Weer een Palestijnse jongen vermoord

kind_dood

Het doden van een kind dat over een muur klimt. Een muur die gemaakt is om het uitverkoren volk het uitzicht te benemen op de rest van de mensheid. 15 jaar oud en al een leven van vernedering, moord en onderdrukking achter zich. Het is een ongelijke strijd. Israël dat wild om zich heen slaat, Libanon, Syrië en Iran wil vernietigen om een buffer te creëren die het Israëlische getto moet beschermen tegen interactie met wat het betekent mens te zijn. Een volk dat daar tussen zit en gebruikt wordt om de nieuwste wapens te testen, de nieuwste technologieën voor crowd control uit te proberen, de Palestijnen, wordt cynisch misbruikt voor dat doel. Israël dat Egypte wil bewapenen nu er weer een dictator zit met wie ze goede zaken kunnen doen, net als in de goede oude  tijd met de Sjah van Iran. Israël dat schaamteloos doorgaat met het uitbuiten van het ellendige lot van joden die nooit en te nimmer deel hadden willen uitmaken van het racistische project van de zionisten.

Nu is het  Yousef Nayif Yousef Shawamrah Abu Akar uit het dorp Deir al-Asal al-Fouqa ten zuiden van de stad Hebron. Weer een minder. De langzame genocide die de zionisten uitvoeren om niet al hun credit bij de westerse democratieën te verspelen ontgaat niemand behalve de mensen die iets zouden kunnen doen, zoals onze eigen premier of Timmermans. Volgens andere bronnen klom hij niet eens over de muur, maar plukte hij planten en kwam hij te dicht bij de Afscheiding.

Hoe dan ook, hij was geen terrorist, hij had geen wapens of een bom bij zich. Hij was een van die kinderen die zijn opgegroeid met de bezetting en het zo normaal zijn gaan vinden dat ze roekeloos worden. De absurditeit van het scheiden van mensen op basis van ras of etnische groep komt niet echt aan bij jongeren, die zijn nog niet zover.

De oorspronkelijke hoop van de zionisten was dat joden in dat eigen land zich zouden ontwikkelen tot blonde goden met blauwe ogen. Dat zou al gevaarlijk en verwerpelijk zijn geweest, maar daar is niets van terecht gekomen. Het zijn laffe, hypocriete opportunisten gebleken, met een sterk gevoel voor manipulatie via een netwerk van lobbygroepen. Wat we in Palestina zien zijn individuele acties, in Syrië, Libanon en Iran gaat het om miljoenen mensen. Om Colijn te parafraseren: Er is voorshands alle reden om ongerust te zijn.

Engelbert Luitsz

2 comments for “Weer een Palestijnse jongen vermoord

 1. piterfries
  March 20, 2014 at 9:49 am

  Hoe Israel zich de toekomst voorstelt is mij een raadsel.
  Aan het conflict VSEUNATO tegen Moskou/Peking zie je toch hoe de westerse macht, die Israel overeind houdt, afbrokkelt.
  Voor de eerste keer in z’n geschiedenis is de VS, door Moskou, met economische sancties bedreigd.
  Wie iets begrijpt van de wereld economisch situatie weet dat het geen loze dreigementen zijn.
  Als Moskou met Peking z’n dollartegoeden op de markt gooit is de dollar geen kwartje meer waard.
  Wat er dan gebeurt, ik kan me er eigenlijk geen voorstelling van maken.
  Ik raad alleen iedereen aan voor een maand op zo eten in huis te hebben, voor de rantsoenering op gang komt duurt het even.

 2. Aleid Blink
  March 21, 2014 at 11:24 am

  Dat de wereld afstiefelt op een volgende crisis lijkt me vrij duidelijk. We kunnen ons het hoofd breken over het hoe en waarom, maar waarschijnlijk is de reden HEBZUCHT. Voorlopig profiteert Israël daar nog van, maar eens houdt dat op. Het is te hopen dat niet weer de hel losbarst boven het hoofd van joden, want dat wens ik hen niet toe. De een van de redenen, niet onwaarschijnlijk de belangrijkste, waarom sommige orthodoxe joden niets moesten en moeten hebben van een ‘eigen’ joodse staat is op overlevingsdrift gebaseerd. “Samenhokken op een lapje grond maakt ons kwetsbaar voor algehele vernietiging. Het was juist de diaspora die ons heeft geholpen alle rampen te overleven. Is dit niet een aanwijzing dat een eigen land nooit zonder Gods wil mag ontstaan, een God die het beste met ons voor heeft?” Iedereen mag over deze uitspraak denken wat hij/zij wil, maar ik zie er zonder meer wijsheid in, een wijsheid die serieus genomen dient te worden.

Comments are closed.