Israël verschuilt zich achter geweld

funeral_dodine_200614

De begrafenis van de 13-jarige Mohamad Dodine uit Dura Stad die vanmorgen vroeg werd vermoord door het Israëlische leger.

Het was deze keer wel erg doorzichtig. Israël perfectioneert z’n tactische manoeuvres zonder enige bekommernis om internationaal recht of mensenrechten. Het meest recente grootscheepse offensief dat de zionisten onder leiding van premier Netanyahu begonnen tegen een weerloze bevolking gaat nu z’n tweede week in. De aanleiding, zoals die met een weergaloze campagne in de media werd rondgestrooid, was de verdwijning van drie Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.

De werkelijke reden is echter niet moeilijk te raden. Israël zit op z’n minst met drie zaken in z’n maag:

 1. De moord op twee Palestijnse jongens half mei, waarbij videobeelden vrijkwamen die niet door de Israëlische censuur waren gegaan.
 2. De vernietiging van een complete vallei met fruitbomen bij het vredescentrum de Tent of Nations. Dit was niet alleen immoreel, het was zelfs volgens Israëls eigen regels onwettig. Er lag een aanvraag voor de ontruiming van het land dat al decennia voor het ontstaan van Israël Palestijns eigendom was, maar de rechter had nog geen uitspraak gedaan. Dit weerhield het leger er niet van om 1500 bomen te rooien.
 3. Na jarenlang geroepen te hebben dat de Palestijnen onderling te verdeeld waren, zat de Israëlische regering opeens met een probleem toen Hamas en Fatah wel samen gingen werken en een eenheidsregering vormden.

Deze drie items hebben internationaal veel aandacht gekregen. De huidige militaire campagne, waarvan zelfs door een officier van het Israëlische leger werd gezegd dat in ieder geval delen ervan niets te maken hebben met het zoeken naar de vermiste jongens, moet dan ook vooral gezien worden als een manier om de aandacht af te leiden van de slechte publiciteit die Israël de laatste tijd heeft gekregen. Zelfs de naam van de operatie, Operatie [Mijn] Broeders Hoeder, is weer een Bijbelse verwijzing waar de seculiere zionisten zo verzot op zijn. Om toch vooral niet het contact te verliezen met het collectieve bewustzijn van de joodse gemeenschap. En ook deze naam is hoogstwaarschijnlijk niet bedacht na de vermissing, maar was ongetwijfeld onderdeel van een al eerder uitgedacht plan.

De macht van het beeld

Wat het Israëlische ministerie van Propaganda goed heeft begrepen is dat beelden die zij niet zelf uitkiezen het verhaal kunnen ontkrachten dat zij de wereld insturen. De man die toevallig de moord op de jongens met de beveiligingscamera’s van zijn winkel had gefilmd, is ondertussen ernstig bedreigd. Wanneer hij het nog eens waagt het meest morele leger ter wereld in een kwaad daglicht te stellen zal het er slecht voor hem uitzien. In het verlengde daarvan heeft het leger in Hebron de camera’s van winkels verwijderd. In gebieden waar ze huishouden worden journalisten geweerd en er is een publicatieverbod op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Prima timing

En we moeten toegeven dat het werkt. Toen de NOS wel aandacht besteedde aan de gedode Palestijnse jongens en de Tent of Nations kreeg ik weer een beetje hoop. Maar over deze oorlogsmisdaad die al een week duurt hoor je ze bijna niet. Ook de NOS vindt drie joodse bezetters kennelijk belangrijker dan miljoenen Palestijnse slachtoffers van de bezetting. En dan is er natuurlijk voetbal, dus waarom zouden we ons feestje laten bederven door wat er in dat verre land gebeurt? De timing is perfect. Net als met Operatie Gegoten Lood in 2008, die begon toen alle aandacht uitging naar de Amerikaanse verkiezingen. Deze zelfde Netanyahu zei het onomwonden toen hij nog bezig was de extremisten in Israël aan zijn kant te krijgen, naar aanleiding van het Tiananmenprotest in China in 1989:

Israël had het onderdrukken van de demonstraties in China, toen de aandacht van de wereld gericht was op wat er daar gebeurde, moeten aangrijpen om de Arabieren massaal te verdrijven uit de Gebieden.

mohamad_dodine_200614

Mohamed Dodine mocht niet ouder dan 13 worden van Israël.

De onbeschrijflijke wanhoop

Een paar dagen geleden had ik even contact met iemand uit de Gazastrook en het is bijna niet mogelijk de wanhoop te beschrijven die men daar voelt. Nog los van de doden en gewonden en de enorme verwoestingen die Israël de afgelopen week weer eens voor z’n rekening nam, is een week van permanente angst en slaapgebrek een regelrechte marteling (Israël bombardeert graag ‘s nachts, ongetwijfeld op aanraden van een van hun vele psychologische adviseurs).

Een wet die het mogelijk maakt de tientallen Palestijnse hongerstakers voor wie het einde nabij is, geforceerd te voeden is zelfs officieel een marteling. In de wereld van mensen met een beetje fatsoen maak je wetten om de kans op schade voor de maatschappij te beperken; in het zionistisch universum is het net andersom. Er wordt eerst een doel gesteld: wat willen we bereiken? Minder Palestijnen? Meer huizen op hun grondgebied? Hoe kunnen we straffeloos moorden, stelen en plunderen? Hoe kunnen we ons het best verdedigen tegen kritiek op ons beleid? En vervolgens worden er wetten gemaakt die voorzien in die behoefte.

Het internationale netwerk

De sleutelfiguren die internationaal een rol spelen in de onzalige ontwikkelingen van deze verdoemde enclave zijn maar zelden bekend bij het grote publiek. Vaak zijn dat ook mensen op de achtergrond in de financiële wereld, in Hollywood, of als adviseurs van (vaak Amerikaanse) militaire campagnes, organisaties en politici. Mensen die de machtsstructuur van het zionisme in kaart brengen worden meedogenloos aangevallen, belasterd, bedreigd en soms zelfs vermoord.

Maar nu is het toch zo absurd dat niemand er eigenlijk nog omheen kan. De Israëlische diplomaat Mordehai Amihai werd gisteren verkozen tot vice-hoofd van het Vierde Comité van de Verenigde Naties. Deze commissie houdt zich onder meer bezig met vraagstukken van dekolonisatie! Het land dat tientallen VN-Resoluties naast zich neer heeft gelegd, dat dagelijks verder gaat met het koloniseren van Palestijns land en nooit rekenschap heeft afgelegd voor de vele oorlogsmisdaden die het in de afgelopen 66 jaar heeft gepleegd, dát land wordt nu beloond. En dat op een moment dat het op basis van leugens en bedrog bezig is misdaden te plegen waar elke andere preferred partner van de EU toch serieus op aangesproken zou worden.

Ook kunst is gevaarlijk

Weer een pionnetje op z’n plek. Weer meer macht om anderen het zwijgen op te leggen. Wat is die angst om elke keer weer toe te geven aan de druk van racisten en kindermoordenaars? Het doel van die druk is toch voor iedereen duidelijk: het buiten het gezichtsveld van het publiek houden van feiten die niet passen in de Israëlische propaganda. Deze week was er weer een veelzeggend voorbeeld. De Metropolitan Opera, het beroemdste operagezelschap van de Verenigde Staten, heeft besloten een internationale uitzending van hun uitvoering van de opera The Death of Klinghoffer te annuleren. De opera gaat over de kaping van de Achille Lauro in 1985 door de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLF. Joodse groepen protesteerden hevig, met name de “anti-lastergroep” ADL zette alles op alles om de uitzending te voorkomen.

Hun officiële protest luidde dat de opera antisemitisme zou bevorderen en dat ze geweld romantiseert. De werkelijke reden is echter niet moeilijk te achterhalen. Net als andere zogenaamde Palestijnse terreuraanslagen was dit een spel van de Israëlische geheime dienst, de Mossad, die dubbelagenten inzette om een zo zwart mogelijk beeld van de Palestijnen te creëren. Het summum was de moord op de joodse Leon Klinghoffer die in een rolstoel zat en vervolgens overboord werd gegooid. Voor het maximale effect, volledig in de geest van de films van Steven Spielberg.

Internationale aandacht voor de uitvoering zou dan ook kunnen leiden tot meer kennis bij het grote publiek over de manier waarop Israël zichzelf steeds als slachtoffer weet neer te zetten en het volk dat zij onderdrukken als het ultieme kwaad. In een periode waarin de Israëlische regering erop gebrand lijkt te zijn een derde intifada uit te lokken wil men liever niet te veel aandacht voor de methoden die daarbij gebruikt worden.

mustafa_aslan_200614

Mustafa Aslan uit het vluchtelingenkamp Qalandia, 21 jaar oud, vanmorgen vermoord door het Israëlische leger.

Het zijn steeds dezelfde slachtoffers

Ook al weten we nog niet met zekerheid wat er is gebeurd, en of er iets is gebeurd met de drie joodse jongens, wat wel duidelijk is is dat de “reactie” niet spontaan was, dat deze buiten alle proporties is en zonder enige twijfel contra-productief voor het officiële doel dat gesteld werd. Premier Netanyahu “weet zeker” dat Hamas achter de “kidnapping” zit, maar heeft na een week nog geen concreet bewijs geleverd. Volgens sommigen in de Israëlische pers is dat gebrek aan concreet bewijs ook verwoord door een woordvoerder van Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Het is niet moeilijk te raden wat de V.N. daarmee over zich heen krijgt.

Het spel wordt dus internationaal gespeeld. En alle ophef over de vermiste kolonisten, de V.N., de opera, Hamas en al het andere dat ons nog te wachten staat is vooral bedoeld om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak: de voortgaande etnische zuivering van de Palestijnen en het project van een Groter Israël. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Engelbert Luitsz

Update De zaak ‘Klinghoffer’ krijgt nog wel een staartje. The New York Times plaatste al twee stukken (hier en hier) over de affaire. Algemeen directeur van de productie, Peter Gelb, zei dat hij “onvoorstelbaar onder druk was gezet” door bepaalde joodse groepen. Niet alleen de internationale filmdistributie moet verboden worden, maar ook op de interne productie van de MET zelf wil men invloed uitoefenen.
We zien het in eigen land in het klein, waar ons OM de oren laat hangen naar de zionistische lobby en antiquair en galeriehouder Van Eyck wil vervolgen wegens het verkopen van een originele uitgave van Mein Kampf. Daar zit Federatief Joods Nederland achter.
Het totalitaire karakter van Israël lijkt steeds meer hun bekendste exportproduct te worden.

13 comments for “Israël verschuilt zich achter geweld

 1. piterfries
  June 20, 2014 at 3:31 pm

  De Nederlandse media zijn toch helemaal op de hand van Israel, wat uitzonderingen daargelaten ?
  Palestijnen moorden, Israel doodt.
  Alleen al dit soort taalgebruik.
  De uitzonderingen zijn wat reportages van VARA en VPRO, maar de impact daarvan is vergeleken met de voortdurende NOS hersenspoeling uiterst gering.
  In de politiek zie jet hetzelfde, discriminatie van Moslims mag, van joden is heel erg.
  Mochten de Moslims er ooit in slagen zich te bevrijden van het westerse juk, dan gaat ons een hoge rekening gepresenteerd worden, dat lijkt me vrij zeker.

 2. likoednederland
  June 20, 2014 at 6:02 pm

  De bekende onzinlogica van pro-Palestijnen: de ellende begint pas als Israel op Palestijns geweld reageert.

  • June 20, 2014 at 6:06 pm

   Blijf vooral uw kop in het zand steken. Het ICC komt straks stoelen tekort.

  • helen
   June 21, 2014 at 1:24 am

   Jullie willen gewoon dit mooie land stelen van de mooie bewoners dat Palestijns ruikt, hoort en ziet!

  • Aleid Blink
   June 21, 2014 at 12:21 pm

   ln. Begint pas als Israël …? Opvoert, zult u bedoelen. U ziet al het Israëlische geweld dat de Palestijnen de afgelopen maanden te verduren hebben gehad, over het hoofd.

  • Hans
   June 21, 2014 at 6:02 pm

   Beste Likoed. De fascistische Israëlische politiek wordt door geen enkele God gerechtvaardigd, laat staan dat het joodse volk uitverkoren is. Mensen die dat denken zijn geschift. Jullie genocide op het Palestijnse volk zal het Joodse volk nog generaties lang nagedragen worden. Als God bestaat, dan zal het Palestijnse volk deze onmenselijke aanslag te boven komen en een menselijk voorbeeld zijn voor alle andere volkeren ter wereld. Als God bestaat, dan zal het Jodendom binnenkort alleen nog in de geschiedenisboeken terug te vinden zijn.

   • likoednederland
    June 21, 2014 at 9:07 pm

    Om je ziek te lachen “genocide”. Vrijwel geen bevolkingsgroep is ooit zo snel gegroeid als de Palestijnen. Trouwens, als u echt tegen genocide bent, moet u tegen de Palestijnen zijn:
    http://likud.nl/2014/05/hamas-geeft-kleuters-een-ideaal-de-joden-uitroeien/

    • Hans
     June 21, 2014 at 11:22 pm

     Ach, arme jood. Moet je Sesamstraat er al bij halen om te bewijzen dat ik ongelijk heb? Overigens, als de Palestijnse kinderen het bloed van hun ouders, broers, zussen en grootouders, vergelden op de daders, dan kan ik me dat heel goed voorstellen.

     En ja zeker, genocide. Je bent horende doof en ziende blind als je dat niet ziet. Open je ogen en tel de liters bloed die er vergoten zijn. Tel de slachtoffers, tel de miljarden die uitgegeven worden aan oorlogstuig, tel de muren die door jullie zijn opgetrokken om jullie smerige spel te spelen, tel de mensen die uit hun huizen en van hun land verdreven zijn, tel de joden die de Palestijnen vergelijken met honden en je ziet wie de agressor is. Maar tel zeker de dagen tot de ommekeer. Want wees bereid op de dag dat je spijt krijgt van al het bloedvergieten, met als klotensmoes dat de joden het uitverkoren volk zou zijn. Ammehoela. Regelrechte godsdienstwaanzin is het. God is getuige van de moorden op zijn kinderen. Als de hel bestaat, dan staan de poorten voor jullie fascisten ver open.

     • likoednederland
      June 22, 2014 at 4:18 pm

      Israel verdedigt zich tegen deze wens tot genocide.
      Je moet toch wel ziende blind zijn als je niet wil inzien hoe dol de Arabieren zijn op genocide van andersgelovigen: Armeense genocide, Soedanese genocide, Syrische genocide enz. enz.

    • Aleid Blink
     June 22, 2014 at 9:06 am

     ln, Het is zonder meer waar dat Palestijnse gezinnen zeer groot zijn, maar dat is geen reden om hen slecht te behandelen. Grote gezinnen vind je ook in bepaalde wijken van West-Jeruzalem. Die reden moet eerder gezocht worden in het ideaal Eretz Israël dat een aantal Israëlische joden en een aantal christenen koesteren en dat zij zonder de oorspronkelijke bewoners willen realiseren. Daarvoor moeten Palestijnen dus op een of andere manier op-geruimd worden. Lukt het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Er zit niets anders op.

     Een beproefd middel om dit door andere naties geaccepteerd te krijgen is giftige propaganda. Maar die mag natuurlijk niet als zodanig doorzien worden, want dat is antisemitisch. Er zijn helaas mensen die daarin trappen, maar die zult u elders moeten zoeken.

 3. June 21, 2014 at 4:17 pm

  Zou er niet eens van opkijken als Israël de verdwijning van de drie jongens zelf in scene had gezet.

  • Aleid Blink
   June 21, 2014 at 6:32 pm

   Babbelgoeje de Fries, U bent niet de enige. Hun verdwijning komt Netanyahu wel erg goed uit. Daarom heeft het veel weg van een opzetje en dat zou niet de eerste keer zijn. Misschien zijn ze gewoon de hort op en stillen hun honger naar avontuurlijkheden, hen onthouden op hun religieuze schooltje, Een heel normale behoefte voor jongens van die leeftijd. Maar het is wel zo, dat als het wel waar blijkt te zijn, de Israëlische politiek hierom vraagt. Je kunt van mensen, ongeacht uit welke samenleving ook, nu eenmaal niet verwachten dat zij allerlei vormen van geweld over zich heen laten gaan zonder ooit iets terug te doen. Daar hebben we zelf ook ervaring mee gehad. Degenen die iets ‘deden’ worden nog steeds jaarlijks herdacht.

 4. Aleid Blink
  June 25, 2014 at 1:36 pm

  Zojuist komt er een bericht binnen van Samidoun, een Canadees-Palestijnse mensenrechtenorganisatie met het verzoek deze petitie te ondertekenen: http://samidoun.ca/2014/06/take-action-samer-issawi-arrested-end-the-mass-arrests-support-hunger-strikers/.

Comments are closed.