Wapens testen op kinderen

laser_gaza

Al vaker heb ik geprobeerd de aandacht te vestigen op de relatie tussen Israëls optreden in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever, en de wapenindustrie. De asymmetrische verhouding tussen een van de sterkste legers ter wereld en een weerloze bevolking onder bezetting maakt het Israël mogelijk verschillende programma’s tegelijkertijd uit te voeren. Het enige “gevecht” dat de joodse staat daarbij voert is het gevecht met de publieke opinie in de wereld buiten Israël en met de media die het wagen kritiek te leveren op de steeds ernstiger wordende misdaden tegen de menselijkheid.

Drie punten van aandacht

De visie voor de lange termijn is een “Groot Israël” – van de Nijl tot de Eufraat -, maar de weg van A naar B vormt geen rechte lijn. Na 2001 heeft Israël zich volop op de wapenindustrie gestort en daarbij kwamen de Palestijnen goed van pas. Dat is de visie op korte termijn: zo lang het land kan profiteren van het gedoogbeleid van de internationale gemeenschap, kan het de Palestijnse bevolking gebruiken om wapens en militaire systemen te testen. Daarvoor is het noodzakelijk de “vijand” te ontmenselijken, alleen dan krijg je 90% van de bevolking achter een onmenselijke slachtpartij. Dat werd onlangs keurig verwoord door het voormalige hoofd van de Nationale Veiligheidsraad Giora Eiland:

… we moeten het kunstmatige, foutieve en gevaarlijke onderscheid tussen de mensen van Hamas, de “bad guys”, en de inwoners van de Gazastrook, zogenaamd de “good guys”, zien te vermijden.

Alleen zo, door iedereen van baby tot overgrootmoeder als legitiem doelwit voor te stellen, kun je mensen zo gek krijgen dat ze wekenlang een burgerbevolking bombarderen, waarbij meer dan 400 kinderen zijn omgekomen en burgers 80% van de slachtoffers vormen.

Een derde visie wordt bepaald door de aanwezigheid van gas en olie in Palestijnse, Libanese en Syrische gebieden, iets wat de aanstichters van het zionistische project niet konden weten. Voor dit plan – energieleverancier worden – moet Israël natuurlijk volledige vrijheid van handelen krijgen in gebieden waar nu nog “obstakels” wonen. Deze visie sluit dan ook naadloos aan bij de basisgedachte van een Groot Israël.

De legerspin in het zionistische web

In alle scenario’s is een sterk leger natuurlijk van belang. Zowel offensief, zoals dat tot nu toe het geval was, en eventueel defensief, indien er ooit besloten zal worden Israël te dwingen ten minste een van de talloze VN-resoluties te laten uitvoeren.

In mei dit jaar ondertekende minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert in Israël samen met haar ambtgenoot Moshe Ya’alon een verklaring over militaire samenwerking. Ook hier is de wanverhouding duidelijk zichtbaar: Israël besteedt 7% van het BNP aan defensie en Nederland 1, 16%. Daarnaast ontvangt Israël jaarlijks nog ruim drie miljard dollar aan militaire steun uit de V.S. Onze minister vraagt zich kennelijk niet af of het moreel aanvaardbaar is zo intiem zaken te doen met een land dat z’n expertise grotendeels te danken heeft aan staatsterreur. Of misschien durft ze zich niets meer af te vragen na haar verplichte bezoek aan Yad Vashem. Het holocaustindustriële tijdperk is nog steeds niet ten einde.

Nieuwe dodelijke snufjes

De journalist Shuki Sadeh gaf gisteren in de krant Haaretz een beperkt overzicht van wat de meest recente Israëlische aanval allemaal oplevert.

Geavanceerde Kalanit- en Hatvak-tankgranaten werden tijdens operatie Machtige Klip voor het eerst op grote schaal gebruikt. Deze worden afgevuurd op militanten met anti-tankwapens. Ze exploderen in de lucht, waarna de verwoestende shrapnel z’n dodelijke werk doet.

Van de drie staatsbedrijven IMI, Rafael Advanced Defence Systems en Israel Aerospace Industries deed IMI het de afgelopen jaren wat minder. Er waren al plannen om dit bedrijf te privatiseren. Maar naast meer conventionele wapens hebben zij zich ook toegelegd op meer geavanceerd wapentuig. Een voorbeeld is de superslimme MPR-500-bom, die ontworpen is om versterkte betonnen constructies en andere moeilijke doelen binnen te dringen. Deze bom werd voor het eerst in de praktijk getest tijdens operatie Machtige Klip, met als direct resultaat orders ter waarde van meer dan 1 miljard euro.

Het hoofd van het Israëlische kantoor van het Amerikaanse tijdschrift Defense News zegt:

Direct na de operatie, en misschien wel tijdens, komen allerlei delegaties uit landen die de technologische mogelijkheden van Israël weten te waarderen en geïnteresseerd zijn in het testen van nieuwe producten.

Tijdens Operatie Machtige Klip werden veel wapensystemen en andere technologieën gebruikt die in ontwikkeling waren sinds de oorlog op Libanon in 2006, waaronder een communicatiesysteem dat de marine, luchtmacht en grondtroepen verbindt.

Gek genoeg is juist de IJzeren Koepel, het anti-raketsysteem dat juist heel veel in het nieuws was, niet per se een melkkoe. Het systeem is immers op maat gemaakt voor deze kafkaëske situatie. Hoeveel landen houden jarenlang mensen gevangen op een smalle strook land, totdat die zich gaan verweren met primitieve raketten?

Nog een ander wapen is volgens Gordon Duff van Veterans Today gebruikt tijdens deze operatie. Een futuristisch laserwapen dat een gebouw doet smelten. Het zou om een Amerikaans project van Boeing gaan dat een paar jaar geleden in de ijskast was verdwenen. Vanuit een vliegtuig wordt deze laser afgevuurd op doelen die niet te ver weg mogen zijn en dan is Gaza natuurlijk ideaal (geen afweergeschut). Na beschieting met de laser wordt de plek alsnog gebombardeerd om het bewijsmateriaal van het gebruik van dit experimentele wapen te vernietigen.

Of dat allemaal klopt weet ik natuurlijk niet. Maar wat ik wel weet is dat Israël ertoe in staat is op deze manier Amerikaanse wapens te testen. We hebben al meer vreemde dingen gehoord van heel wat ooggetuigen, zoals het feit dat er vliegtuigen zijn die je helemaal niet hoort aankomen, alleen weer hoort wegvliegen nadat er vanuit het niets een bom is afgeworpen. En ook de getuigenissen van de ervaren artsen die wederom wijzen op niet eerder geziene letsels, veroorzaakt door onbekende wapens.

Verboden wapens

Een Egyptische militaire expert zegt dat Israël in ieder geval drie wapens heeft gebruikt die internationaal verboden zijn. In ieder geval de manier waarop Israël ze gebruikt is verboden. Deze wapens werden ook al in 2008/2009 gebruikt tijdens operatie Gegoten Lood, maar zoals de ingevoerde lezer weet is het Goldstone-rapport dat daarover verscheen in een la verdwenen.

 1. DIME (Dense Inert Metal Explosive). Na de explosie verspreidt deze bom atomen van inerte metalen die in het lichaam gaan zitten en bijna niet te detecteren zijn. Binnen een straal van vier meter overleef je het niet, daarbuiten kun je het overleven maar is de kans groot dat er ledematen geamputeerd moeten worden. De bommen worden vanaf drones afgeschoten en zijn tijdens deze operatie op veel grotere schaal ingezet dan eerder het geval was.
 2. Bunker busters. Bommen die bedoeld zijn om ondergrondse bunkers en fortificaties binnen te dringen. Israël gebruikt deze op woonhuizen van burgers, met als excuus dat er een tunnel in de buurt zou zitten.
 3. Witte fosfor. Dit goedje zorgt voor een wasachtige laag die in contact met zuurstof gaat branden en een dikke rook veroorzaakt. Bij mensen brandt het dwars door het vlees tot op het bot. Daarnaast komt het in de bodem, in rivieren en in zee terecht waar het ook uitermate schadelijk is. De omvang van de ecologische ramp die de Gazastrook heeft getroffen zal pas veel later blijken.

Zowel de verboden als de experimentele wapens worden ingezet tegen een burgerbevolking die al jaren gevangen zit. Hoeveel Israël uiteindelijk zal verdienen aan deze experimenten kan ik niet zeggen, maar het zou me niet verbazen als dat neerkomt op tientallen miljoenen euro’s per gedood Palestijns kind. Met dank aan de heer Timmermans en mevrouw Hennis-Plasschaert namens Nederland.

Engelbert Luitsz

5 comments for “Wapens testen op kinderen

 1. Aleid Blink
  August 12, 2014 at 1:39 pm

  En waarom worden deze zaken buiten de pers gehouden? Blijkbaar werken er zeer veel mensen hier aan mee. Is dat omdat ze op macht uit zijn en ook nog eens laf en dom? Ik begrijp hier helemaal niets van. Maar dat kan natuurlijk ook als dom gezien worden. In ieder geval is dit alles zeer griezelig.

 2. likoednederland
  August 12, 2014 at 3:52 pm

  Hamas ligt echt niet wakker van de omgekomen kinderen, die het bewust offert voor de ‘heilige oorlog’.
  Er zijn toch in die tijd weer veel meer nieuwe Palestijnse soldaten voor die heilige oorlog geboren?

  http://likud.nl/2014/08/465-palestijnse-kinderen-dood-allah-heeft-ons-gezegend-met-4-500-nieuwe/

  • Aleid Blink
   August 12, 2014 at 5:57 pm

   En duidelijk ook niet. Jullie hebben nogal wat van elkaar.

  • Human being
   August 12, 2014 at 11:37 pm

   This is dutch law, always punish the one acting in self defence. You are also like the israeli, you dont see palestinians as humans, not even the children n babies which is why you have no problem in them being killed brutally by israeli n so easily say hamas is killing them. If germany would attach holland would the dutch government not attack back? If yes would u blame the dutch government for the death of dutch people killed by germany?

  • Gino
   August 12, 2014 at 11:38 pm

   Weer zo’n ongefundeerde propaganda-uitspraak die nergens te verifiëren valt. Voorlopig ligt er een rapport van 14 juni 2013 van de VN-commissie voor de rechten van het kind, waaruit blijkt dat het Israël is dat kinderen op schandalige wijze als menselijk schild gebruikt.

Comments are closed.