Israël blijft kinderen vermoorden

gaza_kind

De laatste cijfers van het Palestinian Centre for Human Rights (PCHR).

Last updated: 07:00 GMT, 22 August 20

Wounded

Killed

Percentage

No.

Category

Percentage

No.

Category

100%

10430

Total

100%

2106

Total

 

Mostly Civilians

Civilians

76.8%

1618

Civilians

30.3%

3160

Children

23.6%  of the total number of victims

30.4 % of the total number of civilian victims

500

Children

19.3%

2018

 

Women

13.8% of the
total number of victims

17.9 % of the total
number of civilian victims

287

Women

De mensen die de gruwelen blijven verdedigen vind je in de Volkskrant, het Parool, NRC, Trouw, bij de NOS en in praatprogramma’s. Fatsoenlijke mensen gaan de straat op om hun afschuw te uiten.

haarlem150814

Op vrijdag 15 augustus hielden actievoerders van het Breed Platform Palestina BPP een wake voor het Haarlemse stadhuis bij foto’s van 6 omgekomen Palestijnse kinderen. Dit was bedoeld om de gevolgen van de gruwelijke Israelische bombardementen en tankbeschietingen van woonwijken in Gaza dichter bij het publiek te brengen. Veel voorbijgangers waren onder de indruk. Er werden bloemen en knuffels gelegd. De namen van alle 400 vermoorde kinderen werden op een lange rij borden voor het stadhuis gelegd. (Lees verder op DocP)

Gisteren werden er meer dan 20 mensen gedood, waaronder wederom veel kinderen. Maar de meeste indruk maakte wel de aanslag op het Hamas-kopstuk Mohammed Deif, waaraan hijzelf ontkwam, maar waarbij zijn vrouw en dochter omkwamen. Daarnaast werden er drie militaire leiders vermoord. Er gingen zelfs geruchten dat Israël het staakt-het-vuren had aangekondigd om deze mensen uit hun schuilplaatsen te lokken. Zoiets zul je moeilijk bevestigd krijgen, maar dat Israël tot zoiets in staat is staat wel vast. De reactie bleef niet uit. Hamas executeerde een twintigtal collaborateurs.

“Duizenden mensen hebben donderdag deelgenomen aan de begrafenissen in Rafah van de drie militaire leiders van de Qassam-Brigades, Mohamed Abu Shamaleh, Raed al-Attar en Mohamed Barhoum, die eerder op de dag bij Israelische luchtaanvallen waren gedood, een dag na een mislukte poging de oppercommandant van de strijdkrachten van Hamas, Mohamed Deif, te doden.”
Lees verder bij Abu Pessoptimist.

kind gaza 210814

Zoals de cijfers laten zien blijven kinderen rond de 25% van de slachtoffers uitmaken. Dat was in het begin al zo bij 200 doden, maar als dat bij meer dan 2000 doden nog steeds zo is kunnen we onmogelijk spreken van “vergissingen”. Het doelgericht bombarderen van de hoop en de schoonheid van het volk is een duidelijke boodschap: wij willen niet dat jullie blijven voortbestaan. Het is, in de woorden van Shakespeare, de “zwarte chaos” waarin een heel volk geworpen wordt als de schoonheid verdwijnt.

Engelbert Luitsz

12 comments for “Israël blijft kinderen vermoorden

 1. likoednederland
  August 22, 2014 at 6:07 pm

  Hier nog wat foto’s van die gedode Palestijnse ‘kinderen’:

  http://likud.nl/2014/08/nadere-informatie-over-de-gedode-palestijnse-kinderen/

  • August 22, 2014 at 6:11 pm

   Natuurlijk, Likoed. Die drie joodse kolonisten waar het allemaal mee begon zijn ook helemaal niet dood, maar zitten lekker ergens op Hawaï.

  • August 24, 2014 at 7:28 am

   Ach kijk, daar hebben we de übermachtige zionistische lobby weer, die zich helemaal niet te beroerd voelt een massamoord goed te praten.

 2. Aleid Blink
  August 22, 2014 at 6:14 pm

  ln, Kan het nog cynischer? Wat als dit over het getto van Warschau ging. Daar werden ook veel kinderen gedood en in die tijd waren er geen demonstraties en artikelen die dit ernstige delict aan de kaak stelden. Aan welke kant zou u zich dan hebben geschaard? Aan dezelfde als waar u nu uw medestanders zoekt? Schande!!

 3. piterfries
  August 22, 2014 at 6:50 pm

  Het idee dat de Israelische terreur tot doel heeft de Palestijnen uit te roeien is natuurlijk onzin.
  Omdat vanwege Israelische en VN maatregelen Palestijnen in Gaza trouwen als ze 15 zijn, moet Israel jaarlijks zo’n 100.000 Palestijnse kinderen vermoorden, voor enig effect.
  Ergens op een forum werd de vraag gesteld wat nu het lange termijn beleid van Israel was t.a.v de Palestijnen.
  Een Israel apologist antwoordde dat dat er niet was, volgens de betrokkene een kenmerk van democratieën, nu dit, dan dat.
  Hoe zich dit verhoudt met het gejuich over Israel als enige democratie in het Midden Oosten, die vraag werd noch gesteld, noch beantwoord.

  • August 22, 2014 at 7:08 pm

   Israël kan het gebied totaal onleefbaar maken. Ze gebruiken nu al GBU 28-bommen van 2500 kilo. Dan hoeft uitroeien niet. Dat mensen die deze waanzin aan den lijve ondervinden en overal om hen heen mensen zien sterven, dit als een genocide ervaren is volkomen begrijpelijk.
   Begin jaren 50 waren er al plannen om de Palestijnen massaal naar Zuid-Amerika te deporteren, in samenwerking met Israëls grote vriend Duitsland, maar die plannen lekten uit.
   Gaza als laboratorium houdt een keer op en als er niets meer te verdienen valt aan de Palestijnen zullen ze moeten verdwijnen. Op welke manier dan ook.

   • piterfries
    August 22, 2014 at 7:18 pm

    Joodse zelfmoordplannen kunnen inderdaad bestaan.

 4. Aleid Blink
  August 23, 2014 at 9:16 am

  Zat net weer het boek van Walter Laqueur over antisemitisme door te bladeren. Ook hij stelt dat antisemitisme en antizionisme van hetzelfde laken een pak is. Tegelijkertijd sluit hij de ogen voor het feit dat het gedrag van de Israëlische staat deze ‘ismen in hoge mate bijdragen aan het voortbestaan ervan en natuurlijk helemaal voor het idee dat het voortbestaan van Israël helemaal niet zonder kan. Want wie verhuist er nu naar een land dat helemaal ingesteld is op zelfverdediging en dus oorlog, als daar, buiten een geloof, geen redenen voor zijn. Het blijft me verbazen dat bij mensen van wie je toch enige intelligentie mag verwachten, de wens toch de vader van de gedachte blijft.

  Het doel van de Israëlische politiek is niet per se Palestijnen uitmoorden, maar ze verdrijven uit hun woongebieden. Als dat niet zonder moorden kan, dan moet het maar, maar liefst een beetje onzichtbaar, althans daar lijkt het op. Het antisemitisme dat dit oplevert wordt op de koop toe genomen.

  • August 23, 2014 at 10:54 am

   Weet je wat het verschil is tussen een ijsbeer en een zionist, Aleid?

   • Aleid Blink
    August 23, 2014 at 2:12 pm

    Een ijsbeer loopt op vier poten en van een zionist weet ik zelfs niet of hij met beide benen op de grond staat, maar weet jij de overeenkomst?

    • August 23, 2014 at 6:33 pm

     Een ijsbeer slaat je lachend dood en een zionist huilende.

  • piterfries
   August 23, 2014 at 11:02 am

   Geen redenen voor zijn ????, lees Avi Shlaim, ‘The Iron Wall, Israel and the Arab world’, London, 2001.
   Dat IS alleen maar een zionistische creatie is, is uiteraard hoogst onwaarschijnlijk.
   Dat Israel IS goed uitkomt, en dat Israel mogelijk IS steunt, dat vindt al bevestiging in het genoemde boek.
   Shlaim legt uit dat het Israelische regime niet de minste behoefte heeft aan vredig samenleven met buren.

   Wat betreft joodse verhandelingen over antisemitisme, die hebben vrijwel uitsluitend tot doel uit te leggen dat degenen met kritiek op joden niet deugen.
   Vandaar dat NRC, al weer lang geleden, schreef dat het laatste boek van Solsjenytsyn, over joden in Rusland sinds 1800, ‘grote irritatie opriep’.
   Kan ik me voorstellen, het boek is even goed gedocumenteerd als dat van Mearsheimer en Walt over AIPAC.
   Het tweede deel van Solsjenytsyn over de Russische joden, vanaf 1918 of zo, is, voor zo ver mij bekend, nooit in een andere taal vertaald.
   Helaas.

Comments are closed.