Meeuwen

Vandaag zag ik voor het eerst meeuwen in de tuin. Ze cirkelden eerst een tijd over de tuin en het huis en daalden vervolgens neer tussen de duiven. Ze bleven niet zitten maar pikten bijna vanuit de lucht wat brood op en vlogen toen snel weer weg. Een vrouwtje dat zag dat haar partner al een flink stuk brood had bemachtigd deed geen moeite meer om zelf nog iets te pakken, maar vloog manlief achterna. Ze zullen dus wel voedsel delen.
Het was wel even schrikken voor de duiven, zo vaak zien ze geen meeuwen van zo dichtbij. Maar er was geen agressie. De duiven zie ik alleen agressief worden als er eksters in de buurt zijn. Duiven blijven meestal op de grond terwijl ze eten, net als mussen en merels, en hebben dus meer kans op aanvaringen dan bijvoorbeeld de kauwen die een enkele keer wel blijven zitten, maar toch meestal een bek vol oppikken om dan snel weer te vertrekken en het ergens anders op te eten.
De laatste tijd zijn er ook regelmatig roodborstjes en koolmezen te bewonderen.  
Vraag me nog wel af of de meeuwen vanuit de lucht het brood zagen liggen, of dat ze afgaan op de vogels op de grond. Dat laatste is wel waarschijnlijk – witbrood in de sneeuw -, maar ik zal het in de gaten houden.