De Israëlische massamoord in de media

Israeli soldiers and tanks near the border with the Gaza Strip

Ja, ja, Israël wordt bedreigd door Hamas. Israëlische tanks aan de grens van de Gazastrook. (The Guardian)

Dit gaat een beetje uit de losse pols. Er is gewoon te veel. Er is echter wel een trend. Er zijn de afgelopen twee dagen al tientallen doden gevallen in de Gazastrook, voor 75% burgers, en minstens acht kinderen. Er werden de afgelopen nacht en vandaag al 200 doelen aangevallen en net meldde Al Jazeera dat Israëlische tanks zich naar de grens van de Gazastrook begeven.

Wat mij opviel in het nieuws

Enkele dagen geleden waren CIDI-directeur Esther Voet en documentairemaker Radi Suudi te gast bij Nieuwsuur. De misdadige leugens van Voet zijn al jaren bekend, dus waarom nodigt een nieuwszender dit mens keer op keer uit? In ieder geval op een moment dat het Israëlische leger een al wekende durende campagne intensiveert en aanstuurt op een nieuwe slachtpartij in de Gazastrook. Dan verwacht je verschillende mensen die verstand van zaken hebben en hun analyse geven van de situatie, niet een buikspreekpop van een fascistisch regime die elke serieuze discussie probeert te torpederen. En zijn andere momenten waarop je kunt trachten te achterhalen wat er nu eigenlijk omgaat in de hoofden van dat soort mensen. Alsof je Florrie Rost van Tonningen uitnodigt om haar mening te geven over een razzia van de NSB.

Gisteren, na een gruwelijke nacht van Israëlisch geweld, kwam het NOS-journaal met een uitgebreid item over een vrouw in Sderot die slaappillen slikte. Ze had slaapproblemen, niet vanwege de raketjes uit de Gazastrook, maar vanwege het alarm dat voortdurend afging. Elke glimp van de ellende van Palestijnen moet “in evenwicht” worden gebracht met een overmaat aan joodse hysterie. Professor Norman Finkelstein uitte zijn frustratie vandaag ook op Facebook:

Vandaag waren er twee Israëlische gewonden, 1 viel bij het naar een schuilkelder rennen, 1 raakte gewond aan zijn voet. Onder de Palestijnen zijn 27 doden – en jullie openen met Israël.

latuff_comparison

In haar poging de ellende van de joodse bevolking in beeld te brengen kwam de NOS met beelden van schade die beperkt bleef tot gesneuvelde autoruiten, een deuk in een muur, of een gat in de grond waar een fors konijn moeite mee zou hebben. Toch probeert de Israëlische regering ons wijs te maken dat er weer een “existentieel gevaar” bestaat. Iets wat gretig wordt overgenomen door Likoed Nederland: Levens van 3,5 miljoen Israëli’s in gevaar. Geen woord over de gevolgen van de oorlogsmisdaden waar zij medeplichtig aan zijn. Net meldde een journaliste in Gaza hoe ze het lichaam van een 13-jarig meisje had gezien, volledige verbrand en bedekt met granaatscherven.

Helemaal in dezelfde sfeer opent de website van het CIDI van Voet met een verhaal over foto’s die circuleren op het internet en die niet van de actualiteit zijn, of niet uit Gaza. Hiermee wordt volgens het CIDI “twitteraars een rad voor ogen gedraaid”. Nu zijn er meer redenen denkbaar voor die foto’s. De Israëlische propaganda of hasbara heeft er een handje van dit soort dingen te verspreiden om mensen verdacht te maken; het kan ook zijn dat mensen uit de Gazastrook geen beelden hebben van de gruwelen die ze zien gebeuren en op zoek gaan naar iets wat in de buurt komt. Als dat het geval is, is dat niet handig want je weet hoe de gewetenloze bende van de zionistische propaganda zoiets maximaal zal uitbuiten. De essentie is echter: wordt er iets getoond wat helemaal niet gebeurt? Is de foto van een in stukken gebombardeerde kleuter uit 2008 iets wezenlijk anders dan wat we nu zien gebeuren? Het antwoord is uiteraard: nee.

Ook de nieuwssite nu.nl maakt het bont. Ze tonen een foto van een totaal verwoest huis met radeloze Palestijnen, maar de kop luidt: Raket uit Gazastrook raakt huis in Jeruzalem.

nu.nl

 

Dit vind ik wel een graadje erger dan een oude foto die perfect weergeeft wat er nu gebeurt. Dit is een vorm van misleiding die aan het misdadige grenst. Dit is zuivere propaganda. Het scheppen van een emotionele associatie die niets met de werkelijkheid te maken heeft.

De woordvoerder van de Israëlische minister Netanyahu, Mark Regev, stelde duidelijk tijdens een interview op Al Jazeera dat er geen sprake kan zijn van een wapenstilstand, hij ziet dat als een “pleister”, een tijdelijke oplossing. Dat klinkt zeer onheilspellend.

Over drie zaken mag geen onduidelijkheid bestaan:

 1. Israël reageert niet op raketten van Hamas. Israël heeft deze situatie weken geleden uitgelokt met het verhaal over drie vermiste kolonisten om een al veel eerder opgesteld plan uit te voeren: de toenadering tussen Hamas en Fatah ongedaan maken.
  Israël is een totale aanval op alles wat Palestijns is begonnen, zonder enig onderscheid te maken tussen strijders en burgers, “schuldigen” en onschuldigen. De toename van raketbeschietingen vanuit Gaza, die overigens tot nu toe alleen een symbolische waarde hebben, is een reactie op deze genocidale campagne.
 2. Tenzij andere landen zich gaan bemoeien met de situatie is er geen sprake van een oorlog. Dit is geen oorlog, dit is moord.
 3. De schuilkelders overal in Israël en het alarm – de code red – zijn er niet om de bevolking te beschermen. Ze zijn er om de bevolking permanent in angst te houden, zodat die pal achter de oorlogszuchtige regering blijft staan.

Cybergames

In Israël zitten jonge fascistische beulen zich te verkneukelen achter hun computers waarmee ze de drones besturen die zogenoemde “targeted killings” uitvoeren. Gerichte moord, kennelijk in tegenstelling tot de bloedbaden die met gevechtsvliegtuigen en vanuit oorlogsschepen worden aangericht. Maar met gericht wordt alleen bedoeld dat het doel van de aanslag aanwezig is, daarnaast worden soms hele families uitgeroeid. Dat gaat in een moeite door. En laat het duidelijk zijn dat deze aanslagen niet worden gepleegd op mensen die bezig zijn met het afschieten van raketten. Vandaag werd een Hamasleider op die manier thuis om het leven gebracht, met daarnaast zijn vrouw, een neef en een kind. Twee van zijn andere kinderen liggen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Onlangs werd met zo’n drone een man vermoord die op zijn brommer reed. Bullseye! Ongetwijfeld heeft de jongen of het meisje achter de knoppen hiervoor een lintje ontvangen. O ja, zijn zoontje van zeven zat achterop, hij is later aan zijn verwondingen overleden. 

Amerika’s angst voor het zionisme

Deze zwarte komedie heeft internationale acteurs. President Obama schreef een artikel voor de Israel Conference on Peace, georganiseerd door de krant Haaretz. Het is van eind vorige maand, toen Israëls horden al twee weken amok maakten. Maar geen woord van kritiek op de joodse staat. Een kleine bloemlezing (braken mag):

De Verenigde Staten hebben zich verplicht tot 2018 elk jaar meer dan 3 miljard dollar te schenken om te helpen Israëls veiligheid te financieren.

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Iran nooit een kernwapen zal hebben.

Vrede is noodzakelijk, want het is de enige manier om een veilige en democratische toekomst voor Israël te waarborgen.

Dat is de toekomst waaraan de Verenigde Staten zich verbinden, als Israëls eerste vriend, Israëls oudste vriend en Israëls beste vriend.

Extra aandacht voor deze opmerking. Hoe goed kent Obama zijn voorgangers eigenlijk?

Van Harry Truman tot vandaag zijn de Verenigde Staten altijd Israëls beste vrienden geweest.

Harry Truman was zwaar onder druk gezet door de joodse lobby om het verdeelplan van de Verenigde Naties over Palestina in 1947,te steunen. Maar ook daarna bleef de druk op het Witte Huis door individuele en groepen joden erg groot. Als reactie op beschuldigingen dat hij te weinig deed om de Arabieren en de Britten te verdrijven, schrijft hij in zijn memoires:

Ik denk dat ik zei dat ik geloof hield in de juistheid van mijn beleid, ondanks sommige van die joden. Wanneer ik “die joden” zeg bedoel ik, uiteraard, de extreme zionisten.

Het zijn deze extreme zionisten die nu nog steeds een gevaar vormen, zelfs voor de president van het machtigste land ter wereld, zoals uit de woorden van Obama blijkt.

(Let op! Geen prettige video, maar het moet maar eens duidelijk worden.)

Engelbert Luitsz

3 comments for “De Israëlische massamoord in de media

 1. piterfries
  July 9, 2014 at 4:59 pm

  De joodse macht loopt via politiek en media.
  Let er eens op hoe disproportioneel veel joden je in deze takken van sport vindt.
  Obama, een loopjongen, zoals alle VS presidenten.
  Zijn Chief of Staff was een joodse meneer, bijnaam Rahmbo, vanwege zijn geweldsvoorliefde.
  De man is nu burgemeester van Chicago.
  Ik zag net nog een gesprek op BBCW met de Palestijnse vertegenwoordiger in Engeland.
  De man kon zeggen wat hij wilde, dat wel, maar de commentator was typisch pro Israëlisch, en ging niet op de argumentatie dat de zionistische bezetting de oorzaak is, in.
  Nadat BBC Blair aan de kaak stelde met z’n Saddam vernietigingswapens werd de BBC topman vervangen door een jood.
  Lees eens Sherwood over de dood van Roosevelt, en wat de redenen van die dood geweest kunnen zijn.

 2. Aleid Blink
  July 10, 2014 at 6:52 pm

  Een stukje uit een bericht uit Betlehem van Mazin Qumsiyeh:

  “While many Western media outlets (influenced by the Zionist lobby) are trying desperately to parrot Israeli propaganda and hide reality, the situation on the ground and Israel’s criminality are being exposed (thanks to personal communications between hundreds of millions of people aided by alternative media including social media).”

  • July 10, 2014 at 7:45 pm

   Binnen Israel worden ook de Israelische Palestijnen opgepakt. En men zegt dat Israel de internetverbinding wil stoppen vanuit Gaza. Dus die berichtgeving zal minder worden.

Comments are closed.