Computervredebreuk

hacking

De afgelopen tijd hebben onverlaten geprobeerd mijn website binnen te dringen. Met deze zogenoemde “brute force attack” tracht men de inlog te achterhalen door ontelbare keren de inlogpagina op te roepen met verschillende combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord.

Het gevolg is dat de server overbelast wordt, wat niet alleen gevolgen heeft voor mijn website, maar ook voor die van anderen op dezelfde server. Wanneer mijn website slecht bereikbaar was de afgelopen tijd, dan weet u nu wat de reden was. Vanuit welke hoek deze aanvallen komen is niet moeilijk te raden. We zullen er alles aan doen om te achterhalen wie de moeite heeft genomen zelfs een bescheiden weblog als het mijne uit de lucht proberen te halen.Computervredebreuk is strafbaar en ik hoop dat we deze criminelen kunnen aanpakken.

Er zijn al enkele aanpassingen gedaan, maar alvast mijn excuses voor het geval u nog hinder mocht ondervinden bij het bezoeken van Alexandrina.nl. Kennelijk is wat ik schrijf belangrijk genoeg om te worden aangevallen. Dus toch ook een soort van compliment, zullen we maar denken.

Engelbert Luitsz

6 comments for “Computervredebreuk

 1. janfreak
  June 8, 2014 at 1:23 pm

  U schrijft, “Vanuit welke hoek deze aanvallen komen is niet moeilijk te raden.” Ik heb geen idee welke hoek u bedoelt, want vaak komen aanvallen van hackers uit een hoek waarvan je het niet verwacht. Ook hebben ze meestal niet de bedoeling om uw website plat te leggen, maar om spamprogramma’s er op te plaatsen of dmv uw computer aanvallen op andere computers te plegen. Er dan zijn er nog de hackers die er alleen lol aan beleven dat ze hebben in kunnen breken. Zelden worden particuliere websites aangevallen, daar is meestal niets voor ze te halen.

  • June 8, 2014 at 1:33 pm

   Weer de gebruikelijke onzin van uw kant. De zionisten hebben complete brigades in dienst om websites lastig te vallen of onderuit te halen, FB te infiltreren met nep-accounts, universiteiten en congressen aan te vallen en WikiPedia te herschrijven. We hebben te maken met een miljardenindustrie met tienduizenden medewerkers.
   Kennelijk hebben ze voor mijn weblog een stagiair genomen om wat te oefenen, maar de boodschap is duidelijk.

 2. June 8, 2014 at 3:24 pm

  Toch heeft hij nu gelijk. Mijn blog heeft er ook last van, OBA nog meer.
  Ik heb er ook een vrij effectieve oplossing voor gevonden. ( een plugin die de inlog-URL verandert ). Er is wel een aanvalsmethode waarbij echte PC’s gebruikt worden, en daar helpt het niet tegen, maar de meeste bots houdt hij tegen.

  • June 8, 2014 at 3:43 pm

   Uit het feit dat er allerlei sites gehackt worden om allerlei redenen volgt nog niet dat mijn site “dus toevallig” aangevallen wordt. Het kan, maar hoeft niet. Een manier is om ze hun gang te laten gaan en te kijken wat er dan op je homepage komt te staan, maar zover gaat het verlangen tot falsificatie van mijn theorie niet.

   • June 10, 2014 at 3:22 am

    Toch klopt het. 100 Loginpogingen per uur hebben wij ook meegemaakt. De aanvallen komen zonder uitzondering uit China, waar je kennelijk een groot botnet kan opbouwen. Een Ddos aanval is het niet. Daarvoor gaat het te langzaam. Wat ze proberen, is een lijstje met de meestgebruikte passwords gebruiken tegen 50.000 random gebruikersnamen. Er is altijd wel iemand die “fred” een goed password vindt.

 3. Muskens
  June 8, 2014 at 5:37 pm

  Verschillende pogingen van mijn kant om het onderwerp israel in Wikipedia te editen waren in no-time, ik spreek over seconden!!, weer ongedaan gemaakt.
  Ik meen dus dat Engelbert Luitsz terecht spreekt over gerichte aanvallen van zionisten en alles wat daarmee is gelieerd!

Comments are closed.