Oh rascal children of Gaza

kind_gaza2

 

Oh rascal children of Gaza. You who
constantly disturbed me with your
screams under my window. You who
filled every morning with rush and
chaos. You who broke my vase and
stole the lonely flower on my balcony.
Come back, and scream as you want
and break all the vases. Steal all the
flowers. Come back… Just come back.

 

Khaled Juma

 

khaled juma

De Palestijnse dichter Khaled Juma werd in 1965 geboren in Rafah in de Gazastrook. Tegenwoordig woont hij in Gaza Stad.
Naast dichter is hij schrijver van kinderboeken, liedteksten en toneelstukken.

2 comments for “Oh rascal children of Gaza

 1. jackpastoor
  August 18, 2014 at 12:24 am

  Bijzonder merkwaardig dat geen mens op dit blogje heeft gereageerd. In tegenstelling tot mijn voornemen om hier minimaal te reageren kan ik het niet laten om dit – in afwezigheid van anderen – nu wel te doen.

  Dit is een hemeltergende situatie waarin een ieder die medeverantwoordelijk is zich schuldig heeft gemaakt aan misdaden tegen de mensheid. Iets wat met tak en wortel uitgeroeid dient te worden. Het is dan ook van het grootste belang dat de werkelijke oorzaken van dit menselijk leed tot op de bodem worden uitgezocht en dat de wereldgemeenschap er mede verantwoordelijk voor wordt gemaakt dat oorlog alleen gevoerd kan worden door- en tegen daarvoor opgeleide mensen. Jammer genoeg zijn oorlogen blijkbaar niet te voorkomen, maar dit menselijk leed is wel degelijk grotendeels uit te bannen. Dit soort mensonwaardige beelden zijn over de hele wereld te zien. Ook – of misschien wel vooral – op plekken waar geen journalist kan of durft te komen.

  Ik sta dan ook helemaal achter de beslissing – volgens mij met een smoes – van Amal Alamuddin om niet deel te nemen aan het VN onderzoek en daaraan de suggestie toe te voegen dat er een (werkelijk) onafhankelijk en objectief onderzoek dient te worden uitgevoerd om de misdadigers die dit leed op hun geweten hebben uit te roken. Dit is vooral belangrijk om de geloofwaardigheid van de VN niet tot het absolute nulpunt te laten dalen.

  • August 24, 2014 at 5:39 pm

   Helemaal mee eens. Hoewel ik wel blij ben met het VN onderzoek, het is in ieder geval iets. Schrijnend dat de situatie maar door blijft bestaan. Walgelijk is het dagelijks verlies aan leven. Walgelijk ook de passiviteit van de politiek, en de onjuiste weergave in nieuws en kranten. Prachtig gedicht, vanuit het hart geschreven, onder onmenselijke omstandigheden.

Comments are closed.