11 september

11 september 1922

haifa

Haifa was voor de etnische zuivering van de Palestijnen een bloeiende, gemengde Arabisch-joodse stad van ruim 75.000 inwoners. 95% van de christenen moslims werden later verjaagd. Al hun huizen en bezittingen werden door joden gestolen. De resterende 5% van Palestijnse christenen en moslims werden uit hun huizen verjaagd naar een sloppenwijk.

Het mandaat voor Palestina werd in april 1922 vastgesteld en werd in juli van dat jaar met enige tegenzin door de toenmalige Volkenbond bekrachtigd. Het schijnt dat op 11 september van dat jaar de gouverneurs werden ingezworen. Die datum blijft in ieder geval deel uitmaken van het collectieve geheugen van de Palestijnen. Het mandaat werd pas op 29 september 1923 officieel van kracht. Het is in ieder geval een feit dat de Britten vanaf 1920 grote quota joodse immigranten binnenlieten en dat daarmee ook de kiem werd gelegd voor de etnische zuivering van de Palestijnen.

Het totaal aantal doden aan Palestijnse kant vanaf het begin van het zionistische project is niet precies aan te geven, het zullen er enkele honderdduizenden zijn. Vanaf 1947 zijn er zo’n 500 Palestijnse dorpen en steden verwoest en zijn er ongeveer 1 miljoen mensen verdreven, ruim 700.000 in 1948 en nog eens 300.000 tijdens de Juni-oorlog van 1967.
Het totaal aantal vluchtelingen stond begin 2003 op 7 miljoen (Ilan Pappe). Sinds 1967 zijn er ruim 700.000 Palestijnen gevangen genomen, waaronder vele duizenden kinderen (vanmorgen ook weer vier: Ragheb Musa Jabr (17 jaar), Hamodi Mohamad Qaddomi (13 jaar) Ma’an Taha Qaddomi (21 jaar) en Fadi Basem Qaddomi (24 jaar)).

De zionisten hebben ondertussen 100% van het mandaatgebied in hun macht.

De Palestijnse geschiedenis is voor velen nog steeds een verborgen geschiedenis. De ramp die op 11 september 1922 begon is nog niet ten einde, maar de zionistische propaganda ook niet. Na achtereenvolgens de Britten en de Fransen hebben de Amerikanen de zionisten onder hun hoede genomen. En de etnische zuivering gaat nog steeds door.

11 september 1973

Chile-Santiago-11septembre1973-1

Aanval op het presidentiële paleis van Allende te Santiago op 11 september 1973

Op die dag werd met behulp van de Verenigde Staten een staatsgreep gepleegd in Chili. De democratisch verkozen president Salvador Allende werd afgezet door het leger onder leiding van van generaal Augusto Pinochet, die de macht overnam als dictator.

Vele duizenden mensen vonden de dood, tienduizenden werden gevangen gezet en gemarteld, waaronder ook vrouwen en kinderen.
Volgelingen van de Amerikaanse econoom Milton Friedman werden ingevlogen om de economie te hervormen tot een ongebreideld en immoreel kapitalistisch systeem. Wanneer mensen compleet van de kaart zijn door de gebeurtenissen kun je ze de ergste dingen verkopen. De Canadese Naomi Klein schreef daar een prachtige boek over: De Shockdoctrine. Zo lukte het de Amerikanen om met een enkele actie dit land decennia lang tot een politiestaat te maken waar alleen de elite rondom Pinochet en de Amerikanen van profiteerden.

In tegenstelling tot de Amerikaanse elfde september heeft dit de wereld niet veranderd. Velen buiten Zuid-Amerika zijn zelfs nauwelijks op de hoogte van wat zich daar heeft afgespeeld. Maar kennis over deze ramp is noodzakelijk  om de reactie van de Verenigde Staten op bijvoorbeeld Hugo Chávez van Venezuela te kunnen begrijpen. Wie zich niet schikt naar de eisen van het corrupte Amerika wordt met harde hand tot de orde geroepen.

11 september 2001

Terrorist Attack

Op deze dag stortte in New York een enorme wolkenkrabber van 47 verdiepingen van het Word Trade Center op mysterieuze en perfect symmetrische wijze in, zonder dat het geraakt was door bommen, vliegtuigen of anderszins.

Als reactie hierop besloot president Bush eerst Afghanistan en later Iraq binnen te vallen. Op dit moment zijn de schattingen dat er zo’n miljoen doden zijn gevallen. En nog eens talloze slachtoffers en slachtoffers van slachtoffers door het gebruik van chemische wapens en verarmd uranium waarmee de Amerikanen ook volgende generaties hebben weten te treffen.

Deze laatste 9/11 wijkt in zoverre af van de vorige, dat de reactie op de gebeurtenis duizenden keren erger was dan de gebeurtenis zelf. En net als in Palestina is dit nog lang niet afgelopen.
 

 
Engelbert Luitsz

Lees ook het recente artikel van Jonathan Cook: Did US intelligence tie Israel to 9/11?

 

4 comments for “11 september

 1. Jan Hamer
  September 12, 2013 at 2:22 am

  De zionisten hebben ondertussen 100% van het mandaatgebied in hun macht.

  Is dit niet zwaar overdreven? Volgens mij heeft Israël nog geen kwart van het mandaatgebied.

 2. scepticus
  September 12, 2013 at 8:47 am

  Op deze dag stortte in New York een enorme wolkenkrabber van 47 verdiepingen van het Word Trade Center op mysterieuze en perfect symmetrische wijze in, zonder dat het geraakt was door bommen, vliegtuigen of anderszins.

  Niet dus.
  Een door de VS regering ingehuurde club publiceerde na drie jaar een rapport van 900 bl met een computermodel wat aantoonde dat het 47 verdiepingen gebouw zo door brokstukken geraakt had kunnen worden dat het leek alsof het conventioneel van onderen was opgeblazen.
  Degenen die het Bush verhaal geloofden zijn nu gerustgesteld, degenen die dat verhaal als onzin afdoen merken op dat een regering toch wel heel ver gaat om z’n leugens te verkopen.
  Nog niemand heeft kunnen uitleggen hoe een petroleumvuur, van een duizend graden, ijzer kan doen smelten, met een smeltpunt van meer dan vijftienhonderd graden.
  De oplossing van dit probleem is ontkennen dat het er is.

  @ Jan Hamer.
  Het enige deel van het mandaatgebied wat Israel niet heeft is volgens mij het huidige Jordanië.

Comments are closed.