Alleen dode joden tellen in Israël

gaza_090714_kind

Terwijl ik dit schrijf zullen er nog meer slachtoffers vallen. Ambulances worden beschoten; een duidelijk herkenbare wagen van de pers werd in puin geschoten, waarbij de journalist Hamid Shebab werd gedood en minstens zeven mensen gewond raakten; minstens vijf 9 mensen die voetbal zaten te kijken in een café werden afgeslacht. Onschuldige burgers, vrouwen en kinderen vormen de hoofdmoot van de slachtoffers. Israël denkt het recht te hebben alle huizen van Hamas-leden tot puin te bombarderen, ook al weten ze dat het officiële doelwit niet aanwezig is en ze alleen diens familie zullen treffen.

Mag je dit grof geweld noemen?

Meer dan 400.000 800.000 kilo aan bommen is in de afgelopen dagen op de radeloze Palestijnen losgelaten. Meer dan 600 750 doelwitten zijn aangevallen. Mensen die in een van de meest dichtbevolkte regio’s van de wereld leven en daar door Israël gevangen worden gehouden, zodat er geen mogelijkheid voor de burgerbevolking is zich te beschermen tegen het geweld. Met vliegtuigen, drones, schepen en tanks worden de Palestijnen, die geen vliegtuigen, drones, schepen of tanks hebben – zelfs geen schuilkelder -, meedogenloos en onophoudelijk bestookt met de meest geavanceerde wapens ter wereld. Het verschil is zo onvergelijkbaar groot, op elk niveau, dat het immoreel is te wijzen naar wat er als reactie terugkomt uit de Gazastrook: een waterpistool tegen een kalasjnikov.

gaza_090714_kwaree_familie

Het gaat gewoon door

En laten we niet vergeten dat deze operatie, Beschermende Rand of Machtige Klip genoemd, weliswaar eergisteren van start ging, maar dat dat alleen een intensivering is van de bombardementen. De strook wordt al vier weken lang gebombardeerd. De meest vunzige misdaad van Israël is het feit dat honderdduizenden kinderen al weken in doodsangst leven, niet kunnen slapen en niet begrijpen wat er gebeurt. En niet toevallig is het ramadan, wanneer de mensen al verzwakt zijn. Geen van deze kinderen heeft ooit een jood iets misdaan, maar deze hele operatie begon vier weken geleden nadat drie joodse kolonistenkinderen werden vermist. Daarmee werd stapje voor stapje de rechtvaardiging van deze massamoord opgebouwd door het Israëlische propagandateam. Dat het met etniciteit te maken heeft wordt wel heel duidelijk nu drie van de zes verdachten van het lynchen van Mohammad Khdeir binnen een week weer vrijgelaten dreigen te worden, zoals France24 meldt. Mohammed werd levend verbrand door zionistische joden en de zionistische manier om hun condoleances over te brengen is er nog tientallen levend te verbranden, zij het met andere middelen. Het is één groot Poerimfeest voor Israël.

De noodzaak van ontmenselijking

We weten maar al te goed hoe makkelijk het is hele groepen mensen te diskwalificeren. Een gerichte campagne om een etnische of religieuze groep als “vies”, “dom”, “parasiterend” of “terroristisch” weg te zetten kan in korte tijd zorgen voor een scheiding tussen de “zuiveren” en “onzuiveren”. Israëlische politici maken maar al te graag gebruik van joodse vooroordelen die onder grote delen van de bevolking leven. Concepten als het uitverkoren volk en de scheiding van de mensheid in joden en niet-mensen zijn aanwezig in de cultuur en kunnen worden uitgebuit. Menachem Begin had het (als premier!) ooit al over Palestijnen als “beesten op twee poten“, stafchef Rafael Eitan over “verdoofde kakkerlakken in een fles” en premier Netanyahu onlangs nog over “beesten in een menselijke gedaante“. Alleen door dergelijke ideeën vanaf de jongste jaren in te prenten en te continueren in het onderwijs en het leger krijg je miljoenen mensen zo gek dat ze zelfs de ergste bloedbaden toejuichen. In 2009 gingen joodse toeristen met hun picknickmandje op een heuvel zitten kijken naar hoe hun luchtmacht de Gazastrook tot puin bombardeerde*. Natuurlijk op veilige afstand, zodat ze niet hoefden te luisteren naar het gekrijs van kinderen die levend werden verbrand met witte fosfor. Israël is een case study in massapsychologie.

persauto

De auto van media24, de journalist Hamid Shebab, die aan het stuur zat, werd hierbij gedood.

De racistische babbelkous Van Hoogstraten

Van alle kranten die ik vanmorgen bij de supermarkt zag liggen had alleen Trouw aandacht voor Israël op de voorpagina, de rest hield het bij voetbal. De kop luidt: Israël: klaar voor elk scenario en niet Bloedbad in de Gazastrook, wat meer op z’n plaats was geweest. Er stond ook geen foto bij, iets wat ondenkbaar zou zijn indien het hier om joodse slachtoffers zou gaan. In het stuk wordt de Israëlische minister van inlichtingen Yoeval Steinitz geciteerd:

Hoewel het zwaar, gecompliceerd en duur zal zijn, zullen we tijdelijk Gaza over moeten nemen, voor enkele weken.

Natuurlijk hoop je dan dat er verderop in de krant wat meer achtergrondinformatie wordt gegeven. En al op pagina drie staat een artikel dat veel groter is. Van de onvolprezen Monique van Hoogstraten. Alsof er helemaal niets aan de hand is in de Gazastrook babbelt ze er lustig op los over de verschrikkingen die de Israëliërs meemaken. Het absolute dieptepunt, waarbij de holocaust verbleekt, was het feit dat een zomerfestival in Jaffa, waar normaal zo’n 200 ouders met hun kinderen komen, nu nog maar dertig mensen trok. Ik was nog niet helemaal bijgekomen van haar reportage over Israëliërs aan het strand, die door het luchtalarm werden gestoord tijdens een potje backgammon. En nu dit weer.

Het valt me dan ook zwaar even de andere kant te moeten laten zien. Het is natuurlijk niets in vergelijking tot wat de zielige joden in Israël allemaal voor hun kiezen krijgen, maar toch, vanwege de volledigheid, een beperkt lijstje van de Palestijnse slachtoffers van de afgelopen dagen. Ook in de Gazastrook zullen weer wat minder kinderen naar een zomerkamp kunnen gaan.

1) Mohammed Shaban, 24 y/o in Gaza.
2) Amjad Shaban, 30 y/o in Gaza.
3) khader albshiliki (Abu Jabal), 45 y/o in Gaza.
4) Rashad Yassin, 27 y/o in Nusseirat
5) Mohammed Ayman Ashour, 15 y/o in Khan Yunis. (teenager)
6) Shahid Riaz Mohammed kaware, 50 y/o in Khan Yunis.
7) Bakr Mohammad Jouda, 22 y/o in Khan Younis.
8) Ammar Mohammad Jouda 26 y/o in Khan Younis.
9) Hussein Yussef kaware, 13 y/o in Khan Yunis. (teenager)
10) Mohammed Ibrahim kaware, 50 y/o in Khan Yunis.
11) Mohammed Habib, 22 y/o in Gaza.
12) Ahmed Moussa Habib, 16 y/o in Gaza. (teenager)
13) Saqer Ayish Al-ajoury, 22 y/o in Jabalia.
14) Na’el Ahmed Mahdi, 16 y/o in Gaza. (teenager)
15) Bassim Salem kaware, 10 y/o in Khan Younis. (child)
16) Hafiz Mohammed Hamad, 30 y/o
17) Ibrahim Mohammad Hamad, 26 y/o.
18) Mahdi Mohammed Hamad, 46 y/o.
19) Fawzia Khalil Hamad, 62 y/o (woman).
20) Donya Mahdi Hamad, 16 y/o (female, teenager).
21) Suha Hamad, 25 y/o (woman)
22) Solomon Salman Abu sawawin 22 y/o.
23) Seraj Iyad Abdel Aal, 8 y/o (child).
24) Abdel-Hadi Juma Al Sofi, 24 y/o.
25) Rashid Al-kafarni, 30 y/o.
26) Nayfeh Ullah, 80 y/o (woman).
27) Abdul Nasser Abu kwaik, 60 y/o. 28) Khaled Abu Kwaik, 31 y/o.
29) Mohammed Areef, 13 y/o (teenager).
30) Mohammed Malaki, 1 year and six months old (baby).
31) Amna Malaki, 27 y/o (woman).
32) Hatem Abu Salem, (age: unknown).
33) Mohammed Khaled al-nimri, 22 y/o.
34) Sahar Hamdan (Al Masri), 40 y/o (woman).
35) Ibrahim Al Masri, 14 y/o (teenager).
36) Mohammed Khalaf Al nawasra, 4 y/o (child).
37) Nidal Khalaf Al nawasra, (child). 38) Aisha Najim, (woman).
39) Salah Awad Al Nawasra.
40) Mahmoud Nahid Al nawasra.
41) Amal Yousef Abdul Ghafoor, (woman).
42) Raneem Joudi Abdul Ghafoor, (baby).
43) Daoud Al bal’awi, 24 y/o.
44) Rahman Jamal Al-zamily, 22 y/o.
45) Ibrahim Ahmad Abdin, 42 y/o.
46) Mustafa Abu-mor, 20 y/o.
47) Khaled Abu-mor, 23 y/o.
48) Mazen Faraj Al-jarba, 30 y/o.
49) Marwan Eslim, 27 y/o.
50) Hani Saleh Hamad, 57 y/o.
51) Ibrahim Hamad, 20 y/o.
52) Salima Hasan Muslim Al-Arja, 60 y/o. (woman).
53) Mariam Atia Muhammad Al-Arja, 11 y/o (child).
54) Hamid Shehab, 37 y/o.
55) Ibrahim Khalil Gannan, 24 y/o.
56) Mohammed Khalil Gannan, 26 y/o.
57) Sliman Al-Astal, 55 y/o.
58) Hamdi Badie Sawaly, 33 y/o.
59) Muhammad Al Aqad, 24 y/o.
60) Ahmed Sawaly, 28 y/o.
61) Raed Shalat, 37 y/o.
62) Asmaa Mahmoud Al-Haj. (woman)
63) Tarek Saad Al- Haj.
64) Saad Mahmoud Al-Haj.
65) Najlaa’ Mahmoud Al-Haj (woman).
66) Amna Al-Haj, (woman).
67) Omar Al-Haj.
68) Basima Abd El-Fattah El-Haj, 57 y/o. (woman)
69)Ahmed Salim Al-Astal.
70) Mousa Mohammed Al-Astal.
71)Raed Al-Zoraa’, 33 y/o.
72) unknown martyr from “Al-Haj” family.
73) Salim Qandeel, 27 y/o.
74) Amer Al Fayomi, 30 y/o.
75) Bahaa’ Abu Layl, 35 y/o.

Engelbert Luitsz

* en ook deze keer zitten ze te genieten.

10 comments for “Alleen dode joden tellen in Israël

 1. Aleid Blink
  July 10, 2014 at 2:13 pm

  Ik voel me met stomheid geslagen en niet alleen vanwege deze nieuwe ramp, maar vooral ook door het totale gebrek aan interesse van veel media en pers in wat Israël nu weer uitvreet, tegenover de ophef die werd gemaakt over het verdwijnen van de drie joodse jongens. Niet alleen in Israël telt de dood van een Palestijns kind niet, hier ook nauwelijks.

  Ik zat me ook al af te vragen hoe de NOS het in het hoofd haalt een dergelijke waardeloze en schijnheilige verslaggeefster hierover aan het woord te laten. Geen wonder dat zoveel mensen hier blijft doorzaniken over alle verschrikkelijkheden die de Palestijnen begaan. Alleen als je iets verder kijkt dan je neus lang is, en ook nog in staat bent om even door te denken, snap je wat er werkelijk aan de gang is. Maar men laat zich vaak liever bij de neus nemen en snapt blijkbaar niet dat dit het zicht belemmert. Onwetendheid, oftewel domheid is misschien wel het grootste kwaad, omdat het alle kwaad verduistert.

  • July 10, 2014 at 2:35 pm

   Ik kan het ook nog steeds niet begrijpen. Je hoeft je maar even in te beelden dat het joden zijn daar in Gaza om te begrijpen dat de internationale houding dan volledig tegenovergesteld aan de huidige zou zijn. Is het hele Westen dan zo racistisch?

   • Sjouke
    July 10, 2014 at 2:58 pm

    Onvoorstelbaar, onbegrijpelijk schandelijk zoals het ‘vrije ” westen alles toelaat. Door te zwijgen stemt men in met dit beleid. De politici kennen geen schaamte.

    • piterfries
     July 10, 2014 at 5:25 pm

     Waaruit leid je af dat het westen vrij is ?
     Bij Telegraaf beweerde iemand in een reactie dat acht VS bankiersfamilies het westen beheersen.
     Het verklaart veel, als het zo is.

     • Aleid Blink
      July 10, 2014 at 6:46 pm

      Dat “vrije” is niet voor niets tussen aanhalingstekens gezet! Al wordt er wel aan onze vrijheden geknabbeld, in vergelijking tot landen waar men niet vrij is, zijn wij gelukkig nog zo vrij als een vogeltje.

 2. Aleid Blink
  July 10, 2014 at 3:55 pm

  Engelbert, Er heerst gebrek aan invoelendheid, denk ik. Men is hier zo gewend alles naar eigen maten te beoordelen, dat het gewoon niet gesnapt wordt. Ik las vanmorgen in een boekje Sinjo Robbie, waarin Rob Nieuwenhuis mijmert over zijn gespleten verleden: half Indisch/half Nederlands. Daarin vertelt hij over een moord op een Nederlander door de voormalig njai/huishoudster, met wie hij getrouwd is en aan wie hij per testament alles na wil laten. De vrouw bekent en wordt veroordeeld. De verslaggever doet dat nog eens over door haar in haar onaangeraaktheid onverschilligheid te zien en vindt dit schaamteloos. Men snapt niets van deze vrouwen en weet niets van hun gebruiken.

  Nieuwenhuis beschrijft hoe de man na een tijdje haar waardigheid vertrapt en haar niet meer vertrouwd. Hij als Hollander mag doen en laten wat hij wil, deze vrouwen hebben nauwelijks rechten. Het blijkt dat niet de vrouw, maar de vader huurmoordenaars opdracht heeft gegeven them te doden, maar de dochter neemt de schuld op zich en berust in het vonnis. Dit wordt dus niet begrepen. Dezelfde berusting kwam ik vaak tegen bij Palestijnen. “Dit is onze wereld,” zeiden ze en gingen daar verder mee, maar ook daar gaat de kruik te water tot hij breekt. En wij westerlingen begrijpen dat niet en noemen hen passief, lui en onberekenbaar vanwege de woede die ineens kan losbarsten.

 3. piterfries
  July 10, 2014 at 5:22 pm

  http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/27728_israelis_zetten_stoeltje_neer_voor_raketbeschieting/
  Kijk eens goed naar de dame onderaan de foto, het moreel verval slaat je tegemoet.
  De verslaggever heeft het over 13 doden aan Israelische kant, mij lijkt dat hij die uit z’n duim zuigt.

  • July 10, 2014 at 5:57 pm

   Ik weet ook niet waar hij dat aantal vandaan haalt, misschien op die plek rond die tijd. Het laatste aantal wat ik zag was 84, maar dat zal snel oplopen als ik de afga op de Israelische bedekte oproep tot genocide in de Veiligheidsraad vanmiddag.

 4. piterfries
  July 10, 2014 at 7:34 pm

  Aleid, welke illusies heb je nog ?
  VS CIA mannen kidnapten net een Rus op de Malediven, en vervoerden hem naar Guam.
  In Italië gebeurde hetzelfde, Italië veroordeelde de CIA mannen, maar die werden niet uitgeleverd.
  Het woord rendition.
  Kijk eens hoe vrij opinie schrijvers zijn in het westen, zag je ooit ergens een kritisch verhaal over Israel, of over de VS ?
  De enige plek waar Chomsky aan het woord kan komen is RT.
  Heb je idee hoeveel hoofdredacteuren Sarko heeft laten ontslaan ?
  Mijn reactie bij Joop over de joodse macht in de VS, slechts een verwijzing naar Mearsheimer en Walt, en de AIPAC kantoren in Brussel en Parijs, werd niet geplaatst.
  Je bent vrij zo lang de VS c.s. van mening is dat je niet belangrijk bent.
  Chinezen begrijpen dat, ‘speldeprikken’.

  Engelbert,
  waarom verspil je tijd aan het bekijken van Israelische verhaaltjes ?
  Ik zap meteen door, beter voor m’n bloeddruk.
  De 13 doden zouden aan Israelische kant geweest zijn.
  Vast niet de bomtoeristen.

  • Aleid Blink
   July 11, 2014 at 9:44 am

   Wat voor illusies heb je nog als je al bijna tachtig jaar op deze wereld bent? En dan weet je ook dat vrijheid een andere gedaante heeft dan de meeste mensen aannemen. Vrijheid is levenskunst, iets waar veel Palestijnen goed in zijn en ik heb dat mogen in lief en leed meebeleven. Hun misère heeft sterke mensen voortgebracht.

Comments are closed.