Levend dood of dood dood

kind2

Vanmiddag heeft de Israëlische luchtmacht marine een groep kinderen aangevallen. Vier van hen zijn dood: Ahed Bakr (10), Zakaria Bakr (10), Ismail Bakr (9) en Mohammad Bakr (11). Ze speelden op het strand.

Het aantal slachtoffers ligt al ver boven de 200, waarvan 80% burgers en meer dan 40 kinderen, en de verwoesting is niet meer te beschrijven. Het drinkwatersysteem staat op instorten en meer dan 100.000 mensen moeten hun huizen verlaten. Waarheen? Dat moeten ze zelf maar weten. Liefst richting grens, want dan mogen ze legitiem worden neergeknald door Israëlische pubers die nog moeten oefenen.

De capaciteit van de VN-opvang is niet toereikend en zelfs daar is men niet veilig. Tijdens het bloedbad van 2008/2009 werden kinderen die waren opgevangen in een school in al-Fakhoora met bommen bestookt toen ze aan het voetballen waren. Veertig van hen werden direct gedood.

kind

De Nederlandse kranten, televisie en politici doen wat ze moeten doen: de zaak omdraaien en de schuld bij de slachtoffers neerleggen. Van VVD tot SP is het immorele gewauwel te horen van mensen die je zou eren door ze incompetent te noemen. De joodse kliek in Nederland die de misdaden blijft toejuichen, draait overuren om alles en iedereen verdacht te maken, maar heeft desondanks nog tijd om zich druk te maken over een straatnaambordje waar Palestina op staat.

Maar ook onder de critici is de angst groot de kern van het probleem te benoemen. Het zionisme, het joods fascisme in Israël, dat historisch en ideologisch nauw verwant is aan de Duitse en Italiaanse clubs, hier met een sausje van joodse suprematie, blijft buiten schot. En daarmee weigert men na te denken over de consequenties van wat we de afgelopen zeven decennia hebben mogen aanschouwen. Geen enkele provocatie, moord of bloedbad gebeurt ad hoc: alles is onderdeel van een project met een duidelijke doelstelling. Dus ook wat nu gebeurt was te voorzien. En dus te voorkomen als de politieke wil er was geweest.

De bommen moeten de bedoelingen overstemmen. De bedoeling is voortgaande landroof en een Palestijnse eenheidsregering zou die in de weg staan. Nu slaat men dus twee vliegen in een klap. Premier Netanyahu liet al weten dat er ook op de Westelijke Jordaanoever geen plek is voor Palestijnen, want dat zou dan meerdere Gaza’s opleveren. Wanneer werd er vanuit de Westelijke Jordaanoever een raket op Israël afgevuurd? Wel of geen raket, het maakt helemaal niets uit wanneer je zonder oogkleppen naar het zionistische programma kijkt. Waarom dus niet terugvechten? Zoals iemand uit Jeruzalem zei: het is het verschil tussen levend dood zijn en dood dood zijn.

Hoeveel slachtoffers er nog zullen vallen in de nasleep van wat hier gebeurt is niet te zeggen. Het kunnen er tienduizenden of honderdduizenden zijn. Het is nog niet bekend welke wapens* Israël precies heeft ingezet deze keer. Honderden tonnen aan chemische troep, waaronder zeer kankerverwekkende stoffen, die in het milieu terechtkomen zullen nog jaren later hun tol eisen.

Men was net klaar met een evaluatie van de kinderen naar aanleiding van de slachtpartij in 2012. Ook op dit moment lopen er kleuters verdwaasd rond tussen puinhopen, op zoek naar hun ouders die misschien gevlucht zijn, of misschien aan gort geschoten. De moordenaars zitten net zo goed in Den Haag, Berlijn, Londen en Parijs als in Washington en Tel Aviv.

Engelbert Luitsz

* Een citaat van de Noorse arts Mads Gilbert die opnieuw ter plekke is:
“Israeli bombs cause injuries that cannot be immediately seen via x-ray,” Gilbert said, “After a period of time, the injury starts to bleed.”
“The material used in these bombs is uncommon, which explains why we cannot cure the injured parts, and in some cases doctors are forced to amputate them,” he says.

13 comments for “Levend dood of dood dood

 1. Aleid Blink
  July 16, 2014 at 6:25 pm

  Wat een ellende. Hoe zullen de overlevende, zwaar getraumatiseerde kinderen opgroeien. Het leed is niet te overzien.

  • piterfries
   July 16, 2014 at 7:31 pm

   Ik vraag me steeds meer af of je verblijf in Israel het je onmogelijk heeft gemaakt kritiek op Israelische joden te accepteren, of onder ogen te zien.
   Je doet me denken aan de SP, wel kritiek op de EU, maar geen standpunt.

   • Aleid Blink
    July 17, 2014 at 9:12 am

    piterfries, Het lijkt mij, gezien mijn reacties, dat ik probleemloos kritiek accepteer, maar niet als het gaat om generalisaties, ongeacht het onderwerp.

 2. Nestor Makhno
  July 16, 2014 at 6:48 pm

  Niets kan ik er aan toevoegen. De misdadigheid van de “vrije westerse wereld” gaat alle perken te buiten.

 3. piterfries
  July 16, 2014 at 7:07 pm

  Als je bij de Telegraaf reacties kijkt, kun je alleen maar concluderen dat de zionistische propaganda, en/of de Wilders propaganda, zeer effectief is.
  Van Agt benoemt het probleem, maar wordt weggehoond.
  Joop is er nog heilig bij.
  De door CIDI georganiseerde demonstratie lijkt dan ook helemaal overbodig.

 4. ina
  July 16, 2014 at 7:10 pm

  Goed stuk, helaas is de foto van vader met kind van syrische origine.

  • ReggieRoning
   July 16, 2014 at 7:29 pm

   Weet u dat zeker? Het gebeurd ook dat foto’s uit andere oorlogsgebieden gebruikt worden voor nieuws uit Syrië. Dat dus hier andersom het geval is.

   • piterfries
    July 16, 2014 at 7:37 pm

    In de tweede wereldoorlog had Churchill een propaganda studio in Canada.
    Niets nieuws.
    Thomas E. Mahl, ‘Desperate deception, British covert operations in the United States 1939-44’, Dulles, Virginia, 1998.
    Foto’s bewijzen dus niets.

    • July 16, 2014 at 7:58 pm

     Dit gebeurde vlak bij een hotel waar journalisten verblijven, die hebben eerste hulp verleend en daar komen de foto’s ook vandaan.

  • July 16, 2014 at 7:31 pm

   Ik wist het ook niet helemaal zeker. Deze is van vanmiddag. Dank, Ina.

 5. ina
  July 16, 2014 at 8:51 pm

  Graag gedaan

 6. ina
  July 16, 2014 at 11:23 pm

  Beste Piterfries ik had het bewijs ook geleverd die foto was echt uit syrie en ook al bijna 3 jaar oud.

Comments are closed.