Israëls obsessie met kindermoord

Einas Khalil_ziekenhuis

Vanmorgen werden er twee Palestijnse meisjes van vijf jaar oud overreden door een kolonist. Een van hen, Inas Khalil, is later overleden aan haar verwondingen. Het andere meisje, Toleen Afoor, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze waren van hun kleuterschool op weg naar huis in het dorp Sinjil bij Rammalah toen een kolonist ze schepte met zijn of haar auto en daarna doorreed.

Einas Khalil levend

 Inas Khali, vijf jaar oud, vermoord door een kolonist.

De meeste recente aanval op het Palestijnse volk had zoals altijd een aanleiding. Deze keer was het de verdwijning van drie joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Of de ware toedracht ooit bekend zal worden moeten we nog maar afwachten. Het kan zijn dat ze vermoord zijn, het kan evengoed zijn dat ze een auto-ongeluk hebben gehad en dat het Israëlische leger, dat daar net bezig was met een grote oefening, z’n kans schoon zag om de dood van de jongens te gebruiken om een al voorbereide aanval op het Palestijnse volk aan de nationale en internationale bevolking te verkopen. Dat maakt ook niet uit: de twee maanden van absoluut onmenselijke gruwelen die volgden kunnen noch door het ene noch door het ander scenario worden gerechtvaardigd.

Premier Netanyahu was er als de kippen bij om de joodse dichter Chaim Nachman Bialik te citeren: “Een wraak als deze, voor het bloed van een kind, moet Satan nog bedenken.” Bialik wordt als een Israëlische dichter gezien, een nationale held, ook al stierf hij veertien jaar voordat de staat Israël werd uitgeroepen. De betekenis van die regel was ironisch genoeg ook tegengesteld aan hoe Netanyahu hem gebruikte, de voorgaande regel was namelijk: “En laat hem vervloekt zijn die schreeuwt: Wraak!”

nadeemsiyamnawara.newsalert.16may2014

Nadem Syam Nawara (foto), 17 jaar en Mohammad Mahmoud Odeh, 16 jaar, werden op 15 mei doodgeschoten door Israëlische soldaten.

De moord op twee Palestijnse kinderen begin mei heeft niet geleid tot veel ophef. Ze liepen op straat, zonder dat er sprake was van een confrontatie of enige vorm van demonstratie. Er waren camerabeelden van zowel Palestijnse zijde als van CNN, maar de Israëlische reactie was juist meer repressie en meer propaganda om de eigen misdaden te verhullen. De beelden van CNN lieten zijn dat de Israëlische soldaten op grote afstand op een balkon zaten en gewoon voor de lol een kind doodschoten dat op straat liep.

Sinds het jaar 2000 is er gemiddeld elke drie dagen een Palestijns kind vermoord door het Israëlische leger. Maar al te vaak met schoten in de borst of door het hoofd. Gerichte moordaanslagen die maar zelden in verband konden worden gebracht met rellen (alsof dat een excuus zou kunnen zijn).

mohammed_khdeir

Mohammed Abu Khdeir werd op 2 juli levend verbrand door joodse kolonisten.

Begin juli werd Mohammed Abu Khdeir, zestien jaar oud, levend verbrand door joodse kolonisten. De lijkschouwing maakte duidelijk dat ze hun best hadden gedaan om het offer zo feestelijk mogelijk te laten verlopen. Mohammed was gedwongen benzine te drinken, zodat hij ook vanbinnen verbrandde. Doordat er camerabeelden waren opgedoken was Israël wel verplicht er voor de vorm iets aan te doen. Er werden zelfs een paar mensen opgepakt, maar deze werden al snel weer vrijgelaten. Ook de hoofdschuldigen mochten gaan, in afwachting van een proces. Men had toch al besloten dat het hier ging om tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid, dus een serieuze straf was niet op z’n plaats.

Een neef van Mohammed werd zonder aanleiding bijna doodgeslagen door de politie, maar hij bleek de Amerikaanse nationaliteit te bezitten, dus hij heeft het overleefd. De vader van Mohammed werd opgepakt en urenlang vastgehouden. Men probeerde hem een verklaring te laten tekenen dat de Palestijnen zelf achter de moord zaten. Tot op de dag van vandaag wordt de hele familie belaagd.

Bahaa Samir Badir

Bahaa Samir Badir, 13 jaar oud, in koelen bloede vermoord door een Israëlische soldaat.

Afgelopen donderdag werd de dertienjarige Bahaa Samir Badir vermoord door het Israëlische leger. Hij werd in de borst geschoten. Hij is een van de meer dan veertig tieners die dit jaar op de Westelijke Jordaanoever zijn vermoord door het Israëlische leger.

Het meest recente bloedbad, Machtige Klip zoals de naam eigenlijk luidt (een verwijzing naar de hoge plek vanwaar een zondebok naar zijn dood wordt gestuurd, gerelateerd aan het joodse feest Jom Kipoer), heeft aan meer dan vijfhonderd kinderen het leven gekost. Vanaf het begin van de aanval lag het percentage gedode kinderen rond de 25% en dat is zo gebleven. Daarnaast zijn er duizenden voor het leven gehandicapt of verminkt.

Het kiezen van kinderen als primair doelwit heeft een belangrijke functie voor Israël. Het is niet alleen het fysiek verwijderen van een deel van de nieuwe generatie. Met het vermoorden van kinderen tref je de hele familie, zelfs de hele gemeenschap. Nog meer dan wanneer een van de ouders het slachtoffer is. Het is een weloverwogen strategie om de onleefbaarheid te verergeren.

In de zionistische ideologie is er weinig onderscheid tussen niet-joodse levens, land of goederen. Moord, verkrachting, diefstal, plundering, onteigening, verbanning, het zijn allemaal middelen om tot het doel te komen: een land dat vrij is van vreemde (= niet-joodse) smetten.

Bialik schreef zijn beroemde gedicht “Over het bloedbad” naar aanleiding van de Kishinev-pogrom van 1903, toen er enkele tientallen joden omkwamen bij anti-joodse rellen. Hij overleed te vroeg om mee te maken hoe de mensen die hem nu nog citeren verantwoordelijk zijn voor een veelvoud aan onschuldige slachtoffers. En als hij had geweten dat het vooral kinderen zijn die het slachtoffer worden van de zionistische agressie, zou hij zich vol walging hebben afgekeerd van dit kunstmatige volk dat de onbeschaamdheid heeft hem als “nationale dichter” te vereren.

Engelbert Luitsz

 

4 comments for “Israëls obsessie met kindermoord

 1. Aleid Blink
  October 20, 2014 at 9:29 am

  Dat we de daden van ISIS verafschuwen is logisch, maar dat veel mensen tegelijkertijd de daden van Israël blijven goedpraten met verwijzing naar het verleden, is even afschuwelijk. Treurigmakend, de dood van deze levendige en vrolijke kinderen!

 2. joost tibosch sr
  October 20, 2014 at 1:53 pm

  En dan te bedenken dat het grote verhaal van israel begint met de wonderbaarlijke redding van hun grote baby Mozes in een rietenmandeje door een de dochter van de Farao? Nog eens door de eerste jooodse christenen her haald met een vervolgde baby Jezus, die later weer “uit Egypte”naar nazarth komt. Natuurlijk we weten nu dat het toen gebruikelijke geboorteverhln waren..ze blijven wel veelzeggend!

  • Aleid Blink
   October 20, 2014 at 5:27 pm

   joost tibosch sr, Dat krijg je als je religie, ethiek en politiek met elkaar verward en je gaat denken dat je zo speciaal bent dat je het recht hebt anderen te doden. De zeer onfrisse ideologie die dit oplevert heeft nooit iemand iets goeds gebracht en zal ook deze keer weer op de klippen lopen. Wat dat betreft was de naam voor die deze zomer door Israël gevoerde oorlog goed gekozen, al werd er iets anders mee bedoeld.

Comments are closed.