Evolutietheorie in de 21ste eeuw

Begonnen aan een pagina over de steeds interessanter wordende kritiek op de Darwin-adepten die evolutie gelijk blijven stellen aan natuurlijke selectie en het genetisch determinisme hoog in het vaandel hebben staan. Het boeiende boek van Eva Jablonka & Marion Lamb uit 2005: Evolution in Four Dimensions (te weten: Genetica – Epigenetica – Gedrag – Cultuur), sluit mooi aan op het werk van Midgley, Gould, Lewontin en vele anderen.  Het is een visie die net als die van bijvoorbeeld Jerry Fodor niet de aandacht krijgt die ze verdient. Of zoals Chomsky het formuleerde naar aanleiding van de publicatie van Suzan Mazurs boek over de “Altenberg 16″: “Very glad to see the book. I suspect it should have some (very much needed) influence now against the background of the ‘evo-devo revolution’ and the belated recognition of Margulis’s work.” (zie verder:  Genuanceerd darwinisme)

Ik wil de pagina uitbreiden met een lijstje boeken en artikelen, hopelijk vind ik daar de tijd/discipline voor!