Hemelvaartsdag

Bewust of niet, Mezzo biedt vandaag een Beethoven-marathon. Beethoven, die volgens Cioran de toorn in de muziek introduceerde. Als Ludwig Von wat eerder had geleefd, had Jezus zijn Hemelvaart ongetwijfeld uitgesteld. Prachtig hoe Abbado zich na afloop van de Negende buiten adem van de inspanning en emotie bij elkaar moest rapen alvorens musici en publiek te bedanken.

Dankzij de muziek ben ik weer aardig opgeschoten met mijn db. Wat meer ajax voor de tags en wat finetuning van de layout. Nog een aantal dagen werk voor de invoer schat ik, en dan kan ik verder met het zoek-/publieke deel. Het zal nog wel even duren voordat ik de investering in tijd heb terugverdiend met het snel vinden van informatie, maar ik heb goede hoop. Het heeft me enkele jaren gekost om deze eenvoud te bereiken en het voelt nu beter dan bij de vorige versies. Interface is emotie, dat ben je nog wel eens geneigd te vergeten als de techniek zoveel tijd vergt. Nu maar even naar buiten, sigaretten kopen voor mijn eigen hemelvaartse wolken en wellicht nog even de tuin in voor de afleiding.