Palestina in de zionistische hel

“De G-d van de geschiedenis, de G-d van het joodse volk, heeft de wereld geschapen met slechts één doel en dat was voor het belang van het joodse volk en de Thora van Israël. (…) De joodse natie vormt inderdaad het hart van de wereld en er is geen andere reden voor het bestaan van keizerrijken, koningen, heersers, menigten of systemen dan hun reactie op het joodse volk.”
Rabbijn Meir Kahane

latuff_lynching

Cartoon van Carlos Latuff.

Toen de details naar buiten kwamen van de manier waarop de 16-jarige Muhammad Abu Khdeir was gelyncht, die gedwongen werd benzine te drinken, daarmee werd overgoten en vervolgens levend werd verbrand, kwamen de associaties met religieuze uitspattingen als vanzelf. Het was een brandoffer, een holocaust.

Er zijn zes mensen opgepakt in verband met de lynchpartij. De leider, Ezra Bazri, is volgens de blogger Richard Silverstein de kleinzoon van een bekende rabbijn uit Jeruzalem. Tevens is hij lid van de fanclub van de voetbalclub Beitar, die bekend staat vanwege z’n racistische achterban. De fanclub heet toepasselijk maffiaans La Familia. Beitar is ook gelieerd aan de Likoedpartij, die momenteel de regering leidt en waarvan de Nederlandse tak z’n steentje bijdraagt aan het verkrachten van het laatste restje menselijkheid in de wereld.

Wat geloof met een mens kan doen

Alle verdachten behoren tot de orthodoxe, nationalistische Shaspartij. De vorig jaar overleden spirituele leider van deze club, Ovadia Yosef, stond bekend om zijn racistische uitspraken, zoals het oproepen tot de vernietiging van Arabieren (het woord Palestijn kon hij niet over zijn lippen krijgen).

Door rabbijnen gesanctioneerde moord is bepaald geen uitzondering in de joodse geschiedenis. In Polen, waar joden tussen de 16e en 18e eeuw de boerenbevolking onderdrukten en uitbuitten in dienst van de Poolse landadel, werd het lynchen van mensen in opdracht van rabbijnen ook toegepast als alternatief voor het ontbreken van de doodstraf, net als nu in Israël. En de huidige verdachten krijgen juridische bijstand van een groep advocaten die al vaker joodse terroristen heeft verdedigd, onder anderen Yigal Amir, de moordenaar van Yitzhak Rabin.

Voordat Muhammad Abu Khdeir op deze verschrikkelijke manier aan zijn einde was gekomen hadden diezelfde daders geprobeerd een 9-jarige jongen te ontvoeren. Dit mislukte op het laatste moment dankzij de tussenkomst van de moeder. Zij ging uiteraard naar de politie, maar die reageerde niet op haar klacht. Het zoveelste bewijs van het racisme en de corruptie bij de Israëlische politie.

Slachtoffers bestraffen

Na de moord werd de vader van Muhammad opgepakt en langdurig verhoord, ook de rest van de familie werd lastiggevallen en zelfs geslagen. Joodse racisten hadden het verhaal de wereld in geholpen dat Muhammad homoseksueel was en dat zijn dood met eerwraak te maken zou hebben. De inlichtingendienst probeerde zijn vader te dwingen een valse verklaring te ondertekenen met die strekking. Voor wie de reactie op de dood van de drie joodse jongens een beetje heeft gevolgd zal het contrast met de manier waarop hun ouders werden behandeld pijnlijk duidelijk zijn.

Een neef van Muhammad, Tariq, werd bijna doodgeslagen door politieagenten, hoewel hij niets gedaan had. Desondanks kwam hij ook nog in de gevangenis terecht, pas na het betalen van borg mocht hij vertrekken, maar hij kreeg ook nog huisarrest. Dat hij mocht vertrekken heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat hij een Amerikaanse jongen uit Florida is die op bezoek was bij familie.

De dood van drie joodse jongens werd gebruikt als aanleiding voor een onvoorstelbare campagne van dood en verwoesting onder miljoenen Palestijnen. Nu een Palestijnse jongen is gelyncht wordt er voortdurend gezegd dat dat uit wraak is, met andere woorden men probeert uit alle macht verzachtende omstandigheden aan te dragen voor een onvergeeflijke daad, enkel en alleen omdat de daders joods zijn. De daders worden ook aangemerkt als “extremisten”, terwijl een Palestijns kind dat op zijn inhumane behandeling door Israël reageert met het gooien van een steen naar een gepantserd legervoertuig als “terrorist” in de pers terecht komt. Het is alsof je Marc Dutroux verdedigt met te zeggen dat hij uit wraak handelde omdat hij ooit door een klein meisje was uitgelachen.

Geen enkel respect voor Palestijns lijden

Geen moment heeft premier Netanyahu geprobeerd iets te doen om de Palestijnen in hun ellende tegemoet te komen. De begrafenis van Muhammad werd wederom opgeluisterd door de aanwezigheid van een enorme sciencefictionachtige legermacht die van de gelegenheid gebruik maakte om de laatste snufjes op het gebied van crowd control te etaleren. De razzia’s op de Westelijke Jordaanoever gingen gewoon door, er zijn al zo’n 700 mensen opgepakt en zo’n 1500 huizen binnengevallen, waarbij vaak de voordeur met explosieven wordt opgeblazen, waarna het huis overhoop wordt gehaald en de bewoners worden geterroriseerd.

Ook de bombardementen op de Gazastrook werden geen moment onderbroken. Het wordt juist steeds erger. Tot nu toe waren de doelwitten vooral landbouwgebieden, fabrieken en infrastructuur, maar afgelopen nacht werd er volgens de laatste berichten gericht op auto’s en brommers geschoten. Ik hoorde dat er al 10 doden zijn gevallen.

gaza_070714

Een slachtoffer van de Israëlische aanvallen van de afgelopen nacht.

En dan hebben we de pogroms van de kolonisten die aan de lopende band Palestijnen belagen, trachten te kidnappen of te overrijden met hun auto’s. Gisteren vielen er twee doden en een gewonde toen een kolonist met zijn vrachtwagen op Palestijnen inreed. Je kunt je voorstellen hoe alle Palestijnse ouders in Jeruzalem in doodsangst leven voor wat daar allemaal gebeurt. Onder toeziend oog van de politie en leger wordt een bende racistisch tuig losgelaten op de weerloze beweging.

De Israëlische agenten die inhakten op Tariq werden gefilmd, evenals een incident in een bus waar een Israëlische Palestijn door de joodse passagiers wordt uitgescholden en bedreigd, terwijl twee politieagenten erbij staan te kijken en niets doen. Net als de moord half mei op de twee Palestijnse tieners die onder andere door veiligheidscamera’s van een Palestijnse winkel werd vastgelegd, is dat natuurlijk slechte reclame voor de villa in de jungle. De eigenaar van die winkel werd dan ook met de dood bedreigd en zijn camera’s zijn verwijderd. De afgelopen dagen zijn er ook minstens twee internationale verslaggevers beschoten en er worden met regelmaat Palestijnse (foto)journalisten opgepakt of in elkaar geslagen. Zodra Israël ontdekt dat er iets gefilmd is worden laptops of andere apparaten in beslag genomen.

De nutteloze Verenigde Naties

Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds geen harde maatregelen van de kant van de Verenigde Naties zijn gekomen, na bijna vier weken onophoudelijk geweld tegen een burgerbevolking. Wat we momenteel zien is een spel in de Israëlische politiek, een strijd om wie het meest de dood van drie jonge kolonisten kan aanwenden voor politiek gewin. Daarbij wordt premier Netanyahu in zijn nek gezeten door de nog extremere Lieberman, die Netanyahu probeert te dwingen tot een nog grootschaliger offensief. Zogenaamd tegen Hamas, maar in werkelijkheid natuurlijk tegen de totale Palestijnse bevolking.

Wraak als seculiere religie

Het joodse deel van Israël zegt wraak te moeten nemen. Maar wraak op een slachtoffer is hier een oorlogsmisdaad. Hoe kun je nog wraak nemen op een volk dat je al verdreven hebt, wiens land en goederen je hebt gestolen, wiens families je uiteen hebt gedreven met wetten en muren, wiens kinderen je hebt vermoord, wiens cultuur je hebt vernietigd en wiens geschiedenis je hebt ontkend?

De religieuze terroristen en de “seculiere” politici doen precies hetzelfde. Het levend verbranden van Muhammad met benzine en het levend verbranden van tienduizenden Palestijnen met bommen komt voort uit dezelfde ideologie: het zionisme. Het heeft niets van doen met de dood van drie joodse jongens, waarvan de ware toedracht steeds minder te maken lijkt te hebben met de officiële versie. Het heeft niets te maken met welke verzetsdaad dan ook, geweldloos of gewelddadig. Het heeft enkel en alleen te maken met gewetenloos racisme, gebaseerd op een in naam seculier, doch in religie en mystiek gedrenkt programma van uitstoting en vernietiging van wie niet tot de stam behoort. Uitverkoren en superieur banen ze zich een weg door het bloed en de lijken van wie zij tot hun vijanden hebben uitgeroepen. En met hun bloeddorstig gebrek aan menselijkheid vormen zij een spiegel voor het Westen dat dit laat gebeuren, dat dit blijft steunen en verontschuldigen.

Engelbert Luitsz

3 comments for “Palestina in de zionistische hel

 1. piterfries
  July 7, 2014 at 8:40 am

  Ik ben vergeten in welk boek ik iets van de volgende zin las ‘waar ter wereld ooit een jood wordt vermoord, de staat Israel zal wraak nemen’.
  In de documentaire Zwijgen over Israel zegt Van den Broek dan ook ‘Mossad agenten zijn overal’.

  Het is dan natuurlijk heel vervelend voor zionisten te moeten constateren dat joden niet veilig zijn in de enige joodse staat ter wereld.
  Sederot is weer getroffen door raketjes vanuit Gaza, het Israelische Iron Dome afweersysteem blijkt een lachtertje, van 27 werden er twee onderschept.

  Ik herinner maar weer eens aan het slotverweer van Shlomo Sand tegen kritiek op hem, in z’n boek over de uitvinding van het joodse volk, ‘dat het Midden Oosten in toenemende mate een onveilige plek voor joden is’.

  De Telegraaf lezers zijn nogal anti Moslim en pro Israel, toch zag ik daar hedenmorgen tot mijn verbazing een reactie die betoogt dat acht VS bankiersfamilies doodsbenauwd zijn dat hun New World Order zal mislukken, en dat het CIDI dat ook niet leuk vindt.
  Die reactie staat bij het verhaal van de paus over het systeem van economische onderdrukking.

  De westerse macht taant, je ziet dat aan de Islamitische opstanden, aan dat Putin niet aan de kant gaat, aan dat Z Amerika z’n eigen weg gaat, China en India ook, en misschien aan het gezwarte piet van Caricom.
  En aan de monetaire wanhoop bij dollar en euro.

 2. July 7, 2014 at 1:18 pm

  Bedankt voor het mooie artikel…met vr. Gr. Palestinian Prisoners Society Netherlands http://www.palestinian-prisoners.nl/apps/photos/

  • Aleid Blink
   July 7, 2014 at 4:18 pm

   PPS, Zijn jullie pas sinds kort in Nederland gevestigd? Prima initiatief.

Comments are closed.