Israël: moord op bestelling

Hoe lang zal het duren tot Israël al het vechten kan uitbesteden aan machines?“, vraagt de journalist Richard Silverstein zich af. Naast de drones – onbemande vliegtuigjes – die voortdurend boven de Gazastrook vliegen en met hun visuele aanwezigheid en gebrom een permanent gevoel van dreiging vormen voor de bevolking. Ze zijn ook gebruikt om mensen uit de weg te ruimen, niemand kan zich dan ook veilig voelen en velen klagen over slaapproblemen. En dat komt bovenop de regelmatige bombardementen met F-16-straaljagers en Apache-helikopters, zaken die het nieuws hier niet eens halen. Alleen flinke bloedbaden halen het nieuws en dan nog zwaar gecensureerd. Over de verschrikkelijke praktijk van schijnaanvallen wordt al helemaal niet gesproken. Anderhalf miljoen mensen die al gevangen zitten op die manier terroriseren zou in elk ander land gezien worden als een oorlogsmisdaad, doch niet in het geval Israël.

In 2008 werd er weer een wapen gepresenteerd dat zo uit een SF-film lijkt te komen: een toren met een machinegeweer dat vanuit een computerruimte ver weg wordt bediend. Dit nieuwste gadget werd indertijd op de grens van de Gazastrook in gebruik genomen. Sindsdien zijn er al verschillende mensen het slachtoffer geworden van deze war game.

wapens2israel

wapens5israel

Het zijn vrouwen die worden opgeleid om deze moordmachines te bedienen. Via videocamera’s houden ze de omgeving in de gaten en ze hebben de opdracht om op zo’n beetje alles te schieten wat beweegt. Dit Israëlisch feminisme is wederom een duidelijk bewijs dat het de joodse staat ernst is met z’n voorbeeldfunctie tussen de barbaren van het Midden-Oosten. In 2007 toonde het IDFA al de Israëlische documentaire Meisjes met dienstplicht, maar ja, wie heeft die gezien?

In 2010 werd zelfs een promotiefilmpje gemaakt om het systeem internationaal te slijten. Landen als Rwanda, Zimbabwe, Oeganda en Azerbeidzjan – allemaal landen waar men het niet zo nauw neemt met de mensenrechten – behoren tot de trouwe klanten van Israël. Uiteraard kwam het vermoorden van Palestijnen hier niet in beeld, dat zou niet passen bij het smetteloze blazoen van de enige democratie in het Midden-Oosten.

Een aangepaste versie van dit wapen is ook aangetroffen op de Afscheidingsmuur in Bethlehem. Deze keer niet met kogels, maar met een giftige, stinkende substantie – skunk genaamd, vaak met tankwagens ingezet tegen demonstranten -, of met traangasgranaten. Ook hier weer het Brother is watching you-effect.

wapens1israel

Onlangs kwamen de marathonlopers hier nog langs. Of het apparaat nu schiet of niet, de camera werkt altijd, dus niemand weet wanneer hij of zij aan de beurt is. Zo worden miljoenen Palestijnen ongewild figuren in een computerspelletje waarmee Israël weer hoge ogen kan gooien op de beurzen van de internationale wapenhandel. De Palestijnse Autoriteit zou toch op z’n minst kunnen aandringen op een percentage van de winst.

Het Nespresso-geweer

Een ander nieuw wapen werd onlangs aangetroffen toen Israëlische soldaten weer eens van bil mochten gaan bij de al-Aqsamoskee. Het is overduidelijk gebaseerd op een populair koffiemerk. Zoals Scarlett Johansson zich inzet voor SodaStream, verwacht ik dat binnenkort George Clooney te zien is in een reclame waarin de elite zich op elegante wijze stort op de Clash of Civilizations, om nog net voor sluitingstijd de wereld te redden.

wapens4israel

 

De pads kunnen verschillende ladingen hebben, van relatief onschuldige verf tot een bijtend zuur. Het is niet moeilijk te bedenken dat je in zo’n omhulsel alles kunt stoppen, ook dodelijke stoffen. En ze hebben allemaal een explosieve kop, waardoor ernstig letsel nooit uitgesloten kan worden. Israël test ook wapens voor landen die niet de luxe bezitten van een enorm arsenaal aan Palestijnen die ze straffeloos mogen gebruiken om de haalbaarheid van nieuwe vindingen uit te testen.

De Mexicaanse grens

En hoe verdienen we daaraan? De website Electronic Intifada wist onlangs te melden dat Elbit Systems, een aannemer die verantwoordelijk is voor de Afscheidingsmuur, een contract van 145 miljoen dollar had gekregen om de Amerikanen te helpen bij het beveiligen van de Amerikaans-Mexicaanse grens. Het zal hier niet om de meest onschuldige versies gaan, aangezien daar sinds 2001 ook alles wordt gezien in termen van terrorisme, en niet in termen van immigratie of sociale problematiek.

Israël heeft z’n sporen ruimschoots verdiend op het gebied van steun bij massamoorden ver buiten de eigen grenzen. Wapens die “zich bewezen hebben in de strijd” zijn natuurlijk goud waard. Tussen de jaren 60 en negentig van de vorige eeuw was Israël bijvoorbeeld nauw betrokken bij de genocide in Guatemala van minstens 200.000 Maya’s. Israël had zo’n 300 adviseurs ter plekke en de soldaten die de moorden voor hun rekening namen waren door Israël getraind.

The Lab

The Lab (Het laboratorium) is een documentaire van Yotam Feldman over het Israëlische militaire apparaat en de rol van de bezetting in het enorme succes van de Israëlische wapenindustrie. De samenvatting is duidelijk.

Sinds 9/11 vergaat het de Israëlische wapenindustrie beter dan ooit tevoren. Grote Israëlische bedrijven ontwikkelen en testen de voorwerpen van toekomstige oorlogen, die daarna wereldwijd worden verkocht door Israëlische private ondernemers die een netwerk van Israëlische politici en legercommandanten manipuleren, terwijl Israëlische theoretici allerlei landen uitleggen hoe ze het best burgerlijk of paramilitair verzet de kop in kunnen drukken. Allemaal gebaseerd op de omvangrijke Israëlische ervaring. De film toont The Lab, die de Israëlische militaire bezetting van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever heeft getransformeerd van een last in een goed verkoopbare, zeer profijtelijke, nationale troef.

Vrede, welke vrede?

De politiek wetenschapper en fascisme-specialist Zeev Sternhell zei het vorige week nog eens duidelijk. Wat Israël bedoelt met een “overeenstemming” is de onvoorwaardelijke overgave van de Palestijnen. Er is in het zionistische denken geen verschil tussen de eerste grote groep immigranten in het eind van de 19e eeuw en de latere bezettingen vanaf 1948 en wederom vanaf 1967. Het doel was voor iedereen duidelijk, alleen over de beste methode om dat doel te bereiken was nog wel eens onenigheid.

De politiek, het leger, de religieuze bewegingen met hun invloedrijke leiders, de binnenlandse veiligheidsdienst, de nederzettingen, het Hooggerechtshof, alles werkt samen aan verdere expansie. Sternhell ziet dan ook geen reden tot hoop op een veranderende visie, ook niet als de rechtse Likoedpartij bij de volgende verkiezingen versnipperd zou raken.

Daarom zal de bezetting doorgaan. Het land zal van de eigenaars afgenomen worden om de nederzettingen te kunnen uitbreiden. De Jordaanvallei zal gezuiverd worden van Arabieren, Arabisch Jeruzalem zal opgeslokt worden door joodse wijken en elke overval of onbezonnen daad die de joodse expansie kan dienen zal worden verwelkomd door het Hooggerechtshof.

En dus zal het door Palestijnen bevolkte laboratorium nog een tijdje intact blijven. Steeds meer zal men vanuit controlekamers de gedragingen van de proefdieren gaan volgen, alsmede hun reactie op de diverse wapens die op hen worden uitgeprobeerd.

De grootste angst van Israël, vrede!, is gelukkig nog niet in zicht. Vrede zou de Israëlische economie een enorme klap toebrengen. Als je alle kaarten hebt gezet op onderdrukking, dood en verderf, kun je niet anders dan de omstandigheden blijven creëren die een militaire economie noodzakelijk maken. Guatemala en Irak zijn slechts twee voorbeelden uit vele, die bewijzen dat het bepaald niet alleen de Palestijnen zijn die zich zorgen moeten maken.

Engelbert Luitsz

28 comments for “Israël: moord op bestelling

 1. likoednederland
  April 21, 2014 at 8:14 pm

  De onzin die mensen kunnen uitkramen. Bijvoorbeeld hierboven dat Arabieren Jeruzalem uitgepest zouden worden. In werkelijkheid is de afgelopen twintig jaar het aantal Arabische inwoners sneller gestegen dan het aantal Joodse, dus procentueel al helemaal.
  Maar ja, feiten zijn blijkbaar alleen maar hinderlijk als je Israel haat.

  • April 21, 2014 at 8:52 pm

   Is het geen feit dat in 1967 er slechts enkele honderden joden in Oost-Jeruzalem woonden en in de jaren negentig meer dan 150.000?
   Weet u niet dat er bijna dagelijks Palestijnen uit hun huizen worden gezet? Hoeveel joden zijn er verdreven? Hoeveel joden zijn “aanwezige afwezigen”?
   Ik begrijp dat u het met Leon de Winter eens bent dat de natuurlijke aanwas van Palestijnen onaanvaardbaar is; een programma van sterilisatie ter aanvulling op de moorden zou uitkomst kunnen bieden.

   • likoednederland
    April 21, 2014 at 10:18 pm

    Aha, u bedoelt dat Oost-Jeruzalem door het Jordaanse leger etnisch gezuiverd was van de Joden (de eerste bewoners van Oost-Jeruzalem) terwijl de Arabische inwoners van Jeruzalem gewoon konden blijven wonen in West Jeruzalem? Dat klopt ja.

    • April 21, 2014 at 10:21 pm

     Jeruzalem bestond al heel lang voordat er sprake was van een Hebreeuws volk in de regio. Met uw onwetendheid doet u uw zaak geen goed.

     • likoednederland
      April 21, 2014 at 10:35 pm

      Gewoon lezen wat er staat doet stupide opmerkingen voorkomen: de Joden waren de eerste bewoners van – wat nu wordt genoemd – Oost-Jeruzalem. Het Jeruzalem buiten de Middeleeuwse stadsmuren. Circa 1860.

 2. Egert Talens, Zutphen
  April 21, 2014 at 9:21 pm

  Het mag dan als onzin uitkramen worden gezien — dat Arabieren Jeruzalem uit gepest zouden worden — maar in het artikel hierboven kan ik woorden van die strekking niet ontdekken. Wel blijft het uitkijken geblazen, met de terminologieën aan politiek-zionistische kant. In de LN-reactie hierboven is sprake van Arabieren en van Arabische inwoners; de neiging die mensen als gelijken te beschouwen, en te onderscheiden van Joden, is groot maar als die Arabische inwoners — in dit geval van Jeruzalem — christelijke inwoners zijn, dan zij het geen Arabieren, volgens de Israelische wet. Om hen toch van Joodse inwoners te onderscheiden, spreekt men nu dus wel van Arabische inwoners, ook al zijn deze mensen géén Arabieren.
  Nochtans ontkracht LN met bovenstaande reactie geenszins het, of eventueel een, uit Jeruzalem weg pesten van Arabieren. De derde zin betreft in deze vorm enkel een afstandelijk gegeven, en voldoet op geen enkele manier aan deugdelijke informatie verstrekking. Deze informatie zou evengoed kunnen slaan op een sneller gestegen aantal Arabische inwoners in … New York, dan het aantal Joodse aldaar. Wat het percentage er verder nog mee te maken heeft, ontgaat deze simpelmans…

  • likoednederland
   April 21, 2014 at 10:19 pm

   Gewoon volgende keer wel lezen wat er staat: “Arabisch Jeruzalem zal opgeslokt worden door joodse wijken.” Totale nonsens dus. Arabisch Jeruzalem breidt sneller uit.

   • Aleid Blink
    April 22, 2014 at 9:22 am

    Wat bedoelt degene die zich met de verzamelnaam Likoed Nederland tooit met de opmerking dat Arabisch Jeruzalem sneller uitbreidt? Zou deze niet net zo goed als wij weten dat dit flagrante onzin is. Israël neemt steeds verder en sneller bezit van het deel dat nog niet tot deze staat behoort en het gebied waar Palestijnen nog mogen wonen en komen slinkt navenant. Wordt met deze suggestie bedoelt dat tegen overweldigende druk in van de Israëlische politiek, in de daar nog aanwezige Palestijnse gezinnen veel kindertjes geboren worden? Ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar de netten waarmee men haar tracht te vangen zijn altijd minder sterk dan de levenslust van deze mensen. Blijkbaar is dit het effect van de voortdurende pogingen van Israël om zonder dat het te veel opvalt alle Palestijnen uit deze stad te verdrijven, behalve natuurlijk een beperkt aantal dat als slaven de Israëlische economie kan dienen. De plannen om dan maar nog harder toe te slaan liggen blijkbaar al klaar, maar over de verschrikkelijke consequenties daarvan denkt zo’n partij als Likoed niet na.

    Het valt trouwens op dat de argumenten om deze politiek te verdedigen steeds eentoniger worden.

    • Likoed Nederland
     April 22, 2014 at 11:40 am

     “Over the past 20 years, the Arab population of the city has doubled in number and stood at 312,500 at the end of 2012.”
     Overigens geven de Arabieren in Oost-Jeruzalem aan dat ze liever bij Israel blijven horen dan toegevoegd te worden aan een Palestijnse staat. Liever in een Joodse democratie, dan in een islamitische dictatuur!

    • Aleid Blink
     April 22, 2014 at 12:42 pm

     T.a.v. mijn laatste opmerking hierboven, in een artikel van een week geleden van Uri Avneri schrijft hij: “In his book, Mein Kampf (which is about to lose its copyright, so that anyone can print it again) Hitler also revealed another insight: that a lie will be believed if it is big enough, and if it is repeated often enough. ”

     En even verder schrijft hij dat misschien wel het enige, maar wel grootste belang van de vredesonderhandelingen in 1992 in Oslo was dat daarmee de VS en Israël e.a. eindelijk erkend hebben dat er werkelijk een Palestijnse natie bestaat waarmee onderhandeld kon worden. Dit was tot dat moment altijd door de zionisten altijd ontkend. Maar de beruchte verklaring van Golda Meir “there is no such thing as a Palestinian people,” wordt sindsdien steeds tot in den treure herhaald en blijkbaar geloofd, zoals te zien is in het feit dat LN hierboven het over Arabieren heeft.

     LN kan wel denken dat de eentonigheid van hun verweer werkt aangezien er inderdaad veel mensen zijn die in hun halve waarheden en hele leugens trappen. Maar is nu niet juist halverwege de vorige eeuw bewezen dat de herhaling de waarheid slechts tijdelijk buiten boord houdt maar de leugenaar zichzelf daar niet mee zal kunnen redden?

     • likoednederland
      April 22, 2014 at 12:52 pm

      U had dus ongelijk met de getallen over Jeruzalem, en probeert daar overheen te praten met een nieuw onderwerp.
      Bekende tactiek van Israel haters.

 3. April 21, 2014 at 10:58 pm

  Likoed, het is nu wel weer mooi geweest. Beperk u tot de inhoud van het artikel: de Israëlische wapenindustrie en de samenwerking met de VS aan massamoord. Jullie bekendste tactiek is het zoeken van afleidingen en die kans hebben jullie gehad. Nazisme, fascisme, Apartheid en zionisme zijn geen onderwerpen om luchthartig over te blijven babbelen. We hebben het hier over serieuze zaken.

  • April 22, 2014 at 11:36 am

   Wij reageerden toch op de tekst over Jeruzalem? U kan slecht tegen uw verlies.

   • April 23, 2014 at 7:03 pm

    = According to Architects and Planners for Justice in Palestine (APJP), an independent international pressure group of design professionals, land reserves in East Jerusalem are gradually being SWALLOWED by Israeli confiscation of land in Palestinian neighborhoods for construction and creation of national parks. The national park and waste dump projects—of arguable value to residents— would consume all land reserves for future growth of the villages around it, eliminating room for expansion of the population. =

    http://www.palestinemonitor.org/details.php?id=ubushka3283yvg6s4is7k

    Wat EL schreef, klopt dus. Over dat zinnetje “Arabisch Jeruzalem zal opgeslokt worden door joodse wijken,” waar u zo miezerig op reageert:

    http://www.liveleak.com/view?i=39c_1318770611

    • likoednederland
     April 23, 2014 at 10:59 pm

     U vindt een toekomstvoorspelling van een twijfelachtige organisatie wezenlijker dan harde cijfers over de afgelopen twintig jaar?
     Zo kan je ook ‘bewijzen’ dat er Palestijnen op Mars zullen wonen.
     Het maakt duidelijk hoe u hecht aan feiten.

     • April 24, 2014 at 1:10 am

      Gewoon volgende keer wel lezen wat er staat: “Arabisch Jeruzalem zal opgeslokt worden door joodse wijken.” likoednederland, waarvan ik de onhandige hasbara al vele malen weerlegd heb, die een andere organisatie twijfelachtig noemt …. mwahahaha … waarom eigenlijk? omdat het Palestijnen zijn? Is dit hetzelfde soort rascisme als van uw Struyck van Bemmelen c.s. t.a.v. zwarten 20 jaar geleden in Zuid Afrika? Hoe de neo-zionisten vandaag de dag Afrikanen behandelen, zal u waarschijnlijk ook wel bevallen … gadver …

      Enfin, hier nog wat feiten van APJP:

      1. Currently, on the slopes of east Jerusalem, in the village of Silwan some eighty-eight Palestinian homes are under threat of demolition. This is part of a master planned development on annexed land for the benefit of Israeli citizens, which would consolidate the presence of illegal settlers to the exclusion of the current Palestinian inhabitants. The clearance is made under the pretext of gaining a large green space.

      2. A further campaign includes what is called Israel’s E1 Plan. This master plan aims for the expansion of the largest illegal Israeli settlement, Ma’ale Adumim, linking it with the Jerusalem metropolitan area. This plan would dissect the northern and southern areas of the West Bank, destroying the possibility of contiguity for a future Palestinian state.

      APJP calls on Israeli and international architects, planners and those in the construction industry to express their concern in each and every instance of unjust action in annexing Palestinian land, and the projects to be built on them. The future security and justice, in both Israel and Palestine, are at stake.

      http://apjp.org/journal/

      Zag u dat woord “contiguity?” Daarover stonden eisen in de Oslo-akkoorden, weet u nog wel? Ik las overigens dat John Kerry al 8 keer de aarde is rondgevlogen (>300.000 km) om het “vredesproces” op gang te krijgen. Is Kerry een masochist? Nou, nee. Ik las in een gallup poll dat 43% van de Amerikanen nooit een atheïst als president zouden kiezen. Oude testament … enz. Leuk onderwerp voor jullie VVD-vrinden. Doei.

  • Likoed Nederland
   April 22, 2014 at 11:43 am

   Massamoord? Sinds de Palestijnen minder aanvallen, vallen er ook minder slachtoffers. Het laat zien hoe de doden altijd vallen door Palestijnse agressie, waarop Israëlische zelfverdediging volgt.
   Wie nu door wat er gebeurd in Syrie, Nigeria, Irak, Libanon, Afghanistan, Libie, Jemen, Soedan enz. nog niet ziet hoe Israel zich verdedigt tegen alomtegenwoordige islamitisch extremisme en barbarij, heeft moeite met de waarheid en/of Israel.

 4. April 22, 2014 at 10:52 am

  Jij bepaalt uiteraard op je eigen site wat je serieus vindt. Maar je moet wel eerlijk zijn.
  en als je geen vrede nastreeft dan moet je dit duidelijk aangeven en geen afwijkngmanoevres aanwenden met schelden dat de ander een racist ed. zou zijn. Bah,

 5. Likoed Nederland
  April 24, 2014 at 10:54 am

  @Fernhout

  Duidelijke zaak, de Arabische bevolking is de afgelopen vier jaar met 32.200 mensen toegenomen, en u blijft hangen in de sloop van 80 illegale woningen. Ridicuul.

  Ook voor u gaat het duidelijk niet om de feiten, maar om Israel koste wat kost zwart te maken.

  En vrede blijkt moeilijk te maken met mensen die moord en moordenaars verheerlijken. Diezelfde geweldsverheerlijking tegen andersdenkenden helpt vele Arabische landen al naar de knoppen. Wees blij dat het hek de Israëlische bevolking – ook de 20% Arabieren! – nu tegen het ergste beschermt.

  • Aleid Blink
   April 24, 2014 at 12:00 pm

   Het is duidelijk, U loopt slaafs achter wat de Israëlische propagandadienst aan. Dat deze zich allang ongeloofwaardig heeft gemaakt, kan u blijkbaar niet schelen.

   Alle afscheidingsmuren en -hekken die door de eeuwen zijn gebouwd, hebben het begeven. Het is als dat mannetje dat zijn huisje op ijs bouwde zonder te bedenken dat het ooit dooien zal. Wat dan?

  • April 24, 2014 at 4:02 pm

   Tsja, als men het verschil niet kent tussen islam en radicaal islamisme (dat laatste werd overigens decennia gesponsord en gefaciliteerd door de VS en Israël – lees b.v. “Devil’s game – how the US helped unleash fundamentalist islam” van Robert Dreyfuss) dan vervalt men al snel in het legitimeren van collectief straffen. Daar hadden de zionisten rond 1920 al ideeën over. Waar we mee te maken hebben is een bezetter die collectief straft. Waar we mee te maken hebben is dat wij de Palestijnen op dezelfde manier in de steek laten als de joden in de aanloop naar WO2. Ik hoef niets zwart te maken aan het neo-zionisme. Dat is al pikzwart. En er zijn devils die dat blijven steunen. En uiteraard niet alleen u.
   Tony Blair just endorsed Benjamin Netanyahu’s worldview
   http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.586925

  • Aleid Blink
   April 24, 2014 at 6:30 pm

   Waarom dramt Likud Nederland toch door over de groei van het aantal Palestijnse inwoners in Jeruzalem? Is dat soms om het excessieve gebruik van wapens en het doden van Palestijnen goed te praten.

   Waarop denkt Likud N. eigenlijk dat dat het begin dit jaar gepubliceerde rapport van Amnesty International, op internet te vinden onder de naam “Trigger Happy Israel’s use of excessive force in the West Bank”, gebaseerd is? Soms op het antisemitisme van Amnesty International? Is deze staat met z’n ultra-geavanceerde wapentuig zo zwak is dat ze het daar niet redden zonder hulp van leugensverspreidende clubjes als LN? Gelukkig zijn heel wat mensen wiens hart werkelijk bij Israël ligt verstandiger en doen ook zij alles om de waarheid boven water te krijgen en te houden.

 6. likoednederland
  April 24, 2014 at 4:19 pm

  Het nazisme zit geheel aan de kant van de Palestijnen:
  http://likud.nl/2012/11/hamas-en-hitler-is-er-verschil/

  Zoals ook hun collaboratie met de nazi’s trouwens al duidelijk maakte.

  • Aleid Blink
   April 24, 2014 at 5:19 pm

   Hoe iemand zich uit z’n tent laat lokken is hier goed te zien. Fraai is anders.

  • April 24, 2014 at 6:44 pm

   Het grappige aan uw simplisme is dat ik het uit mijn hoofd kan beantwoorden. Hamas kwam voort uit de ‘village leagues.’ Dat was een idee van Ariel Sharon. Israël, of beter Likud en de shabak, selecteerden islamisten als dorpshoofden. Om de Palestijnen tegen elkaar op te zetten. De Arabieren snapten dat en protesteerden er fel tegen. In 1994 erkende Yitzak Rabin dat Israël iets ontzettend stoms had gedaan. In 2006 stelde Shimon Peres dat Israël geen vrede kon sluiten met de Palestijnen omdat deze met twee monden spraken. Gisteren stelde Netanyahu, na jaren saboteren van elk vredesplan, dat de PA óf vrede kon sluiten met Israël óf met Hamas. Likud bleef Hamas steunen tot 2004, analyseert o.a. Robert Dreyfuss. Ondanks hun beruchte statuut van 1988. Arafat protesteerde ertegen. In de Knesset werd er ruzie over gemaakt. De godfather van de familie Netanyahu was Jabotinsky. Deze was een fan van Mussolini en vond het idee van ‘transfer’ van Hitler een zeer goed idee. Niet dat de joden uit nazi-Duitsland werden opgevangen. ‘Dat soort joden’ wilden de zionisten niet. Die waren toen nergens welkom. Nationalisme was destijds iets vreemds voor Arabieren. Laat staan nationaal-socialisme. Het leeuwendeel van de Arabieren had niets met die nazi-mufti waar u op doelt. Zo analyseren Benny Morris, Shlomo Ben-Ami e.a. Enzovoorts, enzovoorts.

   Kortom, u doet het weer. U liegt. En u zult het blijven doen. Er moet meer duidelijkheid komen over de duistere rol van Likud. Ook in Nederland.

 7. likoednederland
  April 24, 2014 at 6:56 pm

  De Moslim Broederschap (Hamas) dateert al van 80 jaar geleden, de nazi-grootmoefti van Jeruzalem Hoesseini was in de jaren dertig al een grote fan. En de Moslim Broederschap zit in het hele Midden-Oosten. Dus totale onzin dat Israel de schuld zou zijn van het verschijnsel Moslim Broederschap.

  • April 24, 2014 at 9:17 pm

   Gewoon volgende keer wel lezen wat er staat: Likud bleef Hamas steunen tot 2004, analyseert o.a. Robert Dreyfuss. Sommigen zeggen 2001. Dreyfuss is in zijn boek met 2004 misschien iets te speculatief. U kunt hier verder studeren:

   Context of ’1967-2001: Israel Provides Support to Militant Islamic Groups in the West Bank and Gaza’
   http://www.historycommons.org/context.jsp?item=western_support_for_islamic_militancy_2027

   Het pan-islamisme is ongeveer even oud als het zionisme. Althans het joodse zionisme. Het Engelse christelijke zionisme is zo’n 50 jaar ouder. Uit het pan-islamisme kwam het Moslim Broederschap voort dat in 1928 werd opgericht.

 8. likoednederland
  April 24, 2014 at 6:58 pm

  @Blink U verandert van onderwerp. Dank dat u zo laat zien dat wij op het onderwerp waar het in het artikel over gaat gelijk hadden, de Arabieren in Jeruzalem nemen juist (sterk) toe.

Comments are closed.