Niets rechtvaardigt het Israëlisch optreden

Israël bekommert zich net zo weinig om de Palestijnen als om het internationaal recht.
Noam Chomsky

1-shot-2-kills

T-shirt gedragen door Israëlische soldaten. Een tekening van een zwangere vrouw: “twee voor de prijs van één”. Er was een hele serie met dergelijke aanmoedigingen voor verkrachting, kindermoord etc. kijk maar eens bij Richard Silverstein.

Wanneer een onverdedigbaar systeem alleen overeind gehouden kan worden met behulp van een propagandaoffensief moeten er vroeg of laat scheuren optreden, zelfs in de “ijzeren muur”. Een van de meest gehoorde commentaren van de zionisten en hun vrienden is dat het hypocriet is je bezig te houden met de Palestijnen als er zoveel erger leed in de wereld is. Volgens hun logica is de achterliggende gedachte dan dat men niet pro-Palestijns is, doch heimelijk anti-joods. Men zou de situatie van de Palestijnen alleen gebruiken om een afkeer van joden enige legitimiteit te geven.

De vermissing van drie joodse kolonistenkinderen is een goede gelegenheid om die logica eens te testen. Natuurlijk is het vreselijk als er drie jongens worden vermist, maar is dat erger dan wat er in Syrië of Irak gebeurt? Is dat erger dan wat de Palestijnen al meer dan 100 jaar wordt aangedaan? Het lijkt er wel op, gezien de reacties. Niet alleen de al twee weken durende meedogenloze militaire acties op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, maar ook het feit dat dit incident direct een internationaal karakter krijgt. Bewogen speeches, Tony Blair die praat alsof premier Netanyahu hem een pistool tegen zijn slaap heeft gedrukt, moeders die naar de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties gaan (een organisatie die door Israël niet langer erkend wordt, maar dat is kennelijk geen obstakel als het de propaganda kan dienen). Het is overduidelijk niet de daad die telt. Het feit of je al dan niet joods bent bepaalt wat “een passende reactie” is.

Ondertussen zijn er door Israël al meer dan twee keer zoveel mensen vermoord als dat er vermist worden. Daaronder bevinden zich een kind, een jongeman met een geestelijke beperking en een oude vrouw die een tiener was ten tijde van de Nakba – de Palestijnse catastrofe in 1948. Zij kreeg een hartaanval toen haar huis werd bestormd door soldaten en men hield de ambulance lang genoeg tegen om zeker te zijn dat ze het niet zou overleven. Wat zou de dood van een joodse holocaustoverlevende onder soortgelijke omstandigheden teweegbrengen in Israël?

israel palestinians facebook--861977822_v2.grid-6x2

Ook de vrouwelijke soldaten van het meest morele leger ter wereld poseren graag met hun trofeeën (NCB News).

Het leger van Israël gedraagt zich niet als een leger. Het is een militie die rooft en plundert, vermoordt en vernedert, verkracht en verwoest. Met kennelijk genoegen. Gestimuleerd en gelegitimeerd door rabbijnen en politici. “De wereld heeft de buik vol van Israël en diens waanzin“, schreef Gideon Levy vandaag. Er is domweg geen ruimte meer om nog enige empathie te voelen met een volk dat pal achter de meest weerzinwekkende daden van z’n politieke, religieuze en militaire leiders blijft staan. Een volk dat pas in opstand komt als er een joods kind wordt vermist en stil blijft als er duizenden Palestijnse kinderen worden vermoord verdient geen sympathie.

Israël heeft z’n Guantanamo Bay, z’n Abu Ghraib, compleet met extatische soldaten bij de vernederde vijand, z’n geheime folterkamers en z’n experimentele wapens die op onschuldige mensen worden uitgeprobeerd. Een boek dat het vermoorden van niet-joden verheerlijkt is een bestseller, rabbijnen delen folders uit tijdens militaire operaties waarin wordt uitgelegd dat het vermoorden van kinderen en het verkrachten van vrouwen is toegestaan. Het is een maatschappij waarin het meest primitieve waartoe een mens in staat is, hand in hand gaat met de meest geavanceerde technologie.

Vanavond meldde de krant Haaretz dat er twee namen zijn vrijgegeven van Hamasleden die verantwoordelijk zouden zijn voor de ontvoering van de drie jongens. Misschien is het waar, misschien ook niet. Het maakt ook helemaal niets meer uit. Er zijn de afgelopen twee weken een paar miljoen Palestijnen het slachtoffer geworden van het racisme, het sadisme en de expansiedrift van de zionisten. Wat er ook met de jongens is gebeurd, het zal nooit de daden van deze misdadigers, deze judeo-nazi’s kunnen rechtvaardigen.

Engelbert Luitsz

8 comments for “Niets rechtvaardigt het Israëlisch optreden

 1. piterfries
  June 27, 2014 at 8:58 am

  Het fascisme rechtvaardigt het Israelische optreden: might is right.

 2. Aleid Blink
  June 27, 2014 at 11:31 am

  Dat kan je ook omkeren: het Israëlische optreden rechtvaardigt het fascisme.

  • piterfries
   June 27, 2014 at 2:53 pm

   Wordt bedoeld dat nu iedereen in de hele wereld zich zo mag gaan gedragen ?
   Hoe kan er dan nog kritiek op ISIS zijn ?
   Of is het toch Orwell’s Animal Farm, ‘some animals are more equal than others’ ?

 3. piterfries
  June 27, 2014 at 2:55 pm

  Pas nu valt m’n blik op het T shirt.
  En dan komt hier een mens uit Jamaica zeuren over Zwarte Piet.
  Elders lijkt meer werk aan de winkel.

 4. Aleid Blink
  June 27, 2014 at 3:39 pm

  Zie hier twee websites. De inhoud spreekt voor zichzelf. De eerste is een open brief die in The Guardian is gepubliceerd en de tweede een petitie, die natuurlijk dringend om ondertekening vraagt.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jun/24/appeal-to-quartet-on-middle-east-sack-tony-blair

  http://www.change.org/en-GB/petitions/ban-ki-moon-sack-tony-blair-as-the-middle-east-peace-envoy

  Mogen vanwege de Israëlische politiek Jamaicanen niet hun eigen trauma’s hebben? Zij hebben dat t-shirt niet gezien en Guantanamo ligt niet op hun eiland. Met alles over een kam scheren wordt alleen maar verwarring gecreëerd.

 5. Roberto la Verita
  June 27, 2014 at 5:56 pm

  Hoe kan er dan nog kritiek op ISIS zijn ?
  ================================
  ISIS, een product van het westerse onrecht.
  Roberto

 6. Aleid Blink
  June 27, 2014 at 6:22 pm

  Inderdaad, uit goede bedoelingen en overmoed rijzen zijn vaak monsters op.

 7. June 28, 2014 at 9:06 pm

  ISIS is niet groot…….. Maar een druppel kan de emmer doen overlopen. Of de balans doen uitslaan. De fragiele balans in Iraq.
  Israel is maffia. Het gaat om 1000-en vierkante kilometers grond en miljarden en miljarden dollars. Israeliens kunnen geen enkele aanspraak maken op die grond.

Comments are closed.