Onzindelijk anti-racisme

zwartwitblauw

Het is om moedeloos van te worden. Bij gebrek aan antisemitisme wordt alles uit de kast gehaald om critici van de schurkenstaat Israël de mond te snoeren. De onnozele Elma Drayer is weer op dreef in Trouw met een stukje geschiedvervalsing en opgeklopte cijfers met als enig doel mensen die oprecht betrokken zijn bij slachtoffers van discriminatie zwart te maken. Oorzakelijke verbanden zien in gebeurtenissen die elkaar in de tijd opvolgen is een van de meest voorkomende drogredeneringen. De Kristallnacht zien als “de opmaat tot wat nog moest komen” is daar een mooi voorbeeld van. Niemand wist op dat moment wat er komen zou, de oorlog was nog niet eens begonnen. En pal daarna natuurlijk “de industriële vernietiging van het gehele Joodse volk”. Let wel, Drayer heeft het hier niet over een mogelijke en onbewezen intentie in 1938, maar claimt dat dat gebeurd is. De joden zijn met afstand de meest succesvolle etnische groep in de Verenigde Staten en Israël is militair een van de machtigste landen ter wereld, dit in schril contrast met bijvoorbeeld de indianen in Noord-Amerika, de Armeniërs, of de Roma.

De taal van Drayer doet ook sterk denken aan de taal die gebruikt werd tegen joden in de jaren dertig. Zij is blij met Duitsland dat zich nog steeds laat ringeloren door Israël: “Intussen gedraagt het land van de daders zich heel wat zindelijker.” (nadruk E.L.) Mensen met een meer humanistische benadering dan Drayer zelf worden dus als “onzindelijk” weggezet. Deze ontwikkeling is in Israël zelf heel duidelijk merkbaar. Daar worden Afrikaanse asielzoekers, Palestijnen en zelfs joodse activisten geassocieerd met smerigheid en de meest vreselijke ziekten. En het is niet een kwestie van afwachten tot, nee, ook in Israël heeft vorig jaar een Kristallnacht plaatsgevonden (daarover morgen meer). De zionistische draaiers en Drayers moeten hun toevlucht wel nemen tot steeds extremere vormen van racisme en uitsluiting, naarmate de misdaden tegen de oorspronkelijke bewoners van Palestina zich opstapelen.

De Kristallnacht was de eerste grote gewelddadige actie tegen joden sinds Hitler in 1933 aan de macht was gekomen. Na vijf jaar van discriminatie kwam het tot deze uitbarsting, waarbij tientallen tot enkele honderden joden werden gedood (het aantal nam steeds toe na de oorlog) en vele eigendommen werden vernield. Ook werden er duizenden joden gevangen genomen. Als we Drayers logica even volgen – for argument’s sake -, wat moeten we dan vrezen voor de Palestijnen? In tegenstelling tot Hitlers bewind, begon de zionistische machtsovername met het etnisch zuiveren van zeker 750.000 Palestijnen, het vermoorden van vele duizenden, het vernietigen van honderden dorpen en het instellen van racistische wetten die de oorspronkelijke bevolking als “ongewenste vreemdelingen” typeerden.

Als de Kristallnacht dus de opmaat was naar veel rampzaliger gebeurtenissen, moeten we het ergste vrezen voor de Palestijnen die zich tegen de bezetting in nog hebben weten te handhaven. Zoals de zaken nu staan hebben de zionisten zowel van Kristallnacht als van de etnische zuivering van de Palestijnen geprofiteerd. De gearresteerde zionisten werden direct na de Kristallnacht weer vrijgelaten, zodat ze zich konden richten op emigratie richting het beloofde land. Diverse joodse organisaties werden opgeheven, zodat er nog maar een overkoepelend, zionistisch orgaan was. En wat hun rol in Palestina was wordt langzaam ook voor een breder publiek duidelijk. Zelfs in de Verenigde Staten lijken ze hun geduld met Israël te verliezen.

Wat Drayer in het klein doet, doet de net van corruptie vrijgesproken Avigdor Lieberman in het groot. Kritiek van Zuid-Afrika op het Israëlische Apartheidsregime kwam niet goed aan bij deze extremist. Hij waarschuwt de joden in Zuid-Afrika dat ze naar Israël moeten verhuizen, omdat ze anders het slachtoffer zouden worden van antisemitisme. Dat alleen joden met een enorm bord voor hun kop nog in de joodse staat kunnen leven zonder van schaamte door de grond te zakken, zal hem een worst wezen. Zolang in Palestina niet alle Palestijnen zijn uitgeroeid of verdreven blijft het demografische probleem het meest nijpende voor de zionisten.

Vorig jaar nog berichtte de website Mondoweiss dat er in de Amerikaanse staat Californië een resolutie was aangenomen die kritiek op Israël op universiteiten aan banden moest leggen. En hoe kun je dat beter doen dan door kritiek gelijk te stellen aan antisemitisme? Dat is wat het CIDI alhier ook heeft geprobeerd. Deze campagne dient twee simpele doelen: 1. als je maar vaak genoeg roept dat er overal antisemitisme is zullen er altijd wel weer wat joden denken: laat ik toch maar naar Israël verhuizen; 2. door de publieke opinie te bestoken met valse informatie over antisemitisme zal men eerder geneigd zijn Israël het voordeel van de twijfel te geven als het racisme, het martelen, gevangen nemen en doodschieten van kinderen, of de oorlogsmisdaden een enkele keer in het nieuws opduiken.

Hopelijk kan het Platform Stop Racisme & Uitsluiting zaterdag rekenen op een groot aantal bezoekers. Hun programma omvat een grote diversiteit aan visies en staat in schril contrast tot de kokervisie van het CIDI en aanverwante groeperingen. Het lijden van één groep belangrijker achten dan het lijden van alle andere groepen is precies wat vaak de opmaat is geweest naar meer discriminatie en uiteindelijk genocide. Het verbeten vast blijven houden aan catastrofes uit het verleden om het onrecht in het hier en nu niet te hoeven zien, is verworden tot een cultus onder zionisten. Het wachten is op het volgende bloedbad.

Engelbert Luitsz

 

6 comments for “Onzindelijk anti-racisme

 1. likoednederland
  November 8, 2013 at 5:31 pm

  Gek he, dat Elma Drayer iets heeft tegen de organisatoren, met hun verering voor joden-massamoordenaar Yassin?

  • Aleid Sevenster-Blink
   November 9, 2013 at 5:40 pm

   Nog gekker is dat mevrouw Drayer dit nergens schrijft. Blijkbaar projecteert u dit weinig fraaie produkt van uw eigen denken dat u op haar. Het kan natuurlijk zijn dat zij erachter staat, maar dat betekent niet dat deze opmerking deugt.

   • likoednederland
    November 9, 2013 at 5:58 pm

    Dat schrijft ze toch, dat de organisatoren weinig op hebben met levende joden? Als je opkomt voor een massamoordenaar van Joden die handelt uit racistische motieven doe je dat.

 2. joost tibosch sr
  November 8, 2013 at 6:58 pm

  Kristallnacht en Holocaust zijn dé menselijke wandaden die reden werden voor het uitroepen van de mensenrechten. Sindsdien beseffen we eigenlijk ook meer dan ooit dat het mensenplicht is om op te komen voor rechten van mensen, van welk ras, welke kleur. welke afkomst en levensbeschouwing dan ook. Volgens mij is dat wat anders dan opkomen voor mensen van jouw ras, jouw kleur, jouw afkomst of levensbeschouwing. Die mentaliteit van vóór de Holocaust zullen we echt af moeten leren, zelfs joden en Israel met het droeve Holocaustverleden! Ook hun droeve verleden is geen excuus om zich aan plicht tot mensenrecht te mogen onttrekken.

 3. Arjan Fernhout
  November 9, 2013 at 5:54 am

  Op diverse sites maakt men zich veel te druk om deze raddraaister, heb ik gezien. Ik schoot net een reactie naar Trouw. Wie de video gezien heeft, weet dat mevrouw weer eens een kopje thee heeft voorgeschoteld waar je vanaf moet blijven:

  = Dit is geen opiniestuk meer, maar vissen in troebel water. Dat zinnetje “Want zoals vaker bij dit soort ultralinkse clubjes kon genoemd platform dode Joden heel best gebruiken, maar bleek het minder dol op springlevende, in Israël woonachtige Joden.” is zowel stigmatisend als onnozel. Er zijn nogal wat linkse joden die minder dol zijn op veel joden in Israël. Vooral als het rascisme door de straten kolkt: Israel’s New Racism http://tinyurl.com/kbs3vx7 =

 4. madagascar
  November 9, 2013 at 10:05 am

  Kennelijk is iedereen de joodse oorlogsverklaring aan Duitsland van 1933 vergeten.
  De kop over de hele breedte van de voorpagina van een New Yorkse krant was ‘Judea declares war on Germany’.
  De oorlogsverklaring eindigde met dat er een andere regering moest komen in Duitsland.
  De VS historicus Beard betoogde in twee boeken dat Roosevelt vanaf 1933 naar oorlog streefde.
  In 1945 pleegde Hitler zelfmoord, de tweede wereldoorlog kostte een 12 miljoen Duitsers het leven, een dertien miljoen werden verdreven van huis en haard.
  Het totale aantal doden van de tweede wereldoorlog wordt geschat op vijftig tot zestig miljoen.
  Tot 1990 ongeveer zuchtten de O Europese landen onder een communistisch regime, ondanks dat Stalin in sept 1939 de andere helft van Polen had bezet, kozen Churchill en Roosevelt voor Stalin, nadat oorlog was uitgebroken tussen Stalin en Hitler.
  Verder mis ik dat de Kristallnacht op touw werd gezet nadat een jood de eerste ambassade secretaris van de Duitse ambassade in Parijs had vermoord.
  De theoloog Hans Jansen, in z’n boek over het Madagascar plan, legt uit dat Hitler pas in 1939 joden bedreigde met ‘ausrottung’, ‘als zij voor de tweede keer een wereldoorlog veroorzaakten’.

Comments are closed.