Israël: Nobelprijs voor Verkrachting en Kindermoord

gaza_getty

Palestijnse brandweer bekijkt de verwoesting na een Israëlische aanval (foto: Getty)

Een Palestijnse jongen doorzoekt met hulp van reddingswerkers de puinhopen op zoek naar vermiste familieleden na het recente bloedbad in Shajiya. Hij wordt neergeschoten door een Israëlische sluipschutter. Een eerste schot mist doel, daarna wordt hij geraakt in zijn hoofd en valt neer, waarna er nog twee keer gericht op hem geschoten wordt, zelfs nadat hij al dood is. Op dat moment weet men nog niet om wie het gaat.

De Israëlische moordenaar of moordenaars maakten het de hulpdiensten onmogelijk het lichaam te bergen, daarom werd de video online gezet in de hoop dat iemand hem zou herkennen. Het was zijn zuster die hem herkende op de beelden die door de ISM (International Solidarity Movement) op hun website waren geplaatst. Het bleek te gaan om de 23-jarige Salem Khalil Salem Shammaly uit Shajiya.

Het is uiteraard niet bekend hoeveel mannen, vrouwen en kinderen nog ergens onder het puin liggen. Israël vermoordt niet alleen journalisten, zelfs vermaarde nieuwszenders als Al Jazeera en het persbureau AP worden verjaagd. Ik denk dat beelden van de Gazastrook vanuit een helikopter wel eens zouden kunnen zorgen voor een omslag in de publieke opinie en dat is wat Israël kost wat kost zal proberen te vermijden.

Dr. Mohamed Abu Arab, een van de leden van de Noorse delegatie in het Shifa-ziekenhuis, vertelde:

De eerste aanval op Shajiya duurde vijf uur. Veel mensen werden geëvacueerd, maar niet iedereen kon vluchten. Patiënten komen bij ons en vragen ons hun familieleden te vinden. Wij weten dat ze of dood zijn, ergens in de puinhopen liggen, of stervende zijn. Gisteren kwam een kind van vijf naar het ziekenhuis en vroeg naar z’n ouders, maar iedereen weet dat ze Shajiya niet hebben weten te ontvluchten en vermoedelijk dood zijn.

Vooral kinderen zijn het doelwit

Ziekenhuizen en opvangplekken voor vluchtelingen zijn een geliefd doelwit voor de zionistische troepen. Dr. Abbas van het Al-Aqsa-ziekenhuis vertelt over de onmogelijke taak adequate zorg te verlenen. En dat was al zo voordat Israël deze nieuwe oorlog tegen het Palestijnse volk begon. Het doelbewust vernietigen van de infrastructuur en cruciale voorzieningen tijdens eerdere aanvallen heeft gezorgd voor een rampzalige situatie met betrekking tot schoon drinkwater, elektriciteit, medicatie en alles wat een ziekenhuis verder nodig heeft. De blokkade alleen al zorgde voor een humanitaire ramp en daar komt de huidige totale verwoesting van het leefgebied bovenop.

Een van de meest sinistere uitspraken van de arts is wel dat hij de journalist waarschuwt niet in de buurt van kinderen te komen, want dat is levensgevaarlijk.

“Als u een veilige plek zoekt in Gaza, kom dan niet in de buurt van kinderen, want zij zijn de verklaarde doelwitten van het Israëlische leger.”

Verkrachting als verdediging

De academicus dr. Mordechai Keidar van de Bar Ilan Universiteit reageerde begin deze maand op de drie vermiste kolonisten die als excuus zijn gebruikt om de Endlösung in te zetten. Zijn oplossing voor het “conflict” is het verkrachten van de moeders en zusters van Palestijnen die een hun toevlucht tot geweld zouden kunnen nemen. En die visie baseert hij op diepgaande kennis van de Arabische ziel. Keidar staat bekend als een man met zeer rechtse denkbeelden, maar is het niet zo dat er al heel lang een verschuiving gaande is naar meer xenofobie of ronduit racisme? Wie herinnert zich niet de opmerkingen van Hans Spekman van de PvdA(!) over het “vernederen van Marokkaanse jongeren“? En andere kenners van de Arabische ziel als “arabist” Hans Jansen, flutschrijver Leon de Winter met z’n gettocomplex, of Elsevier-columnist Afshin Ellian doen het uiteraard niet beter. Keidar vat hun denkbeelden kernachtig samen:

Een terrorist, zoals zij die de jongens ontvoerd en vermoord hebben… het enige wat hen tegen kan houden is als ze weten dat hun zuster of moeder verkracht zal worden als zij gepakt worden. Wat kunnen we anders? Dat is de cultuur waarin we leven. (nadruk van mij, EL)

Toch maar een Nobelprijs dan?

De Israëlische ambassadeur in Washington, Ron Dermer, ziet al het bovenstaande als bewijs dat Israël “onvoorstelbaar terughoudend” optreedt in de Gazastrook en de Nobelprijs voor de Vrede verdient. Dat was voor een publiek van christelijke zionisten, die de joodse zionisten in aantal verre overtreffen. In het geval van Israël zou die prijs ook niet misstaan, Drie Israëlische oorlogsmisdadigers, Yitzhak Rabin, Shimon Peres en Menachem Begin viel die eer reeds te beurt. De paar andere Nobelprijzen van de joodse staat gingen naar scheikundigen, in de mooie traditie van überzionist en scheikundige Chaim Weizmann, die de Britten hielp met het vervaardigen van massavernietigingswapens in ruil voor het land van de Palestijnen.

Avigdor Lieberman, de Israëlische Frans Timmermans, verklaarde zondag al dat het Israëlische leger het “meest humane en dapperste leger in de wereld” is. Het is mij niet bekend of bij het onderzoek dat tot die conclusie heeft geleid de stem van de Palestijnse bevolking is meegenomen.

De Verenigde Staten hebben de sleutel

De macht van de zionistische lobby in de Verenigde Staten is zo groot dat ook Obama volslagen machteloos toekijkt. AIPAC, de machtigste zionistische lobby, heeft de Amerikaanse Senaat net opdracht gegeven een resolutie aan te nemen waarin opnieuw de onvoorwaardelijke steun aan het genocidale optreden van de joodse staat wordt uitgesproken. Hoe bonter ze het maken, hoe meer financiële, militaire en politieke steun ze ontvangen. De resolutie werd met 100 tegen 0 (nul, noppes, nada, zero) aangenomen, dus ook de enkele kritische stemmen (die er normaal wel zijn) vrezen kennelijk voor hun leven.

Veel is ingewikkeld, maar dit niet: Europese landen, de EU en de VN volgen Amerika, dus als daar niets verandert zal er hier ook niet veel veranderen. Sami Jamil Jadallah schrijft:

Israël valt niet alleen de Gazastrook aan, het valt ons land Amerika en onze instituten aan. Joods zionisme is een kanker die al het morele weefsel in ons land en onze maatschappij vernietigt.

Volgens de journalist Jonathan Cook is het hoog tijd dat de Verenigde Staten ontmaskerd worden. Volgens hem was het spel tijdens de recente onderhandelingen doorgestoken kaart. De Amerikanen hebben volop meegewerkt aan de uitbreiding van de nederzettingen “als reactie op het vrijlaten van gevangenen”. De “verontwaardiging” daarover van John Kerry was slechts schijn, hij maakte deel uit van het complot.

De angst* is groot. De onderliggende oorzaken zijn vanaf de oprichting van Israël met veel machtsvertoon uit de pers gehouden. De joodse invloed die via racistische rabbijnen een belangrijke rol speelt in het kweken van ultra-nationalistische sentimenten via onderwijs en wetgeving**, is naast de historische en ideologische banden van het zionisme met het nazisme en fascisme een onderwerp waar maar weinigen hun vingers aan hebben durven branden. Eigenlijk zou je geen boek over Israël of het zionisme moeten lezen van na 1970, op een enkele nieuwe historicus of anti-zionist na. Al vroeg in de 20e eeuw was het velen duidelijk waartoe het onzalige project zou leiden.

De wereld heeft te lang de andere kant opgekeken, heeft zich te lang laten bedotten door propaganda, terwijl Israël massavernietigingswapens zat op te potten. De vernietiging van het Palestijnse volk zal niet leiden tot het einde van een conflict, het is niet meer dan een prelude tot gruwelen waarbij zelfs de afgelopen weken zullen verbleken.

Engelbert Luitsz

* In het belangrijkste medische tijdschrift ter wereld, The Lancet, publiceerden vooraanstaande medici en wetenschappers een brief om de gevolgen van het Israëlische optreden voor de burgerbevolking van de Gazastrook aan de kaak te stellen. Tot hun verbijstering wil slechts 5% van de Israëlische academici de bloedbaden veroordelen.

** Onlangs werd gerapporteerd dat premier Netanyahu de Talmoed als basis voor de wetgeving van de joodse staat wil gaan gebruiken.

Lees ook het artikel van Mehdi Hasan:
We single Israel out because we in the west are shamefully complicit in its crimes

29 comments for “Israël: Nobelprijs voor Verkrachting en Kindermoord

 1. likoednederland
  July 23, 2014 at 2:55 pm

  Israel blaast aanvallen af als er burgers in de buurt blijken.

  Het aantal burgerslachtoffers is ergens in de orde van grootte van 1 op 3 strijders (Hamas geeft andere cijfers, maar dat is Hamas. Het percentage vrouwelijke slachtoffers is een goede indicatie).

  Dat is een buitengewone prestatie, in zo een dichtbevolkt gebied, waar Hamas ook nog eens massaal menselijke schilden inzet.

  Vergelijk dat met het dunbevolkte Afghanistan, waar de geallieerden circa 20.000 burgerslachtoffers maakten. Ook de Britse kolonel Kemp die daar commandant was, is vol lof over Israel.

  Zie verder ons artikel van vandaag:
  http://likud.nl/2014/07/disproportionaliteit-in-gaza/

  • July 23, 2014 at 3:24 pm

   Niks dan misdadig gelul

   - The fatalities include: 140 minors (one minor participated in the hostilities), 56 women (under age 60), 28 senior citizens (aged 60 and over), Initial findings indicate that 102 of the people killed participated in the hostilities. (dit bij 505 fatalities; bron B’Tselem)

   - Israël gebruikt flechette shells (zie vorig blog)

   - Over Afghanistan: a fallacy called ‘whataboutery’
   whataboutery is an ideologically neutral description of anyone seeking to change the subject of criticism by pointing out far better targets of the criticism. Example: Why are you criticizing my use of this term when you could be criticizing the NYT’s who/whom mistake on today’s front page…etc

   Israël begaat oorlogsmidaden, zoals Navi Pillay. Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bij de VN al heeft gesteld.

   • likoednederland
    July 23, 2014 at 11:30 pm

    De Mensenrechtenraad wordt gedomineerd door dictaturen, die het leuk vinden om democratieën de les te lezen, zie het geval ‘Zwarte Piet’. Niet serieus te nemen, want ze hebben de reeds bewezen oorlogsmisdaden van Hamas niet eens veroordeeld.

    En u schiet weer eens in uw voet: het lage percentage vrouwen onder de slachtoffers laat zien dat Hamas knoeit met de cijfers, de meesten zijn strijders. Net als veel van de ‘kinderen’ jongens van 13-17 zijn. Kindsoldaten van Hamas dus.

    Een bewijs van nog een oorlogsmisdaad van Hamas.

    http://likud.nl/2014/07/reele-schatting-burgerslachtoffers-in-gaza-24/

  • Aleid Blink
   July 23, 2014 at 5:01 pm

   ln, Alle berichten die u hier publiceert komt uit eigen buidel. Moet dat ding dat zoveel vuiligheid bevat niet eens ingeruild worden voor een nieuwe. Of is die troep u zoveel waard dat u er geen afscheid van wilt nemen/ Dat mag, maar houd het dan wel voor u zelf, i.p.v. het milieu te verpesten. De aarde heeft al genoeg te verstouwen, zonder uw steentje.

 2. piterfries
  July 23, 2014 at 3:01 pm

  Volgens de journalist Jonathan Cook is het hoog tijd dat de Verenigde Staten ontmaskerd worden.

  Dat is al gebeurd, Mearsheimer en Walt toonden de joodse macht over de VS aan.
  Het boek over de joodse macht in de W Europese landen nu is er nog niet.

 3. July 23, 2014 at 4:56 pm

  Rana uit Gaza:
  These days are the worst ever! Bomb Bomb Bomb everywhere, every minute! No one is safe! No electricity! No Internet connection! No water! No lights except the light of F16 when it launched rockets! The sky is reddish, women shouting, children crying! I and my family gathered in small room! The bank targets of Israel are CHILDREN! They want to kill them because they are the future of Palestine . Israel will never kill the revolutionary spirit! All of my brothers and sisters are totally traumatized!
  PRAY PRAY PRAY FOR GAZA!!

 4. Aleid Blink
  July 23, 2014 at 5:05 pm

  Zo juist werd hier 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp. Dat is goed, maar het smaakte bitter, want wie dacht op dat moment aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de ramp die bezig is zich in Gaza te voltrekken.

  • piterfries
   July 23, 2014 at 7:13 pm

   Die ramp werd ook mogelijk gemaakt, veroorzaakt, door VSEUNATO.

 5. July 23, 2014 at 6:37 pm

  Het Israëlische leger opent het vuur op vrachtwagens die water komen brengen naar een VN-school in Beit Hanoun. Meer dan 3000 mensen zitten daar al drie dagen vast zonder water en eten.

 6. July 24, 2014 at 6:04 am

  Wat is dit? Belediging van een Harvard-juriste die rechter was bij het ICC (en in de vorige eeuw lid van de Hoge Raad van Zuid-Afrika, benoemd door Nelson Mandela – dat vinden de rascisten bij Likoed Nederland waarschijnlijk heel vervelend) en een vrijbrief om kinderen dood te schieten, die kennelijk allen Hamas-strijders zijn (Shimon Peres stelde bij het vermoorden van vier Palestijnse voetballertjes – er werd twee keer geschoten en de tweede keer was dat gericht en doelbewust – dat het IDF nooit op kinderen schiet, maar kennelijk was zelfs die opmerking voor LN overbodig). Verder baseer ik me op cijfers van B’Tselem en trekt LN (en CIDI – zie vorig blog) uit minder betrouwbare bronnen bizarre conclusies. Aan de dienstdoende van LN hier geef ik geen adviezen meer inzake argumenteren en wanneer deze in dit verband een vergelijk trekt met de ietwat onnozele ‘Zwarte Piet’ discussie, lijkt me een bezoekje aan de psychiater gewenst. Of deze de Engelse taal machtig is, is nog maar de vraag en die moet dan eventueel bij de volgende link maar assistentie vragen:

  http://www.btselem.org/gaza_strip/20140722_preliminary_data_on_fatalities

  • July 24, 2014 at 6:08 am

   Pardon. Deze reactie was uiteraard gericht aan likoednederland July 23, 2014 at 11:30 pm

 7. piterfries
  July 24, 2014 at 8:46 am

  Ooit schreef ik een stukje tekst over, meende ik, Gates’ laatste product zoekt aardig:
  From ‘American Politics and Government’, Barbara Hinckley and Sheldon Goldman, Glenview Illinois, 1990, page 558:
  ‘Iran, Guatemala, Cuba, Iraq, Vietnam, Laos, Cambodia, Chile, Angola, Italy, Portugal, Madagascar, the Congo, Nicaragua, Chad and Libya are countries where CIA activity has been documented. It has occurred in all presidential administrations from Truman to Reagan.’

 8. July 24, 2014 at 12:29 pm

  De door Poetin gesteunde dronken criminele barbaren. In het Midden-Oosten barbaren, de Israëliërs en Palestijnen.
  Tel de gevallenen, de onschuldigen, in Syrië 170000, nog niet duidelijk is wat ISIS uitvreet maar ik vrees het ergste.
  De barbaren verschuilen zich achter hun vermeend recht of achter hun kwaadaardige woestijngodjes. Ik ben heel lang en vaak tegen beter weten in vriend van Israel gebleven, onze helaas overleden vriend Johan Snoek heeft me vaak geprobeerd ook de andere kant te laten zien waarbij ik hem verweet te overdrijven, helaas, hij had gelijk. Dat Israel wat terroristen de hel inschiet waar ze thuishoren, prima, maar ook onschuldigen waaronder kinderen maakt me kokend. Een ongeluk kan gebeuren maar dit is zo smerig dat mijn vriendschap voor Israel helaas verdwenen is.

  • Aleid Blink
   July 24, 2014 at 3:31 pm

   fulpsvalstar, Het is zo makkelijk om mensen terroristen te noemen, zonder hen in een context te plaatsen. Vergeet nooit dat tijdens WO II werden onze verzetsmensen ook door de tegenpartij terroristen werden genoemd en zij daarmee vogelvrij waren. U toont zich katoen van datzelfde laken met uw goed keuring aan Israël dat Palestijnse verzetstrijders ‘de hel inschiet’, maar alleen het feit dat al het oorlogstuig dat Israël over heel Gaza strooit ook kinderen raakt – hoe kan het anders – wekt uw boosheid. Dat het om de vaders, de broers, de grootvaders, de ooms, kortweg alle naasten van die kinderen interesseert u blijkbaar niet.

   Het is de volledig seculiere Israëlische politiek die deze mannen tot zgn. terroristen heeft gemaakt, niet de woestijngodjes, zoals u zo denigrerend opmerkt.

  • piterfries
   July 24, 2014 at 5:09 pm

   Als één volk vredig is dan zijn dat volgens mij de Palestijnen.
   Een volk van vooral kleine boertjes, die rustig hun gang gingen, totdat de zionistische kolonisatoren kwamen.
   Jabotinsky voorzag al in 1923 dat alleen geweld de Palestijnen zou doen afzien van hun land.
   Inmiddels hebben ze weer een 700 doden geincasseerd voor hun land.
   En goede beschrijving van de Palestijnen geeft een Israelische joodse journalist, die vloeiend arabisch spreekt, en zich voordeed als Palestijns werkman, om te kijken hoe die behandeld worden door joodse Israëliërs.
   Hij haalde er Israelische tv mee, uit niets blijkt dat het iets uithaalde.
   ‘My enemy, My self’, Joram Binoer, 1989 (Dutch translation 1989 Houten Netherlands).
   De titel wordt steeds actueler, helaas zien kennelijk weinigen in Israel dat in.

   Het vredige is ook nog te zien op foto’s in een Israëlisch propaganda boek
   Amiram Gonen,’Israël d’hier à aujourd’hui’, Jerusalem, Québec, 1997, 1998.

   De hetze tegen Putin werkt kennelijk.
   Dat ondanks alle aanwijzingen dat, net als bij 11 sept, de belanghebbende primair de VS is.
   De Hopeloze Keffer is ingehuurd om nu te pleiten voor Europese defensie, hij is zo dom 11 sept er bij te halen.
   Veelvolkerstaten hebben een leger nodig om opstanden neer te slaan.

   Wat betreft barbaren, de Maleisische president sprak al weer lang geleden westerse diplomaten toe, en stelde de vraag wie nu de terroristen waren, de mannen die op 17 km hoogte in B-52′s op knopjes drukken, of degenen die op de grond hun levens geven in verzet.
   Er kwam geen antwoord, de diplomaten liepen weg.
   De vraag nu kan worden geherformuleerd met joystick figuren in West Virginia, die de drones bedienen.

 9. ReggieRoning
  July 24, 2014 at 12:59 pm

  Die barbaren in Syrië en Irak (ISIS -> Soennieten -> gesteund door Saudi Arabië) werken tegenwoordig samen met de Zionistische barbaren uit Israël om de sjiietische invloeden in de regio te counteren:
  http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/world_news/Middle_East/article1341561.ece

  Dus fulpvalstar, als je wat te klagen hebt moet je daar zijn.

 10. ReggieRoning
  July 24, 2014 at 1:02 pm

  Overigens blij om te zien dat je open stond voor de andere kant.

 11. Aleid Blink
  July 24, 2014 at 3:45 pm

  fulpsvalstar, Zonet open ik een mail uit Israël waarin staat dat 25 leden van een enkele familie in een klap gedood zijn Keur toch niet zo makkelijk Israëls geweld goed. Het treft iedereen.

 12. July 24, 2014 at 7:14 pm

  @aleid brink
  Wees zo goed en laat WO2 erbuiten, wilt u weten waarom……tik bij Wikipedia de naam Valstar in en de eerste is mijn vader en ik keur Israels geweld niet goed.

 13. Aleid Blink
  July 24, 2014 at 7:39 pm

  fulpvalstar, Ik heb die oorlog zeer bewust meegemaakt en woonde in Putten. Tijdens mijn tweejarig verblijf in Palestina werd ik telkens weer aan die tijd herinnerd. Bezettingen hebben nu eenmaal bepaalde karakteristieken die niet er niet om liegen, zoals bv. verzet, waarbij ook geweld niet geschuwd werd, en represaillemaatregelen. Daarom vind ik het zinvol die tijd er juist wel bij te halen, net als trouwens sommige joden die ook gelijkenissen zien. Juist vanwege uw eigen ervaringen zoudt u m.i. beter moeten weten dan Hamas van terrorisme te beschuldigen en hen niet de hel toewensen. Ik wil hiermee beslist niet zeggen dat ik specifiek Hamas hoog heb, maar diens oprichting is een gevolg van het optreden van Israël, en bovendien vond die oprichting plaats met steun van Israël – Sharon.

 14. July 24, 2014 at 7:48 pm

  Ter aanvulling……ik keur geen enkel geweld goed, maar vraag niet van me Hamas terroristen lieve mensen te vinden, ze schieten hun rotraketjes af vanuit dichtbevolkte wijken , fijn ……dan komen daar Israëlische raketten terecht….heerlijk, weer zoveel doden, Het is van beide kanten om kotsmisselijk te worden. Zeker, het begin van de staat Israël is walgelijk maar deze staat is er en gaat niet meer weg en Israël kan geen regering vormen zonder de religieuzen en dat zijn verschrikkelijke ellendelingen net zoals de Hamas strijders.
  we kunnen er dus van uitgaan dat dit verdomme nooit meer goedkomt!

  • piterfries
   July 25, 2014 at 8:53 am

   De dief heeft gestolen, en is niet van plan het gestolene terug te geven.
   Helaas hebben de bestolenen daar andere ideeën over, en die ideeën gaan niet meer weg.
   Het grootste deel van de wereld is het met de bestolenen eens.

   Dat dit nooit meer goed komt, door de opstelling van de dieven, dat idee heb ik al een hele tijd.
   Een beetje verstandige dief kiest op zeker moment eieren voor z’n geld, het doorgaan op de bestolenen in te slaan is loopt op een gegeven moment vast.

   Alle Israelische burgervliegtuigen zijn nu met anti raket systemen uitgerust.
   Het zelf opgerichte ghetto is dus weer uitgebreid.
   Helaas werken zulke systemen niet tegen boze Moslims in Parijs en zo.

   En zo wordt Israel het ghetto voor alle joden in de wereld.

   Ik krijg natuurlijk geen antwoord, maar wat bezielt een groep mensen een zelfmoordkoers te volgen ?

   Als Netanyahu een beetje leider was zou hij de joodse schreeuwers in Israel dit alles uitleggen.

   Ik weet niet meer op welke zender er gister een reportage was uit Israel, hoe de burgers daar hun dappere strijders steunen, met de was doen en zelfgebakken koekjes brengen.
   Je zag rabbi’s een rondedansje doen, van concentratiekampbewakers in de tweede wereldoorlog ken ik dit niet.
   Walgelijk.

   Misschien is het ergste dat deze mensen niet inzien welke weerzin zij oproepen.

   @ Aleid.
   De moord bij Putten was uiteraard volstrekt zinloos.
   Zelfs in Britse militaire handboeken stond tot 1949, conform internationaal recht tot dan toe, dat represailles mochten.

   • Aleid Blink
    July 25, 2014 at 1:17 pm

    piterf., Dat was bij de NOS om 8 uur. Van de gewone man kan ik dat nog wel hebben. Dat soort rabbijnen met hun uiterst racistische woorden zijn inderdaad weerzinwekkend.

    Natuurlijk had die “poging” tot moord – het ging om een mislukte aanslag op Rauter – weinig zin en kostte vele levens en bijkomende ellende. Daarom haal ik telkens aan dat onze verzetsmensen het vaak ook niet bij het rechte eind hadden. Dit gebeurt nu eenmaal, maar de les die hieruit te leren valt is dat je pas kunt oordelen als je van het bord én de rand weet.

    Een ander geval waarbij een foute Nederlander werd doodgeschoten, kostte het leven van drie bekende burgers van Leiden; een arts, mijn mans geliefde wiskundeleraar en nog iemand waarvan me de naam ontschoten is. Dit alles neemt echter niet weg dat ik deze verzetsmensen dankbaar ben.

    Bij een bezetting is het een strijd tussen erop of eronder, verzet en represaillemaatregelen daartegen, voor beide partijen, met dit verschil dat de oorzaak bij de bezetter ligt. Dat is wat men nogal eens vergeet.

    Hier in Nederland speelt ook nog eens het feit dat de protestante kerken vasthouden aan hun idee van eeuwige verbondenheid met Israël. Dit is natuurlijk gebaseerd op een bijbelse geschiedenis, maar blijkbaar zien de moderamen van deze kerken daarvan de weerspiegeling in de staat Israël. M.i. een uiterst curieus gegeven. Heel wat leden ervan proberen de moderamen van dit heilloze idee af te brengen, maar ze houden de kaken stijf op elkaar en blijven die staat steunen. Dit wekt natuurlijk bij heel wat mensen een krankzinnig misverstand, maar zelf eens nadenken en daarvoor kiezen zit er niet bij, of alleen met de nodige reserves.

  • Aleid Blink
   July 25, 2014 at 9:24 am

   fulpsvalstar, Niemand vraagt u om wie dan ook lieve mensen te vinden, maar als u enig werkelijk inzicht in deze kwestie had, zoudt u wel anders tegen deze mensen aankijken. U zegt niet partijdig meer te zijn, maar u neemt wel het beeld over dat Israël gebruikt om de gevolgen van het eigen te rechtvaardigen.

   Ten eerste is de bewering dat Hamas raketten afschiet vanuit dichtbevolkte wijken makkelijk gemaakt. Gaza is nl. een hele smalle en zeer dichtbevolkte strook land (stel u een voor, een anderhalf miljoen inwoners op Tessel). Ten tweede, Hamas doet dit niet voor de lol of omdat deze factie zo moordzuchtig is. Het is de enige manier om de wereld eraan te herinneren dat Israël al ruim tien jaar die beperkte ruimte hermetisch afgesloten houdt. Dit is een schending van allerlei internationale wetten, maar Israël wordt daarop nooit in duidelijke taal aangesproken. Wij laten dit dus gebeuren.

   Er is al meerdere malen een wapenstilstand met Hamas afgesproken. Deze afspraken gingen gepaard met beloften van Israëls zijde, maar die zijn nooit nagekomen en ook dat laten wij gebeuren.

   Israël is een expert in treiteren op zeer valse manieren. Een ervan is dat dagelijks straaljagers boven Gaza door de geluidszone gaan. U weet ook dat de daardoor veroorzaakte knallen klinken alsof er een bom ontploft. Voor de reeds zeer getraumatiseerde Gazaan is dat een extra ramp. Bv. de angstige en daardoor verkrampte kinderen plassen tot op hoge leeftijd in hun bedden. Het is ook een oorzaak voor veel geweld in de samenleving van deze getraumatiseerde kinderen.

   Wij laten dat gebeuren en als Hamas dan wat terugdoet, noemen wij hen terroristen. Wie zaait hier eigenlijk terreur? Volgens mij is dat in allereerste plaats de staat Israël. Die bombardeert met het allermodernste en smerigste wapentuig die dichtbevolkte strook en beweert vervolgens dat Hamas de mensen als levend schild gebruikt. Die zegt dat hij voorafgaand aan een bombardement de bevolking heeft opgedragen te evacueren en geeft haar nauwelijks de tijd om het eigen leven te redden, en gooit vervolgens een bom op de plekken waar zij veiligheid zochten.

   Als u recht wilt, richt dan uw aandacht op de grootste daders en veroorzaker van al dit leed. Als dat voorbij is, is komt ook zich op het einde van de, relatief geringe, macht van Hamas.

Comments are closed.