat en dat gebeurt niet alleen in Gaza, maar ook in de West Bank.

   Antwoord op je ‘vragen’:
   -Waarom de raketten vanuit Gaza lukraak worden afgeschoten?
   Omdat de Palestijnse verzetsmensen geen ultramoderne raketinstallaties hebben zoals het Israëlische bezettingsleger, waarmee je op de millimeter je doelen kunt raken en dus kans ziet om bewust honderden burgers te vermoorden.
   Daarom komen de homemade Palestijnse raketten vaak in open vlaktes neer.

   -De overige vragen kan ik in één keer beantwoorden: omdat het niet waar is, daarom wordt het niet benoemd. De lanceerplekken en tunneluitgangen lagen niet bij scholen, moskeeën en woonhuizen. De zogenaamde ‘nock on the roof’ werd niet ruim van te voren gegeven, maar onmiddellijk gevolgd door een bom.
   Flauwekul dus, evenals je opmerking dat Israël ‘de enige democratie in het Midden-Oosten is: Israël is een racistische apartheidsstaat waar zelfs joden niet gelijk zijn.

   • July 8, 2015 at 5:11 pm

    Beste Souzan als waarnemer van de VN kan ik uw vertellen dat de antwoorden die u hier geeft kant nog wal raakt, ten eerste noemt u het verzetsmensen die de raketten afschieten, dit is een oorlogshandeling, daar dit niet gebeurd door het leger is dit een terreur daad op de tweede antwoord vind ik het jammer dat ik hier geen foto’s kan plaatsen want vanuit het VN hoofdkwartier in Gaza stad hadden wij uitzicht op een school en Moskee waar regelmatig granaten en raketten werden afgeschoten. Deze foto’s staan ook op de site van un.org.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:39 pm

    De terroristische Hamas verzetsmensen noemen getuigd echt van het IQ van een poffertje! Bent u echt zo naief of doet u dit soort uitspraken doelbewust?

    • Anti-Fascist
     July 8, 2015 at 8:55 pm

     ECP Onder welke steen heb jij gelegen?

     • ECP
      July 8, 2015 at 9:05 pm

      De steen van de waarheid! En dat kan jij niet zeggen!

    • Anti-Fascist
     July 8, 2015 at 9:27 pm

     Als dat de waarheid is, dan had Hitler ook gelijk.

   • kaatje
    July 8, 2015 at 9:12 pm

    Zelden zo’n staaltje van allesoverheersende zelfhaat gelezen, mr. Souzan. Zoveel trauma’s overgehouden uit uw eigen jeugd? Zoveel haat ingepompt gekregen in uw kindertijd? Lees eens wat werkelijk gebeurt en gebeurd is… dat is echt niet zoals u weergeeft hier. Kom nou eens met beide voetjes op de grond… Dit soort haattaal past niet bij een beschaafd en ontwikkeld mens.. ik moet tenminste aannemen dat u beide kanten van het verhaal bestudeerd hebt? En niet alleen maar de verhalen van Arabische kant. Als uw naam klopt had u tenminste een Joodse vader, dus in mijn gedachten deugt er al helemaal niets van u zelf met deze verhalen.

    • Ada Ferrant
     July 10, 2015 at 2:58 pm

     kaatje, U maakt het zich wel erg gemakkelijk met al die valse beschuldigingen aan het adres van Souzan. U heeft vast niet in de gaten dat dit soort uitspraken vaak niets meer zijn dan projecties.

   • Mimi88
    July 10, 2015 at 11:00 am

    Jij hebt gesproken! Dank je wel! En verspil je energie niet aan de racisten die alles als leugen willen noemen! Ze moeten ons moslims niet en weet je het zal me werkelijk een worst wezen! Palestina zal vroeg of laat hoe dan ook bevrijd worden!!! FREE PALESTINE FROM ISRAELI ZIONISTS!

  • Anti-fascist
   July 8, 2015 at 2:28 pm

   Paul Jansen, de zionisten hebben je hersens ingepikt en volgespoten met zionistische onzin. Ik zou mijn beklag doen bij ze doen.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:38 pm

    Een bekende uitspraak van Winston Churchill is: de anti fascisten van nu zijn de nieuwe fascisten van morgen!

    • Anti-Fascist
     July 8, 2015 at 9:23 pm

     Beste ECP, mag ik dan van je weten of je anti-fascist of fascist bent?

  • Anti-fascist
   July 8, 2015 at 2:38 pm

  • Anti-Fascist
   July 8, 2015 at 9:16 pm

   Beste Paultector, jouw beschuldigingen zijn typisch zionistisch. Je liegt dat je barst als je zegt dat de tekst van Engelbert Luitsz de holocaust bagatelliseert. Het tegenovergestelde is juist het geval. Jij bent degene die de holocaust op de Palestijnen bagatelliseert! Ook al je andere argumenten zijn bij elkaar gelogen en rechtstreeks overgenomen van je fascistische vriendjes.

   En die duizenden raketten van de Palestijnen? Laat me niet lachen. Als er daar al eentje van over de grens beland, dan hebben de zionisten nog de Iron Dome. Daar heb je zeker nog nooit van gehoord. En waarom vertel je er niet bij dat al die raketten van Hamas nog niet een fractie zijn van de duizenden tonnen bommen die op Gaza zijn gevallen? Je zegt dat de raketten van Hamas lukraak werden geschoten en dat klopt, want ze hebben niet de geavanceerde apparatuur die Israël heeft. Die schieten moedwillig kleine jongetjes die op het strand aan het voetballen zijn aan stukken en bombarderen scholen met opzet plat, waarvan ze weten dat daar niet Hamas, maar kinderen zitten.

   En over democratie gesproken. Hitler Duitsland was ook een democratie en de Joden in Auschwitz hadden dezelfde rechten als de Palestijnen in Gaza. Het recht op de dood.

 6. Erik Jansen
  July 8, 2015 at 12:12 pm

  Van begin tot eind een strafbaar artikel wat ik als zodanig dan ook heb aangemeld bij justitie. Ernstige verdraaiing van de feiten en laster t.a.v. Israël en het Joodse volk. Niets nieuws overigens. Vanuit de imitatie religie, genaamd islam wordt doelbewust elke waarheid vervangen door een leugen. Echter de grootste leugen is die welke het dichtst bij de waarheid ligt. Hopelijk was dit uw laatste artikel ooit.

  • Souzan
   July 8, 2015 at 2:31 pm

   Bullshit, Erik Jansen: niets dan feiten staan hierboven. Bij welke justitie heb je het als laster ‘aangemeld’: die van Israël? Dan krijg je vast gelijk: fijn voor jou.
   Overigens zul je er ‘aangifte’ van moeten doen als je wilt dat er iets mee gedaan wordt; met ‘aanmeldingen’ doet justitie niets. Maar je kunt je altijd nog ‘aanmelden’ bij het Israëlische bezettingsleger: het minst morele leger ter wereld, daar voel jij je wel thuis, denk ik zo. Met het aanmerken van de islam als ‘imitatie religie’ ga je zelf trouwens behoorlijk je boekje te buiten: misschien moet ik aangifte tegen je doen wegens smaad.

  • Mariana
   July 8, 2015 at 3:11 pm

   Verdraaiing van de feiten? Over welke feiten heb je het? De Israëlische versie van de feiten zeker?triest hoor dat mensen maar al te graag alle zionistische leugens slikken.
   Wat jij graag zou zien is dat er over deze misdaden helemaal niet geschreven werd. Dan kan je dat fantasie beeld van een vreedzaam Israël blijven geloven.
   Typisch dat je een artikel strafbaar noemt, maar dat je geen problemen lijkt te hebben met alle criminele daden van Israël.

 7. July 8, 2015 at 1:47 pm

  Dag beste Erik Jansen, Paul T misschien kunnen jullie eens luisteren naar de verhalen van de Israëlische soldaten. Hun bekentenissen over hoe het er echt aan toe gaat? Natuurlijk zijn de mensen van Hammas Klootzakken die kun kinderen in gevaar brengen. Maar het zijn ook mensen opge”groeid” in bezetting. Zonder ruimte en vrijheid om te bewegen en om te kunnen groeien. De bezetting zorgt er voor dat er duizenden kinderen opgroeien in een getraumatiseerd land.

  • Adina
   July 8, 2015 at 3:12 pm

   Welke bezetting? Gaza is aan de palestijnen gegeven in ruil voor vrede. En Israel is geen bezettings staat, het is in 1948 aan de Joden gegeven, Jordanie aan de palestijnen

   • July 8, 2015 at 8:46 pm

    Sorry Adina er is nog niets aan de Palestijnen gegeven, dit gebied is en blijft niemandsland tot ze voldoen aan de eisen van de VN en dit zie ik de eerste 100 jaar nog niet gebeuren. Tot die tijd kan Israël gebruik maken van de economische 14 mijlzone.

 8. July 8, 2015 at 1:52 pm

  Sinds wanneer is het mogelijk in de journalistiek meningen weer te geven en de waarheid te verdraaien? Dit artikel is gebaseeerd op leugen na leugen na leugen. Je kunt niet eens denken dat de schrijver zich hier en daar vergist heeft, nee, het is puur anti Semitisme. Waarom wordt er niet vermeld dat Israel jaren bestookt is met raketten vanuit Gaza en dat Israel helemaal niet gewacht heeft tot de ramadan? Nee, de maat was vol nadat hamas leden 3 Israelische jongens gekidnapped en vermoord had. Waarom schrijft de schrijver niet over her stelselmatig vermoorden van Hamas? De moord op kinderen die tunnels moesten graven om op die manier Israel aan te vallen? Waarom vermeld de schrijver niet dat Israel het recht heeft zich te verdedigen na 17000 raketten in de laatste jaren? Ik hoop dat de schrijver vervolgt wordt en gevangenis straf krijgt. Dit is ophitserij en helaas zijn er mensen die naar dit soort leugens luisterd

 9. corrie van der hart
  July 8, 2015 at 1:55 pm

  Raketten en tunnels paultector. Bekijk dan even deze video effetjes! https://www.facebook.com/photo.php?v=10204778290282847

 10. July 8, 2015 at 4:31 pm

  Ik wil niet in discussie gaan over de inhoud van dit stuk, maar beperk mij tot de foto bovenaan. Die is nl. niet van Gaza. Deze foto is al op 2 december 2013 elders gepubliceerd. Zie http://goo.gl/VsXrX1 – een site van shafaf.ir

  En daarna nog op allerlei andere sites

  Kijk, als je op een dergelijke manier een artikel begint, met een foto die niets te maken heeft met de inhoud, dan hoef je niet eens verder te lezen om te weten dat er van de inhoud ook wel het een en ander niet zal kloppen.

  Maar wat kan men verwachten van meneer Luitsz?

  • July 8, 2015 at 6:10 pm

   Wat bedoelt u precies? De foto is er een van de vele van een massamoord op de inwoners van Gaza en heeft dus alles te maken met waar het artikel over gaat. De etnische zuivering van de Palestijnen is niet vorig jaar begonnen, misschien was u dat even vergeten. Ik heb nog gruwelijker foto’s van 50 jaar geleden die hier ook uitstekend bij zouden passen.

   • July 8, 2015 at 6:30 pm

    Dus u kunt bewijzen dat de foto op een Iraanse site slaat op Gaza? Goed van u! Heeft u google of bing gebruikt voor de vertaling?

    Maar wat zegt u, u heeft gruwelijke foto’s van Gaza van 50 jaar geleden? U bedoelt van hoe de Egyptenaren de Gazanen behandelden? Ja, het is bekend dat Egypte de bevolking van de Gazastrook nooit erg hoog geacht heeft. Dat zien we wel vaker onder moslims, dat ze elkaar graag onthoofden en zo. En nu weer staat Egypte volop in het nieuws waar het de Gazastrook betreft.
    Het enige Egyptische checkpoint is gesloten, niets komt naar binnen of naar buiten. Dit in tegenstellig tot het Israelische checkpoint waar zelfs tijdens de oorlog elke dag vrachtwagens voedsel en medicijnen brachten.

    En wat bedoelt u met “verzonnen herinneringen” van de holocaust? Dat is mij niet geheel duidelijk. Wilt u beweren dat de hele holocaust maar een verzinsel is? Alle getuigenissen, films, foto’s, documenten, bekentenissen tijdens processen ~ dat alles is slechts verzonnen? Mijn ouders hebben me ook maar voorgelogen? Ik ben er stil van.

    • July 8, 2015 at 6:53 pm

     Als ik mensen als u dit soort infame laster en leugens hoor uitkramen, zou ik bijna gaan pleiten voor zeer strenge straffen op Nakba-ontkenning. Bent u werkelijk zo onwetend, of hoort u tot de club die betaald wordt om zo te reageren?

     • July 8, 2015 at 7:37 pm

      Beste man, Waar staat dat ik de nakba ontken? U heeft het over verzonnen herinneringen van de holocaust en beschuldigt mij van nakba-ontkenning?

      Ik vroeg u om bewijs dat de foto van de Iraanse site een foto van Gaza is. Dat geeft u niet. Wel schrijft u over gruwelijke foto’s van Gaza van 50 jaar geleden. Dat was het jaar 1965 en Gaza was toen onder Egyptisch beheer.

      Het kan natuurlijk zijn dat u niet erg sterk bent in rekenen. En bedoelt u dat u gruwelijke foto’s heeft van Gaza in 1948. Tegenwoordig kan men heel snel aftrekken en optellen met behulp van de computer. Men hoeft de zwakke hersencellen dan niet meer te vermoeien. Ik raad het u aan daar gebruik van te maken.

      En wat die verzonnen holocaust-herinneringen betreft, daar geeft u geen enkel bewijs van. Waarom niet eigenlijk?? Is het mogelijk dat u zelf inziet dat u soms grote onzin spuit?

      En nee, ik word niet betaald om hier te reageren. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Dus waarschijnlijk wordt u zelf betaald om uw onlogische reakties te plempen?

      U bent totaal niet in staat om op een simpele vraag te antwoorden. Zielig eigenlijk. Het heeft totaal geen zin om met u te blijven communiceren.

      Ik heb medelijden met u en dat meen ik. U schrijft een artikel (met misplaatste foto), op de inhoud kan men hier en daar een aanmerking maken. Maar komt men met een legitime vraag, dan krijgt men geen antwoord, maar reageert u met stompzinnige wedervragen, of ik de nakba ontken, of ik betaald word.

      Dit is niet de stijl van mensen van enig niveau.

      Ik ken deze site niet, ik kwam er toevallig terecht. Voor het eerst en voor het laatst. Ik schakel de notifications uit, zodat u mij fijn kunt uitschelden als u daar behoefte toe voelt, mij zal het niet deren.

      Shalom meneer Luitsz, veel plezier nog vanavond.

     • ECP
      July 8, 2015 at 8:34 pm

      Infame laster en leugens?? Uw eigen stukje proza zult u bedoelen!!

 11. John
  July 8, 2015 at 5:59 pm

  De waarheid moet gezegd Engelbert, zoewel de Zio-trollen het er zeker niet mee eens zijn

  • ECP
   July 8, 2015 at 8:28 pm

   Een verzonnen stuk en een verkeerde foto…………..wat een betrouwbaar verhaal zeg………………..not!

 12. adina
  July 8, 2015 at 6:34 pm

  De grote groep anti semieten hier zal het wel niet eens zijn met deze blogger, maar hier staan even wat feiten op een rijtje.

  BLOGGER

  Lee BenderLee S. Bender co-authored a book, “Pressing Israel: Media Bias Exposed From A-Z” (Pavilion Press) with Jerome Verlin.
  Most Westerners, including many Jews, are unaware of four fundamental facts about the Jewish homeland of Israel that would greatly increase their support for the Jewish State. The burden is on us to make these facts more widely known in the West. FREE SIGN UP!
  #1 – The Jews Never Left: Although most in the West accept that Jewish biblical history happened, most believe that upon vanquishing the Bar Kochba revolt in 135 CE, the victorious Romans “exiled” Judaea’s surviving Jews – and that Jews did not return to Israel in meaningful numbers until the late 19th ‎century Zionist movement.
  Wrong. Solid evidence – Roman-Byzantine era synagogues, the Mishnah and Palestinian Talmud, Roman recognition of the Patriarch as head of the homeland’s Jews, and Jewish military and other aid to the 7th‎ century Persian and then Muslim invaders – establishes that no such “exile” occurred. Archeologists have constructed a map of 9th century Jewish communities of which we have knowledge today. The Crusaders also acknowledged the month-long courageous Jewish defense of Haifa and the fact of Jews defending Jerusalem. We have much evidence of the Jews’ vibrant presence in their four holy cities – Jerusalem, Safed, Tiberias, and Hebron – and elsewhere in Israel through the ensuing six centuries of non-Arab Mamluk and Turk foreign rule. According to scholars, this gave the Zionists’ “real title deeds.”
  #2 – Who Are The Palestinians? Us: Today’s Palestinian Arabs, whom everyone calls “The Palestinians,” claim descent from the pre-Israelite Canaanites, but if either side has Canaanite blood it’s the Jews. Archeologists trace Israelite presence back to the 12th c‎entury BCE, but are divided into “conquest” and “indigenous origin” camps. The latter believe that the Israelites populating the original Judean-Samarian hills were themselves Canaanites who began a new religion and lifestyle, not outside invaders.
  The 7th century CE Arab invasion, which came storming out of the Arabian Peninsula, came 18 centuries later. Modern Israel in 1948 became the land’s next native state after the Jews’ ancient Judaea. Without exception, every ruler in between – Romans-Byzantines, briefly Persians, foreign Muslim dynasties that began as Arab but progressively fell under control of the Turks, Crusaders, Mamluks, and Ottoman Turks – was a foreign invader, and mostly non-Arab at that. During the post-Ottoman League of Nations’ Mandate, all of the land’s residents – Muslims, Christians, and Jews – were called “Palestinian.”
  Indeed, the term “Palestinian” – e.g., the Palestine Electric Company, the Palestine Symphony, the Palestine Post (today’s Jerusalem Post), Jewish institutions all – usually referred to Palestine’s Jews. In fact, Arabs at the time disdained being called “Palestinians” and thought of themselves instead as southern Syrians. The UN in 1947 did not partition Palestine into Jewish and “Palestinian” states, but rather into a “Jewish State” and an “Arab State,” terms that it used over and over. And the partition resolution refers to Palestine’s Jews and Arabs as “the two Palestinian peoples.”
  #3 – There are No Such Places as “the West Bank” and “East Jerusalem:” Though the Arab side, the Western media, and even, foolishly, we Jews constantly refer to “the West Bank” and “East Jerusalem,” these are not historic but recently invented terms to disassociate these historic centerpieces of the Jewish homeland from Jews. “Judea and Samaria” are not what the media has called “the biblical names for “the West Bank,” but are the actual Hebrew-origin names by which the homeland’s hill country has been known throughout history into the mid-20th ‎century. In attempting to partition the remaining western Palestine in 1947 (the all-Arab created country named Transjordan, which were the lands of the Palestine Mandate east of the Jordan River, had already been lopped off from the Mandate in 1922), the UN did not refer to “the West Bank,” but to “the hill country of Samaria and Judea.”
  Jordan invented the term “West Bank” in 1950 to disassociate it from Jews, after it illegally annexed the West Bank in 1948. In the past 3,000 years, Jerusalem has been the capital of three homeland states – Judah, Judaea, and Israel, all of them Jewish. Palestinian Arabs have not ruled Jerusalem for one day in history, and foreign Arab dynasties only for part of the time between the Arab invasion of 638 and Crusader conquest of 1099. Jerusalem’s present day renewed Jewish majority dates not from 1967, or 1948, or the First Zionist Congress of 1897. Jews again became Jerusalem’s plurality population in pre-Zionist mid-19th century times, and its never-relinquished majority well before the 19th century’s end – still during foreign Ottoman rule.
  #4 – The Arab-Jewish Conflict Created More Jewish Than Arab Refugees: According to the British themselves, Palestine’s population at the end of the Mandate consisted of 1.2 million Arabs (Jewish sources claim only 1 million Arabs) and 600,000 Jews. Not all of those Arabs lived in the part that became Israel, and not all of them left. Estimates of the Arabs during the 1948 War who were told by their leaders to leave their homes to make way for the invading Arab armies range from less than 472,000 to 650,000. The vast majority never even saw one Israeli soldier. During the 1948 war and its aftermath, some 800,000-850,000 indigenous Middle Eastern Jews, some with roots going back to biblical times, fled vast Arab and other Muslim lands, forced to leave behind property and businesses for which they have never been compensated.
  The fledgling Jewish state happily absorbed them. The Arab-Jewish conflict generated a two-sided refugee issue, not a “Palestinian refugee issue.”
  If more people in the West understood and appreciated these four largely unknown fundamental facts, there would be much greater appreciation of the bona fides of the Jewish people’s deep homeland claim, and less talk about “Israel’s founding in 1948” and “Israeli occupation of East Jerusalem and the Palestinian West Bank.” In essence, if we forfeit the language, we forfeit our heritage and our history.
  Lee Bender is the co-President, and Jerome Verlin is the co-Vice Present of the Zionist Organization of America-Greater Philadelphia District, and they are the co-authors of the book “Pressing Israel: Media Bias Exposed From A-Z” (Pavilion Press).

  • July 8, 2015 at 6:58 pm

   “De grote groep anti semieten hier”? Dit is de eerste en meteen laatste waarschuwing voor u.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:26 pm

    “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.”

 13. Ada Ferrant
  July 8, 2015 at 6:51 pm

  A Jewish Voice for Peace uit de VS heeft vandaag ook veel aandacht besteed aan de aanval op Gaza. Deze mensen zouden het zeker niet eens zijn met al diegenen die weer de hierboven opgesomde feiten ontkennen en zelfs de schrijver ervan voor allerlei lelijks uitmaken. En natuurlijk ook niet met wat staat geschreven in de hierboven geciteerde blog.

 14. H.Delic
  July 8, 2015 at 7:46 pm

  Zelfs Joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland schamen zich kapot over wat Israël doet met de Palestijnen. Afschuwelijk!

  • ECP
   July 8, 2015 at 8:21 pm

   Welke Joodse vluchtelingen H. Delic? Lekker suggestief en niet onderbouwd!

 15. July 8, 2015 at 8:18 pm

  Als buitenland medewerker van FARS mag ik weten waarom de © is weggehaald van de foto, en waarom word de foto gebruikt als foto voor Gaza terwijl deze komt uit Iran?
  http://shafaf.ir/files/fa/news/1391/8/29/56931_373.jpg

  • July 8, 2015 at 8:35 pm

   Waarnemer van de VN, buitenlandmedewerker van FARS, mijn complimenten, met tijd en vlijt geraakt men wijd. De foto is niet uit Iran, maar uit Gaza, tijdens operatie Wolkkolom eind 2012. Ik heb hem niet van een Iraanse website, vandaar dat er geen verwijzing staat. Als hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst moet ik u er echter op wijzen dat identiteitsfraude strafbaar is.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:53 pm

    Meneer Luitsz, ik zie dat u ook regelmatig stukjes plaatst op Joop.nl – Nu begrijp ik uw bovenstaande stukje een heel stuk beter. U zult zich wel enorm thuis voelen tussen de overige figuren op de gesubsidieerde VARA site Joop.nl want daar heeft werkelijk nog nooit een stukje waarheid op gestaan.

   • ECP
    July 8, 2015 at 8:58 pm

    Overigens is volgens mijn informatie Robert (R.A.C.) Bertholee het hoofd van de AIVD. Waarschijnlijk was het in uw tijd nog de BVD maar dat is al een tijdje veranderd meneer Luitsz…………….

   • July 8, 2015 at 11:22 pm

    Deze internationale verklaring is wereldkundig gemaakt als een standaard van beroepsgedrag door journalisten in hun werkzaamheid van bijeenbrengen, verzenden, verspreiden en commentariëren van nieuws en inlichtingen en in het beschrijven van gebeurtenissen.

    Eerbied voor waarheid en voor het recht van het publiek op waarheid is de eerste plicht van de journalist
    Bij het nakomen van deze plicht zal de journalist opkomen voor de volgende twee beginselen: vrijheid in verantwoord bijeenbrengen en publiceren van nieuws, en het recht van faire commentaar en kritiek.
    De journalist doet zijn berichtgeving alleen berusten op feiten waarvan hij de bron kent. Hij zal wezenlijke informatie niet achterwege laten en geen documenten vervalsen.
    Bij het verkrijgen van nieuws, foto’s en documenten zal hij op faire wijze te werk gaan.
    Hij zal bereid zijn elke verstrekte informatie die schadelijk onnauwkeurig blijkt, op royale wijze recht te zetten.
    Hij zal het beroepsgeheim in acht nemen ten aanzien van de bron van in vertrouwen verkregen informatie.
    De journalist zal zich bewust zijn van het gevaar van door media verspreide discriminatie, en zal al het mogelijk doen om discriminatie te voorkomen, gebaseerd op, o.a., ras, sex, sexuale geaardheid, taal, godsdienst, politieke of andere meningen en nationale of sociale afkomst.
    Hij zal als ernstige journalistieke vergrijpen beschouwen: plagiaat, laster, smaad, belediging en ongegronde beschuldigingen; het aanvaarden van steekpenningen, in welke vorm ook, tot het verrichten of het achterwege laten van enige publicatie.
    Iedere journalist die deze aanduiding waardig is, beschouwt het als zijn plicht bovenstaande beginselen oprecht in acht te nemen. Met inachtneming van de algemene wetgeving van zijn land zal hij in beroepszaken slechts de rechtspleging van zijn vakgenoten erkennen; hij verwerpt elke tussenkomst van overheidspersonen of anderen.
    Aangenomen door de IFJ tijdens congres in Bordeaux, april 1954, geamendeerd in 1986 met een negende, als zevende geplaatste artikel over racisme.

 16. ECP
  July 8, 2015 at 8:20 pm

  Wat een hoop domme reacties op het stuk, het stuk dat overigens vrijwel geheel uit de antisemitische duim gezogen is. Al die domme anti Israel idioten zullen zich een ding moeten realiseren en dat is: ontwapen de palestijnen en er is vrede, ontwapen Israel en er zal geen Jood meer bestaan.

 17. ECP
  July 8, 2015 at 8:33 pm

  Geachte heer Engelbert Luitsz, vrijwel uw volledige verhaal is inmiddels door verschillende mensen keihard onderuit gehaald op deze website. Om nog maar te zwijgen van de “verkeerde” foto die u bij het artikel hebt geplaatst. Is het misschien niet verstandiger dat u zich nog eens in de hele problematiek gaat verdiepen met dient verschil dat u deze keer de moeite neemt om ook eens uw licht op te steken op sites die niet gebaseerd zijn op antisemitische onderbuik gevoelens. Sites die feiten brengen en niets anders dan feiten. Succes!

 18. July 8, 2015 at 8:58 pm

  Veel dank voor alle reacties. De term “Vernietigingskamp” werd kennelijk goed aangevoeld als een aanval op de Heilige Koe van de zionistische propaganda. De foto liet ook goed de werkwijze zien: probeer een detail te vinden waarover je blijft zaniken, zodat de aandacht wordt afgeleid van de inhoud van het artikel. Het ging allemaal keurig volgens het hasbara-handboek.

  Sinds operatie Gegoten Lood in 2008 zijn meer en meer mensen wakker geschrokken en de voorspelbare reactie vanuit het zionistische kamp is dan met nog meer geweld, nog meer leugens en laster proberen de boodschappers en getuigen in diskrediet te brengen. Maar paniekmarketing verraadt juist dat je aan de verliezende hand bent – aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat – en werkt dus averechts.

  Jonathan Cook schreef er een goed stuk over:
  “As the hasbara industry moves into overdrive, such slurs are becoming common – including against those Israel needs to cultivate as allies.”

  If the ‘product’ is wrong, a rebrand won’t help Israel
  http://www.jonathan-cook.net/2015-07-06/if-the-product-is-wrong-a-rebrand-wont-help-israel

  • ECP
   July 8, 2015 at 9:13 pm

   Meneer Engelbert Luitsz, ik wil u een welgemeend advies geven, do not quit your day job! Met schrijven gaat u het namelijk niet maken. Verder wens ik u veel plezier tussen al uw makkers op Joop.nl – daar zijn ze het namelijk ook altijd enorm met elkaar eens……………….

   • July 8, 2015 at 9:44 pm

    Ik heb melding gemaakt bij de AIVD over het doen en laten van deze heer Luitsz. valse foto;s en informatie plus zich uitgeven als hoofd veiligheid.

    • July 8, 2015 at 9:49 pm

     Ik zal mijn secretaresse opdragen uw melding met de grootste zorg in behandeling te nemen.

     • July 8, 2015 at 11:37 pm

      Dat hoef niet praatjes maker ze komen vanzelf bij u aan de deur om verhaal te halen Jody

 19. RAB
  July 9, 2015 at 2:10 am

  Een en al in en aan elkaar geplaatste leugens en draaierijen. Je reinste BS. Met plaatsvervangende schaamte gelezen.
  Dat de schrijver zich voor dit rioolgoed niet diep schaamt…

 20. Ada Ferrant
  July 9, 2015 at 12:16 pm

  RAB, Wat u leugens noemt is helaas werkelijkheid. Dat u over die werkelijkheid schaamte voelt, siert u.

 21. Herman
  July 9, 2015 at 9:57 pm

  http://rt.com/news/272488-israel-gaza-map-strikes/

  Uitgegeven door Amnesty International and Forensic Architecture:

  Interactieve kaart met vele interactieve details. O.a. (satelliet foto’s), honderden pesrssonlijke getuigenissen, uren met video’s en uitzendingen…

  https://gazaplatform.amnesty.org/#720

Comments are closed.