Het moreel failliet van Israël

netanyahu_iran_bomb

De Israëlische ambassade in de Verenigde Staten heeft een LinkedIn-pagina gemaakt waarop de nieuwe president van Iran, Hassan Rouhani, staat afgebeeld met als “expertise” het verspreiden van nucleaire wapens. De directeur sociale media van het Joods Agentschap, Avi Mayer, vond het ook passend dit rond te sturen (zie onderstaande schermprints).

De jacht op Iran

President Obama heeft Rouhani niet gefeliciteerd toen deze tot president verkozen werd. Tot nu toe heeft Amerika niet eens geprobeerd in contact te komen met de Iraanse regeringsleiders, al het contact verliep via Zwitserland. Ook vandaag vond Obama het tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties niet nodig deze man de hand te schudden. Waarom zou hij ook, Rouhani streeft immers naar ontwapening. Samen met Israël zijn de V.S. al zeker twintig jaar bezig Iran zwart te maken en de wereld bang te maken voor een op handen zijnde atoombom. Dat de gematigde Rouhani zelfs nog harder wordt aangepakt dan zijn voorganger Mahmoud Ahmadinejad geeft ons een goed inkijkje in de plannen van de Amerikaans/zionistische misdadigers. Het laatste wat deze schurken willen is dat er ergens een democratisch land komt in de buurt van het racistische Israël. Dat zou slecht zijn voor hun geloofwaardigheid.

De sancties tegen Iran zijn helemaal niet bedoeld om het maken van kernwapens tegen te gaan, het doel van de sancties is om sociale onrust te creëren in het land, waardoor de Westerse propagandamachine haar werk kan blijven doen. Het zijn de onschuldige burgers die daar het meest onder te lijden hebben en daarmee is het een misdaad tegen de menselijkheid. Het geraaskal van Netanyahu doet denken aan de waanideeën waaraan dictators gaan lijden wanneer hun macht tanende is. Zijn “rode lijnen” zijn berucht. Rouhani is “een wolf in schaapskleren”, diens toespraak voor de Verenigde Naties was “cynisch en vol hypocrisie”. Waar Rouhani pleit voor een Midden-Oosten zonder massavernietigingswapens – net als Assad overigens – gaan Amerika en Israël juist vol in de aanval en proberen zij uit alle macht een aanval op Syrië en Iran te verkopen aan de bevolking als een soort “noodzakelijk kwaad”.

Toen in 1953 een staatsgreep werd gepleegd in Iran, met hulp van de Amerikanen en de Britten, kwam de sjah aan de macht, volgens Amnesty International een van de ergste, meest extreme martelaars in de wereld. Toen deze in 1979 door een volksopstand werd afgezet, richtte Amerika zich bijna onmiddellijk op Sadam Hoessein, de aartsvijand van Iran. De politieke en militaire steun van de V.S. aan deze dictator zijn bekend, inclusief de Amerikaanse medeplichtigheid bij aanvallen met chemische wapens. Het dateert dus niet van gisteren. Noam Chomsky noemt de afgelopen zestig jaar een “marteling” voor Iran, met als beulen Amerika en Israël.

Het cruciale punt waar het Iran betreft, waar we moeten beginnen, is dat er in de afgelopen 60 jaar geen dag voorbij is gegaan zonder dat de Verenigde Staten de Iraniërs hebben gemarteld.

In de afgelopen dagen hebben we voor de zoveelste keer gezien hoe Israël op beestachtige wijze tekeer is gegaan in onder andere Hebron en Jeruzalem, vanwege de dood van een soldaat. Daarnaast worden er aan de lopende band huizen en soms hele dorpen van Palestijnen vernield en werkt men koortsachtig door aan het Prawer Plan, waarmee naar schatting tussen de 70.000 en 100.000 bedoeïenen etnisch worden gezuiverd.

Netanyahu was diep teleurgesteld dat er niet direct een aanval op Syrië kwam, waarmee de weg vrij zou komen voor een volgende aanval op Iran. Het is even tragisch als ironisch dat de oorlogshitsers aan alle kanten moreel voorbij worden gelopen door uitgerekend Poetin en Rouhani, en daarnaast door een zeer groot deel van de bevolking van de westerse landen, inclusief vele Amerikaanse oorlogsveteranen. Israël heeft miljoenen geïnvesteerd en honderden mensen gemobiliseerd om ervoor te zorgen dat de omgeving van het Beloofde Land vrij van niet-joodse smetten wordt, door middel van gerichte propaganda. Laten we hopen tevergeefs.

De banaliteit van het kwaad

Onze eigen Frans Timmermans, de kleine Eichmann, heeft geen woord over voor de ellende waarin zijn bazen Iran (en Syrië) hebben gestort. Hij is in korte tijd verworden tot een van de buikspreekpoppen van Amerikaanse en zionistische machtswellustelingen (Obama is “eerlijk” en “inspirerend” over Iran). Hij heeft zijn moreel besef ingeruild voor de illusie van de macht. Op 18 september was hij te gast bij Pauw & Witteman, waarbij in een gesprek met Nausicaa Marbe Hannah Arendts “banaliteit van het kwaad” ter sprake kwam. Niets geeft beter weer waarom wij de toekomst somber moeten inzien dan Timmermans’ geleuter, zonder te beseffen dat Arendt hem bedoelde met de banaliteit van het kwaad. De volstrekte onnozelheid van een brave huisvader die niet kan begrijpen dat hij deel uitmaakt van een misdadig systeem. Dáár moeten we bang voor zijn.

Joodse lolbroeken

Deze laatste onsmakelijke “grap” van de Israëlische ambassade, zeker in de context van alle al even onsmakelijke pogingen om EU-richtlijnen te omzeilen en elke poging tot een vreedzame oplossing met de Palestijnen te torpederen, zou voor Europa de druppel moeten zijn. De Nederlandse hasbara-brigade lijkt radeloos, verder dan nog maar eens een paar keer hard holocaust roepen komen ze niet meer. In de Volkskrant stond daarvan een prachtig voorbeeld van de hand van Alfred Pijpers (ik kom daar nog op terug).

Het zionistisch gevaar

Rouhani is een bedachtzaam man. Ik zal het daarom nog maar eens duidelijk zeggen: de Amerikaans/Israëlische politiek ten opzichte van Iran is misdadig en de zionistische entiteit moet oprotten uit Tel Aviv, Jeruzalem en de rest van de wereld. Het land is zo gecorrumpeerd geraakt door alle buitenlandse financiële, politieke en militaire steun dat het in zichzelf verstrikt is geraakt. Israël heeft helemaal niets om trots op te zijn, alles is dankzij buitenlandse financiers op poten gezet.

En nu hebben ze hun morele failliet ook voor niet-ingewijden kenbaar gemaakt. We hoeven Peres straks alleen maar te confronteren met het wanstaltige gedrag van de joodse staat en z’n handlanger overzee gedurende de afgelopen twee weken. Het is in een notendop wat er al meer dan honderd jaar in Palestina gebeurt; dit “licht voor de naties”, zoals de profeet Jesaja het noemde, is verworden tot het zaklampje waarmee pubers onder de dekens stiekem naar porno kijken.

israel_iran_tweet

 

avi-mayer-rouhani

Engelbert Luitsz

 

18 comments for “Het moreel failliet van Israël

 1. Oda en Cor Hulsen
  September 25, 2013 at 4:20 pm

  Beste Engelbert Luitsz,

  Inderdaad de Israeliers laten hier weer eens hun ware gezicht zien. Een ons uit het hard gegrepen reactie van jouw.
  We zijn nu extra benieuwd naar je reactie op Pijpers en we hopen dat de Volkskrant het lef heeft om die dan te plaatsen.

  Vriendelijke groet Oda en Cor, Nijmegen

  • September 25, 2013 at 4:28 pm

   Dank, het is goed te horen dat mijn stukjes ook wel eens gewaardeerd worden.

 2. Heleen Witte
  September 25, 2013 at 5:22 pm

  Nou, ook de complimenten van mij hoor!

 3. September 25, 2013 at 6:14 pm

  Er zijn altijd idioten die waardering hebben voor de wartaal van een gek die zijn medicijnen niet ingenomen heeft.

  • September 25, 2013 at 6:19 pm

   Voor één keer geeft u er blijk van mijn stuk begrepen te hebben. Er is dus nog hoop.

 4. September 25, 2013 at 6:20 pm

  Dit zijn je lieve vriendjes.

  [url verwijderd.

  Kom me niet meer lastig vallen met je racistische praatjes, jij dom en laf stuk tuig.
  Engelbert ]

  • September 25, 2013 at 7:31 pm

   [url verwijderd.

   Kom me niet meer lastig vallen met je racistische praatjes, jij dom en laf stuk tuig.
   Engelbert ]

   Zoals u ziet niet mijn woorden.

 5. Rolf
  September 25, 2013 at 6:30 pm

  Fulpsvalstar doet wel of hij zijn klassiekers kent (op zijn website). ‘jij dom en laf stuk tuig’ staat hier loodrecht op… Kennelijk dus toch een barbaar…

  • September 25, 2013 at 6:41 pm

   Ja, zijn klassiekers… “We know that a man can read Goethe or Rilke in the evening, that he can play Bach and Schubert, and go to his day’s work at Auschwitz in the morning.” George Steiner

 6. ReggieRoning
  September 25, 2013 at 6:39 pm

  Het is toch frapant hoe mensen nog steeds op hun achterstepoten kunnen staan wanneer iemand het in zijn hoofd haalt om Israëlische danwel zionistische beleid te bekritiseren. Alsof er niets te bekritiseren valt.

 7. ReggieRoning
  September 25, 2013 at 7:12 pm

  Wat mij ook op het borst stuitte was dat de Israëlische delegatie Rouhani’s VN speech niet bijwoonde. Bij Ahmedinejad had men na het kundig verdraaien van zijn uitspraken nog enigzins een smoesje. Hiermee geeft mijns inziens de Israëlische overheid nogmaals blijk dat ze van vrede niets willen weten. Het is in het Israëlische parliament ook niet onopgemekert gebleven. Ik was al blij dat de VS zich dit keer niet aansloot. Waar je al niet tegenwoordig om blij kunt zijn.

  Iran’s zogenaamde nucleaire ambities; al 30 jaar lang retoriek dat zij op het punt staan de bom te maken, is niets anders als decoy. Ondanks alle sancties een land dat nog steeds overeind is gebleven. Laat staan als het straks gas gaat leveren aan Europa, China en passant Pakistan en India. Daar schuilt de echte angst, een onafhankelijke en machtige Iran.

 8. Arjan Fernhout
  September 25, 2013 at 10:55 pm

  fulpsvalstar heeft een probleem. Misschien een vader die fout was in de oorlog. Die reactie over eerwraak – op zichzelf uiteraard een afschuwelijke zaak – is hier volslagen off-topic en als het ook nog gebeurt als verdediging van de beruchte Patriot Act wordt het belachelijk. Zuiver intuïtief denk ik dat de man op een verkeerde manier iets probeert goed te maken om met zichzelf in het reine te komen. Gun jezelf de rust om emotioneel in balans te blijven in een moeilijke strijd, Bert. Je vecht voor een goede zaak. Laat ze maar zeuren.

 9. Jaffadok
  September 26, 2013 at 1:06 pm

  Je woede, Bert, over de Amerikaanse politiek ten opzichte van Iran is terecht. Denk alleen al aan de rol van de VS bij de aanvallen met chemische wapens op de Iraanse soldaten in de jaren ’80. Maar: ook machtspolitiek kent zijn mislukkingen. Washington had graag militaire bases gehad in Irak. Is mislukt. De VS en Israël hadden graag Libanon onder controle gekregen. Niet gelukt (volgende oorlog?). Turkije gaat zijn eigen weg, Afghanistan ook. De volksvertegenwoordigers in Washington willen graag meestrijden met Netanyahu. Maar ze krijgen steeds meer last van de bevolking.

 10. ReggieRoning
  September 26, 2013 at 4:21 pm

  Ik zie nu pas de inhoud van de link die fulpstar geplaatst heeft op zijn blog. Behoorlijk ziek en kinderachtig als je op deze manier je gelijk probeert te halen. Wat dat betreft heeft de Bush-doctrine samen met de MSM de afgelopen decennia zijn werk goed gedaan. Tjah, dag in dag uit in de media moslims en terroristen in dezelfde adem benoemen en uitbeelden doet natuurlijk wel wat met de menselijke psyche.

  Trek het je niet teveel aan Bert. Er is een oud Turks gezegde, hij die de waarheid spreekt wordt verjaagd uit 9 dorpen. Blijkbaar is er op dat gebied, ondanks de vele informatievoorzieningen tegenwoordig, niet veel vooruitgang geboekt. Mijn hoop is gevestigd op de huidige en toekomstige (internet)generatie(s) die wél hun verantwoordelijkheid nemen en niet zomaar alles eten wat de gevestigde orde met hun machinaties hen kant en klaar voorschoteld.

 11. Arjan Fernhout
  September 26, 2013 at 6:49 pm

  Ik heb nog een reactie op de site van Alfred Pijpers geplaatst. Het kostte me een routinematige 5 minuten, maar over één woord heb ik langer getwijfeld. Om dat woord te veranderen had ik mijzelf geweld aan moeten doen:

  = Over dit opiniestuk kan ik kort zijn: Shimon Peres is de man die ooit m.b.v. Ronald Reagan een pact sloot met de volslagen duisternis (het woord fascisme schiet hier tekort) van Khomeini. Oliver North opereerde via Israël en tot woede van de ayatollah’s kreeg men uit Israël raketten aangeleverd waar de davidster nog op stond. Mede door die wapenleveranties duurde de oorlog tussen Irak en Iran veel te lang. Een aantal jaren later kwam er van Shimon Peres een andere uitvinding: Iran was de ergste vijand van Israël. Vanwege de bom. Totale waanzin, want juist Khomeini c.s. waren er op uit om elke vorm van modernisme uit te roeien. Wederom was er een Amerikaanse president, Bill Clinton, bereid om dit serieus te nemen: dual containment. Er is veel meer te zeggen, maar gezien de historisch notoire lafheid van Nederlandse bewindvoerders is het handje schudden met een perfide drol als Peres niet meer dan business as usual.=

  Dat het weg gemodereerd is roept bij mij dezelfde emotie op als dat het geplaatst zou zijn: niets. Het spiegelt slechts het routinematige niets van Alfred Pijpers.

Comments are closed.