Amerika als huursoldaat

Nu Hitlers bodyguard is overleden kunnen wij eindelijk vrijuit zeggen wat we van de man vinden, zonder angst voor represailles. Maar dat is voor een andere keer.

latuff_syrie

 Cartoon van Carlos Latuff

Het Franse persbureau AFP wist te melden dat Arabische landen bereid zijn een groot deel van de kosten op zich te nemen van een aanval op Syrië onder Amerikaans gezag. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was er heel open over. De landen die het voorstel deden waren zeer gecharmeerd van de manier waarop de Amerikanen soortgelijke klussen in het verleden geklaard hadden. Helaas werd er niet één zo’n klus genoemd, maar ik heb wel een paar suggesties (Hiroshima? Chili? Irak?).

Twee andere zaken die mij zeer interesseren worden ook niet genoemd. Ten eerste natuurlijk welke landen dit waren en ten tweede wanneer dat voorstel precies gedaan is, was dat misschien al vóór de beruchte gifgasaanval op 21 augustus? Michel Chossudovsky van Global Research schreef een paar dagen geleden dat er al een Amerikaans oorlogsschip op weg was naar Amerika’s Zesde Vloot – die de Middellandse Zee controleert – op 18 augustus, dus drie dagen voor de vermeende gifgasaanval. Iran, voor wie het nog niet weet, is geen Arabisch land, dus zij vallen in ieder geval af. Alhoewel je het bij die Amerikanen nooit zeker weet, ze weten precies waar de olie zit, maar het verschil tussen Austria en Australia blijkt al een stuk lastiger.

Zoals ik onlangs opperde, gaat het om Iran, niet om Syrië. Dat werd door Chossudovsky nog maar eens duidelijk gezegd:

De weg naar Teheran loopt via Damascus. Voor een oorlog tegen Iran is de eerste stap de ontwrichting van Syrië als natiestaat.

Het offensief in de (sociale) media om diegenen die tegen een aanval zijn de mond te snoeren heeft ondertussen groteske vormen aangenomen. Het artikel van Dale Gavlak over de gifgasaanval wordt genegeerd, evenals stemmen uit Syrië zelf (zie de twee video’s onder). Dat meer dan dertig religieuze minderheden in Syrië als de dood zijn voor een overwinning van de “rebellen” speelt geen enkele rol. De prominente rol van Israël als mede-aanstichter van alle ellende wordt, als die al genoemd wordt, alleen in de context van “veiligheid voor het joodse volk” aangestipt. Ik hoop dat ik dat argument mutatis mutandis ook mag aanvoeren in de rechtszaal wanneer ik onverhoopt tijdens een angstaanval mijn buren over de kling jaag. Het meest gehoorde argument op FB is emotionele chantage: als je de VS/Israël niet hun zin geeft ben je een fan van de dictator Assad en ben je ook medeplichtig aan de vele doden en vluchtelingen.

Net zoals Koos van Dam onlangs stelde dat echte kennis over de situatie daar zeer te wensen overlaat bij onze politici, zo haalt ook Alexander Stille in The New Yorker de oud-ambassadeur voor Syrië en Libanon, Ryan C. Crocker, aan:

Ons grootste probleem is onwetendheid; we zijn behoorlijk onwetend als het over Syrië gaat.

Van alle landen in het Vrije Westen is waarschijnlijk alleen Nederland uitgerust met de noodzakelijke expertise: “op het Ministerie van BuZa is heel veel degelijke kennis aanwezig van de ins en outs van het Midden Oosten conflict en van de regio”, aldus Jaap Hamburger in een reactie op FB. Als dat waar is dan is het des te vreemder dat PvdA’er Frans Timmermans zich niet wat militanter opstelt tegenover de snode plannen onze vrienden overzee. Vorig jaar verbaasde SP’er Tiny Kox zich al over de merkwaardige draai van Timmermans vanaf het moment van diens opwaardering tot minister van BuZa. ‘Heeft ook Frans Timmermans de Palestijnen verlaten?‘, vroeg Kox zich af. Maar wacht even, de PvdA blijkt al op 3 juli in het geheim overstag te zijn gegaan en verwelkomt de Joint Strike Fighter opeens met open armen. Je weet niet meer waar je het zoeken moet. Of toch wel misschien, ergens aan die strijkstok?

Of is het angst? Machteloosheid? Zijn al die politici van ons deep inside integere mensen, maar snappen ze in tegenstelling tot naïeve dromers als ik dat je met integriteit de oorlog niet gaat winnen? In 2002 werd door George W. Bush (u weet wel, van die oorlogsmisdaden) de ‘Hague Invasion Act‘ omgetoverd tot wet.

De nieuwe wet legitimeert het gebruik van militair geweld om elke Amerikaan of burger van een bevriend land te bevrijden, mocht deze door het hof, dat is gevestigd in Den Haag, worden vastgehouden.

Kort samengevat: Nederland laat zich vernederen en ringeloren door een land dat zich verhuurt aan criminele Arabieren om dood en verderf te zaaien en juicht het fascistisch zionisme toe alsof Mandela daar de scepter zwaait.

En onze socialisten doen vrolijk mee en helpen daarmee niet alleen het Midden-Oosten, maar ook ons eigen land naar de verdoemenis. Dat is links geworden in dit land. Vluchten helpt niet meer.

Twee actuele geluiden van Syrische vrouwen die, hoe je ook over Assad denkt en ook zonder Van Dams ‘De strijd om de macht in Syrië‘ te hebben gelezen, er recht op hebben gehoord te worden. Let vooral op de reactie van McCain aan het eind. Einde discussie.
 

 

 
Engelbert Luitsz

 

 

1 comment for “Amerika als huursoldaat

  1. ReggieRoning
    September 7, 2013 at 12:58 am

    Sociopaat is het ook, die McCain. Terrorist in pak.

Comments are closed.