Weer een Israëlische “valse vlag”?

190814_wifeOfDeif

Begrafenis van de vrouw van Mohammed Deif in het vluchtelingenkamp Jabalia in de Gazastrook. (photo credit: AFP Photo/Roberto Schmidt)

Een operatie onder valse vlag (vaak wordt ook de Engelse term false flag gebruikt) is een daad die ogenschijnlijk begaan wordt door iemand anders dan de werkelijke dader. Dat kan bijvoorbeeld een aanslag of een moord zijn, of een opstand om een leider te verdrijven. Vaak wordt de werkelijke toedracht van dergelijke operaties uiteindelijk wel duidelijk, maar niet altijd. Vandaar dat het kamp dat er baat bij heeft die toedracht geheim te houden al snel met beschuldigingen van samenzwerings- of complottheorieën komt. Dan maak je de klokkenluider of nuchtere analyticus verdacht. Sterker nog, het is niet ongebruikelijk om snel met een tweede “complottheorie” te komen die aantoonbaar onjuist is, zodat de eerste – juiste – analyse de status krijgt van “weer zo eentje”.

We moeten dus een paar dingen duidelijk maken, in de hoop dat daarmee niet bij mijn lezers al het vertrouwen in de mensheid verdwijnt.

 1. Samenzweringen en complotten bestaan. Ze zijn zo oud als de mensheid en gaan zelfs verder terug. Zelfs bij onze naaste verwanten de chimpansees zien we daar sporen van, zoals Frans de Waal prachtig liet zien met zijn boek Chimpanseepolitiek.
 2. Niet alles is een complot. Ik geloof niet dat het doel van de supermarktoorlogen was om de kleine zelfstandigen uit de markt te werken. Het doel was om als bedrijf machtiger te worden en een monopoliepositie te verkrijgen, maar dat had onvermijdelijk gevolgen voor zowel de kaasboertjes en delicatessenwinkels als voor de leveranciers.

Het begon al met gesjoemel

Nog voordat de zionisten het heft in eigen hand namen in Palestina waren er twee rapporten die van cruciaal belang zijn om de huidige situatie te begrijpen. Het eerste omdat het de toekomst van het Midden-Oosten zou bepalen en het tweede omdat het genegeerd werd.

Het eerste was het Sykes-Picotverdrag, een geheime overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, waarmee de twee landen het Midden-Oosten onderling dat deel van het Ottomaanse Rijk verdeelden. Dit verdrag stamt uit 1916, een jaar voordat de Verenigde Staten zich in de Eerste Wereldoorlog zouden mengen!

Het tweede was het rapport van de King-Crane Commissie uit 1919, dat pas in 1922 werd gepubliceerd toen de kaarten reeds geschud waren. Dit rapport, in opdracht van de Amerikaanse president Wilson, ging over de stemming onder de Arabische bevolking zelf, in schril contrast met de houding van Engeland en Frankrijk die zich niet interesseerden voor de gevoelens van de lokale bevolking. Crane zag glashelder dat een joodse staat alleen met geweld zou kunnen worden gerealiseerd en ook met geweld in stand gehouden zou moeten worden. De meerderheid van de Arabische bevolking had meer fiducie in een Amerikaans mandaat dat naar zij meenden een democratisch bestel zou waarborgen.

De grote invloed van de zionisten in Engeland en de Verenigde Staten zorgde er vervolgens voor dat de correcte analyse genegeerd werd en het kolonialisme vrij spel kreeg. Mark Sykes kwam pas jaren later zelf voor het eerst in Palestina en begreep binnen vijf minuten dat hij een onvergeeflijke fout had gemaakt met zijn rapport. Ook de correspondent van de Daily Mail Joseph Jeffries had al in 1923 zijn artikelen gepubliceerd in een boek met de duidelijke titel The Palestine Deception en in 1939 publiceerde hij nog Palestine: The Reality (The Rise of Jewish Nationalism and the Middle East). Maar het zou allemaal te laat zijn om het zionistische project nog te stoppen (meer daarover in mijn artikel van vorig jaar: Engeland en het zionisme).

Het zionisme en de valse vlag

Toen 1947 naderbij kwam, het jaar dat volgens de voorspelling van Theodor Herzl de joodse staat zou laten zien, moesten de zionisten zich trachten los te maken van Engeland. Al jaren hadden joodse paramilitaire groepen aanslagen gepleegd op de Britten, maar de definitieve klap kwam met de aanslag op het Koning Davidhotel in 1946. De daders hadden zich vermomd als Arabieren – een echte valse vlag dus – maar ze werden al snel ontmaskerd.

De zionisten wilden de Engelsen weg hebben uit Palestina, maar bijna tien jaar later was er weer een operatie onder valse vlag en ditmaal juist om de Britse troepen in Egypte te houden. Het plan van operatie Susannah was om aanslagen te plegen tegen Britse en Amerikaanse doelen, zodat deze landen zouden ingrijpen en zo het voor Israël belangrijke Suezkanaal veilig zouden stellen. Deze aanslagen werden op het laatste nippertje verijdeld. Ook hier probeerde Israël de schuld bij groepen als de communisten en de Moslimbroederschap te leggen, maar ook deze keer kwam de waarheid snel aan het licht.

Het is een lange lijst, met grote en kleine aanslagen. Israëls geheime dienst de Mossad staat er ook om bekend operaties onder valse vlag uit te voeren. Een paar jaar geleden werd een kopstuk van Hamas in Dubai uit de weg geruimd, waarbij de Mossad gebruik maakte van vervalste Britse paspoorten. Dat was de reden dat er in dat geval nog enige ophef was, meestal hoor je er maar weinig van.

En dan zijn er nog de amateurs. Joden die zeggen aangevallen te zijn, die zelf hakenkruizen op de muur kalken, of de commentaarsectie van websites vullen met hatelijke reacties tegen joden. Allemaal voor het goede doel, om iedereen duidelijk te maken dat “antisemitisme” een groot probleem is. Maar de werkelijke reden is om te zorgen dat kritiek op Israëlische misdaden de kop wordt ingedrukt.

Mensen als Elma Drayer, Hans Knoop, Esther Voet en vele anderen verwijzen graag naar die anonieme haatteksten om hun betoog kracht bij te zetten. En – wie weet het nog – eind jaren tachtig hadden we de acteur Jules Croiset die zijn eigen ontvoering in scene had gezet, compleet met dreigbrieven, een bommelding en een nummer op zijn arm. Uiteraard werd hij niet vervolgd wegens dat dubbele verraad aan zowel de joodse gemeenschap als aan een theatergroep die hij had belasterd, nee, hij bedoelde het goed en was alleen een beetje in de war.

Het valse staakt-het-vuren

En dan nu de huidige situatie. Afgelopen dinsdag had iedereen verwacht dat het staakt-het-vuren weer verlengd zou worden in afwachting op een overeenstemming voor de langere termijn. Maar plotseling zouden er drie raketten zijn afgevuurd vanaf de Gazastrook. Israël reageerde direct. Vreemd genoeg was er geen alarm afgegaan in Israël. Nog vreemder was dat de Israëliërs langs de grens al een uur eerder waren gewaarschuwd om een veilige plek te zoeken. En toen bleek dat het eerste huis dat was getroffen toebehoorde aan Mohammed Deif, de commandant van de militante tak van Hamas. Deze man staat al jaren op de hit list van Israël en heeft reeds verscheidene aanslagen op zijn leven overleefd. Er kwamen twaalf burgers om, waaronder de vrouw van Deif en zijn zoontje, een baby nog.

Als er al raketten waren afgevuurd dan moge het duidelijk zijn dat Hamas daar niet achter zat. Zat Egypte misschien in het complot? Waren het de raketten van de IJzeren Koepel zelf? Hamas zou nooit dat risico nemen zolang de militaire leiders zich niet hadden teruggetrokken in hun schuilplaatsen. De reactie van Israël kwam net iets te snel. Hun waarschuwing een uur eerder wijst er ook op dat ze dit al van plan waren. Israël weet maar al te goed dat de moord op zo’n belangrijke figuur tot een reactie van Hamas zal leiden en dat is precies wat ze nodig hebben om hun verwoestende operatie te kunnen voortzetten.

Hetzelfde gebeurde in 2012, toen ze Ahmed Jaabari vermoordden, een man die juist betrokken was bij het uitwerken van een langdurig bestand. De voorspelbare reactie van Hamas werd toen ook als excuus gebruikt door Israël om een bloedbad onder weerloze Palestijnse burgers aan te richten. De veteraan Uri Avnery geeft nog meer achtergrondinformatie over “de oorlog die terugkwam“.

Samenvattend

Het zionisme laat zelden of nooit zien waar het mee bezig is. Vanaf de machinaties van voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog tot de propagandaleugens van vandaag zien we een duidelijke lijn. Achter de schermen werkt men verder aan het project, zowel in Palestina als in alle landen waar ze hun lobbyclubjes hebben zitten. En natuurlijk al die goedwillende amateurs die hun steentje bijdragen via de (sociale) media. En dan zijn er de tienduizenden Israëlische spionnen die zich verspreid hebben over de wereld, zoals de hackers van Anonymous naar buiten brachten.

Meer dan honderd jaar hebben ze zich weten te verschuilen achter hun valse vlag. Misschien zal ooit blijken dat het de rol van de Palestijnen in de geschiedenis was om ervoor te zorgen dat de waarheid over het zionisme boven tafel komt. We hoeven niet nog eens honderd jaar te wachten op een definitief antwoord, zoveel is zeker.

Engelbert Luitsz

Zie ook:
Richard Silverstein, Former Israeli Supreme Court Justice: Israel Fabricated Rocket-Fire to Launch Deif Assassination

In de jaren 50 trouwden Mossad-agenten zelfs met Palestijnen om zo te kunnen infiltreren.
Revealed: In 1950s Mossad spies married Arabs to conceal identity

5 comments for “Weer een Israëlische “valse vlag”?

 1. piterfries
  August 23, 2014 at 6:58 pm

  Hoe. ‘achter de schermen’ ?

  Het verwonderlijke van joodse projecten is dat die helemaal niet achter de schermen plaats vonden.

  Van Herlz’s Der Judenstaat, 1896, tot PNAC van AEI, het was allemaal helemaal in de openbaarheid.

  Boeken van joodse hand zijn er galore, zo citeert Houston Stewart Chamberlain, ‘Die Grundlagen des Neunzehnten Jahrhunderts’, 1898- 1907, München uitgebreid een rabbi uit Krakow, die, als ik me goed herinner, in 1880 een werk van vele delen over joden had gepubliceerd.
  Eén van de saillante punten was, dat in de joodse regeltjes en regelontduikcultuur, geweten geen plaats had.

  http://www.daatemet.org.il/daathalacha/en_gentiles1.html , van drie rabbi’s. legt uit dan inderdaad volgens joodse theologie alleen joden mensen zijn.
  Israel Shahak, ‘Jewish History, Jewish Religion, The Weight of Three Thousand Years’, 1994, 2002, London betoogt soortgelijke dingen.

  Israelische studies die pleiten voor defragmentisatie van het Midden Oosten zijn openlijk gepubliceerd.

  Ik legde hier eerder uit over het misleiden van de Palestijnen tijdens de Oslo show.

  Dan is er verder The Rt. Hon. Viscount Samuel. P.C., G.C.B., G.B.E., Hon. D.C.L. (Oxford). Hon. Fellow of Balliol College, Oxford, ‘Memoirs’, London, 1945 over b.v. zionistische intenties voor verdrijven van de Palestijnen,

  Avner Cohen,’Israel and the Bomb’, New York 1998, waarbij de auteur veel moeite doet om te verhullen dat Kennedy werd vermoord twee weken nadat hij had gedreigd Israel geen wapens meer te leveren,

  en Jabotinsky’s 1923 artikel.

  Verbanden tussen zionisme en Hitler Duitsland vind je in:
  Ben Hecht, ‘Perfidy’, New York, 1961.

  Een boek als Chaim Potok, ´Omzwervingen, De geschiedenis van het joodse volk’, ’s Gravenhage, 2000 (Wanderings, Chaim Potok’s history of the Jews, 1978, Knopf) is zelfs van joodse hand.
  De schrijver vermeldt zonder blikken of blozen dat joden in Spanje de komst van de Moslims verwelkomden omdat ze overhoop lagen met de katholieke koningen.

  AIPAC is in het minst niet achter de schermen, de kantoren in Brussel en Parijs zijn openlijk geopend.

  • August 23, 2014 at 9:40 pm

   Lijstje. Go fuck a duck.

  • Aleid Blink
   August 24, 2014 at 9:04 am

   pf, Niet achter schermen, maar achter andermans schermen: zodat het altijd lijkt of een ander het heeft gedaan. En dat wordt door velen niet doorzien.

   • August 24, 2014 at 9:12 am

    Ik bedoel dat naar mijn mening zelfs Herzl niet precies wist wat er van hem verlangd werd. En het feit dat de architecten van het zionisme zich stil hielden over de politieke consequenties, vandaar die wildgroei aan allerlei “zionistische” stromingen.

 2. Aleid Blink
  August 24, 2014 at 1:42 pm

  Voor Herzl was het een slechts halfuitgewerkte gedachte en degenen die na hem kwamen zijn gaan experimenteren, maar wel met de wil om te slagen. Dit is ook waaraan de Sovjet-Unie zijn bestaan dankte, met dit verschil dat het daar ging om de totale omvorming van een politiek bestel. Marx zou zijn ideeën niet hebben teruggekend in de uitwerking ervan daar, maar dit terzijde. Ik vraag me af of Herzl blij zou zijn met het resultaat van zijn visioen.

  Wat betreft Israël, iedereen die wat verder had rondgekeken in de wereld en diens geschiedenis, was vanaf het begin duidelijk dat het zionistische experiment gedoemd was te mislukken. Het enige voorbeeld dat ze voor ogen hadden, kwamen uit het kolonialisme. Als ze goed hadden nagedacht, hadden ze kunnen weten dat een natie zich niet in een vloek en een zucht uit het niets uit de grond laat stampen en dat is precies wat ze wel probeerden/ren te doen. Hard stampen met alle mogelijke kabaal en geweld. Geweld dat altijd als een boemerang terugslaat. Niet de manier om de zo diep gewenste veiligheid te verkrijgen.

  Hoe veel eeuwen heeft het niet in Europa geduurd, voordat er staten ontstonden met duidelijk afgebakende grenzen. En zelfs nu nog blijkt het onmogelijk om langdurig in vrede en veiligheid met elkaar te leven?

  Israël is een kunstmatig in elkaar geflanste staat, waarvan de inwoners, die weinig anders met elkaar gemeen hebben dan enkele door iedereen anders geïnterpreteerde mythen, even kunstmatig en, nogal eens met geweld, bij elkaar gebracht zijn. De onkosten om nu al ruim zeventig jaar lang gevoerde de oorlog stijgen nu zover de pan uit, dat er bezuinigd moet gaan worden op de dagelijkse levensbehoeften van de burgers. Degenen die het kunnen betalen, zullen de eersten zijn die dit zinkende schip verlaten. En de mensen die overblijven, gaan weer op in het grotere geheel, zoals dit al meerdere malen gebeurd is. Ze hadden het kunnen weten. Hun heilige boek zegt het vele malen: hoogmoed komt voor de val.

  En nu denkt IS ook met geweld een eigen staat te kunnen stichten.

Comments are closed.